50

Fortsatt positivt på Uppsalas bostadsmarknad

 

Året fortsätter uppåt på bostadsmarknaden i Uppsala. Priset på bostadsrätter i Uppsala gick ned något i mars jämfört med februari men ligger fortfarande på plus för året, priset på villor var oförändrade. På villor ser vi dock en tydlig trend där priserna gått upp med 6,6 procent de senaste tre månaderna.

– Det är fler som ser en strimma av hopp, många tror att räntorna kommer att gå ner. Nu vågar man satsa igen på att köpa villa, säger Anna Lindholm Eriksson, fastighetsmäklare på Riksmäklaren i Uppsala.

Många spår att vi sett botten på den här nedgången på bostadsmarknaden och att våren och sommaren kommer att fortsätta att ha en positiv prisutveckling.

– Det har stabiliserats och räntorna kommer troligen att sänkas på sikt, sedan har nog även årstiden en viss betydelse. Nu kommer villasäsongen igång och folk som väntat och vågar ta chansen. Det blir en jämnare marknad där köpare och säljare kan mötas bättre, säger Anna Lindholm Eriksson.

I det läge vi befinner oss i nu, hur ska man som köpare och säljare tänka?

– Ska du köpa något som är dyrare är det bra läge att göra det nu, även om du eventuellt säljer med förlust kan det i det stora hela vara en bra affär. Oavsett är det viktigt att köpa och sälja i samma marknad och titta på helheten i sin bostadsaffär, säger Anna Lindholm Eriksson.

Har du frågor till Anna?

Anna Lindholm Eriksson

Fastighetsmäklare
Tel. 073-063 53 64
Mejl: anna.lindholm@riksmaklaren.se

Riksmäklarens Presskontakt:
Ulrika Lööf
Tel. 070-201 43 93
Mejl: ulrika.loof@riksmaklaren.se

Riksmäklaren Uppsala

Efter 50 år i branschen har vi en väl beprövad och utvecklad mäklartjänst som tagits fram för att möta efterfrågan på marknaden. För oss är det viktigt att vi håller hög standard under hela försäljningsprocessen, att vi är engagerade, lojala och kunniga. Vi fokuserar på varje enskild kund och kundens unika situation. Vi tror på att bygga långsiktiga relationer med våra kunder som Mäklaren genom livet.

Riksmäklaren – Mäklaren genom livet

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en våra engagerade mäklare så berättar de mer.