50

Riksmäklaren + Luthagen

– en lokal kärleksaffär

Är det några som kan Luthagen så är det vi på Riksmäklaren. Vårt kontor ligger ju trots allt på Skolgatan och vårt hjärta klappar lite extra för just denna stadsdel.

TO LOVE, LIVE AND LEAVE LUTHAGEN

Läget, lugnet, livet. Blandningen mellan det klassiska och moderna. Ja vi kan prata oss varma för denna stadsdel i all oändlighet. Just därför är det läge att höra av sig till oss när det lutar åt att lämna Luthagen. Vi kommer ta hand om försäljningen med lite mer kärlek och kunskap helt enkelt.

Luthagen rymmer många historiska platser och spännande berättelser. Några är väldokumenterade, andra lite mindre kända. Vi har valt ut några av våra favoritpärlor i denna härliga stadsdel. ”A love letter to Luthagen” om ni så vill. Vi börjar med Vasaparken.

Vackra sekelskifteshuset Vasahuset började byggas 1906 och har den bäst bevarade jugendstilen i hela Uppsala (sedan Rappska huset revs på 60-talet till förmån för nya byggnader). Som nytt var huset sandfärgat men färgades blått på 1970-talet och återigen 2017. Från Vasahuset har man utsikt över Vasaparken som är en av Uppsalas mest populära parker som anlades 1911 efter en ritning från örtagårdsmästare Ivan Örtendahl (rätt passande namn eller hur?). Parkens ursprungliga utformning följde ett system uppdelat i tre zoner: Norrland, Svealand  och Götaland. Idag har parken en kreativ och lekfull utformning med klassiska byggnader som Katedralskolan och Biotopia som grannar. Vi älskar hela området runt Vasaparken för dess vackra inramning och gröna lummighet som lockar fram glädje och avkoppling i alla åldrar. Vasaparken välkomnar!

Har du en bostad du funderar på att sälja?

En bostadsaffär är en av de viktigaste affärerna man gör i sitt liv. Det gör valet av mäklare viktigt. Vi på Riksmäklaren känner Luthagen väl och är det självklara valet när du planerar att sälja din bostad. Kom förbi på en kaffe så berättar vi, hur vi tillsammans, tar hand om din nästa bostadsaffär!

Vi ses på Skolgatan!

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en våra engagerade mäklare så berättar de mer.