50
Såld
SALABACKE - Lästmakargatan 8A - UPPSALA

Stor etta med rymligt vardagsrum och trevlig balkong i soligt läge!

Bostadsrättslägenhet 1 rok 44 kvm 3 231 kr/mån 1 590 000 kr Slutpris 1 620 000 Kr Budhistorik
Lästmakargatan 8A 1 590 000 kr

Stor etta med rymligt vardagsrum och trevlig balkong i soligt läge!

Rymlig etta med stort kök och härligt vardagsrum med balkong i soligt läge. I denna stora etta på hela 44 kvadrat finns alla möjligheter att trivas riktigt bra. Hallen är rymlig med gott om förvaring. Badrum med kakel och klinker samt förberett för tvättmaskin.
Köket är stort med gott om plats där originalskåpen är bevarade och i bra skick. Vardagsrummet är lägenhetens höjdpunkt. Här finns massor med plats för stor soffgrupp, läshörna eller hemmakontor samt en sovalkov som gör att man får en sovplats som är lite avskilt från övriga rummet.
Möjlighet till snabbt tillträde finns om så önskas!

Här på Lästmakargatan 8A bor du i Brf Österstull som är en stabil förening med många renoveringar gjorda och god ekonomi. Föreningens medlemmar har fördelen att kunna nyttja ett gym, cykelförråd, hobbyrum, gästlägenhet, samt sju tvättstugor där det är lätt att få tvättid.

Sala backe är ett lugnt och populärt område där det mesta finns inom promenadavstånd. Stora välskötta parkområden finns på gångavstånd såsom Källparken. Lägenheten är optimalt belägen med närhet till de stora utbuden av shopping, restauranger och caféer både i stadskärnan och vid Gränby centrum. I det direkta närområdet finns livsmedelsbutiker, konditorier samt restauranger. Centrala Uppsala nås med enkelhet genom endast ca 7 minuters cykeltur via någon av de trevliga cykelbanorna som omger Uppsala som även tar dig till flertalet av universiteten. Med kort promenadavstånd finns busshållplats som tar dig till city på några minuter och för pendlaren finns E4:ans på- och avfart nära till hands.

Visa mer
Patrik Törner
Ansvarig mäklare
Patrik Törner patrik.torner@riksmaklaren.se
070-574 67 43
”Jag finns alltid nära till hands och mitt mål är att överträffa dina förväntningar”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1951
Rum
1 rum och kök
Boarea
44 m²
Månadsavgift
3 231 Kr
(I månadsavgiften ingår vatten, värme, bredband 1000 megabit per sekund (kapaciteten delas av alla medlemmar i föreningen) samt grundutbud kabel-TV från Tele2. Föreningen har kollektivt elavtal, vilket innebär att el debiteras via månadsavierna. Medlemmens kostnadsnivå för el är självkostnadspris jämte vad föreningen betalar mot leverantören samt en administartiv kostand på 56 kr/mån.)
Pris
1 590 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
151 543 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2022.)
Våningsplan
2 av 3

Planlösning

Hall:
Rymlig hall med två garderober, hatthylla samt en anslutande klädkammare.

Vardagsrum:
Stort och ljust vardagsrum med fint parkettgolv. Här finns gott om plats för både soffgrupp, tv-möbel, läshörna i det fina burspråket samt kontorsdel. Här hittar du även sovalkoven och utgång till den trevliga balkongen i soligt läge.

Balkong:
Trevlig balkong med fint tidstypiskt räcke, här finns plats för cafégrupp.

Kök:
Trevligt kök med originalskåpen bevarade. Här kan man med enkla medel göra köket till ett mycket fint kök där man kan bjuda på trevliga middagar.

Badrum:
Badrum med kakel och klinker, golvvärme, vägghängd wc, handfat och badkar. Det är även förberett för tvättmaskin.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

P-plats med elplint (150 st finns) 150 kr/mån. Kort kö.
P-plats utan elplint (9 st finns) 110 kr/mån. Kort kö.
Termogarage (24 st finns) 275 kr/mån. Lång kö.
Varmgarage (20 st finns) 520 kr/mån. Lång kö.
MC-garage (5 platser finns) 125 kr/mån.
P-plats med laddstolpe för elbil (11 st finns) 250kr/mån + el.
Kontrollerat: 2024-03-19

Byggnad/Storlek

44 kvm , 1 rum och kök . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1951

TV- och internetanslutning

TV: Grundutbud kabel-TV från Tele2.
Internetanslutning: 1000 megabit per sekund ingår i månadsavgiften (kapaciteten delas av alla medlemmar i föreningen).

Lägenhetsnummer

242

Ekonomi

Pris: 1 590 000 kr . Månadsavgift: 3 231 kr. I månadsavgiften ingår vatten, värme, bredband 1000 megabit per sekund (kapaciteten delas av alla medlemmar i föreningen) samt grundutbud kabel-TV från Tele2.

Föreningen har kollektivt elavtal, vilket innebär att el debiteras via månadsavierna. Medlemmens kostnadsnivå för el är självkostnadspris jämte vad föreningen betalar mot leverantören samt en administartiv kostand på 56 kr/mån. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,209%.

Driftkostnad summa: 191 kr/mån
El: 51 kr/mån
Försäkring: 140 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2020-07-28. Energiprestanda primärenergital: 134 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Föreningen

Namn: Brf Östertull
Om föreningen: I stadsdelen Sala backe i Uppsala finns bostadsrättsföreningen Östertull. Föreningens sexton hus, som byggdes 1951–1952, är av olika karaktär och är samtliga en produkt av 1950-talets tankar och idéer.

Föreningens gårdar är uppväxta och lummiga. I föreningen finns 327 lägenheter, 39 lokaler och ett gym för boende.
Ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är HSB/Upplands Boservice. Inga större höjningar av årsavgifterna planeras. Föreningen eftersträvar att årsavgifterna följer utvecklingen av KPI. (Kontrollerat 2023-09-14)
Renoveringar:
2022 - Montage av hög/lågfartstransformator
2022 - Hamling lindar
2022 - Entréportar, renovering/justering
2020 - Fönster, balkongdörrar
2018 - Radonarbeten, rökgasfläktar
2018 - Utbyte luftvärmare, nya radiatorer
2018 - En gästlägenhet har iordningställts
2018 - Målning tvättstugor
2017 - Grävningsarbeten nya lyktstolpar
2017 - Byte entrédörrar
2013/2014 - Energibesparande åtgärder
2012/2013 - Förnyelse av yttre miljö
2012/2014 - Byte av tvätt utrustning
2012 - Radonsänkande åtgärder
2012 - Gjutning av nya källartrappor
2012 - Nytt avtal sophantering
2010 - Byte av källardörrar

Pågående hösten 2023:
Ska anlägga 20 st nya parkeringsplatser varav hälften kommer erbjudas med elbilsladdning.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr

Allmänt om området

Sala backe är en charmig och populär stadsdel belägen i Uppsala, en historisk stad i Sverige. Stadsdelen är känd för sin unika atmosfär, vackra arkitektur och närhet till både stadsliv och naturområden.

Sala backe är beläget på en höjd och erbjuder fantastisk utsikt över Uppsala. Den är omgiven av grönska och har ett antal grönområden och parker där boende och besökare kan njuta av frisk luft och vacker natur.

Stadsdelen Sala backe har en rik historia och karaktäriseras av sin unika arkitektur. Här finns en blandning av olika typer av bostäder, från traditionella svenska trähus till moderna lägenhetskomplex. De äldre byggnaderna ger en historisk touch till området och skapar en speciell atmosfär.

Närservice

Sala backe är även känt för sin närhet till Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset, vilket gör det till en attraktiv plats för studenter och forskare att bo och arbeta. Den nära kopplingen till universitetet ger området en ung och livlig atmosfär, med många kaféer, restauranger och butiker som är inriktade på studentlivet.

Kommunikationer

Förutom den livliga atmosfären och det kulturella utbudet har Sala backe också bra kommunikationer och enkel tillgång till andra delar av Uppsala. Det finns välutvecklade bussförbindelser och cykelvägar som gör det enkelt att ta sig runt och utforska staden.

Övrigt området

Det finns också en stark känsla av gemenskap i Sala backe. Det arrangeras regelbundet olika evenemang och aktiviteter som lockar både boende och besökare. Det kan vara allt från lokala marknader till musikfestivaler och konstutställningar. Det finns också flera idrottsanläggningar och fritidsaktiviteter som gör att människor kan hålla sig aktiva och engagerade i samhället.

Visa mer

Karta

SALABACKE - Lästmakargatan 8A - UPPSALA

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus