50

Bostadspriserna i Uppsala steg för andra månaden i rad

Bostadspriserna i Uppsala fortsätter uppåt under 2024. Priserna steg för andra månaden i rad nu när vi summerar februari. Bostadsrätter steg med 0,7 procent och villor med 1,25 procent.

– De känns som om marknaden vänder nu. Det är kortare försäljningstider och mer folk på visningarna. Fler vågar köpa igen, säger Ulrika Lööf, fastighetsmäklare och presskontakt på Riksmäklaren.

Bostadsmarknaden 2024 har inlett positivt i Uppsala. Små prisökningar, fler försäljningar och fler besökare på visningarna. Även under februari månad upplever Riksmäklaren en positivare marknad mot förra året.

– Jag tycker det är proppen ur redan nu och det nämner även andra kollegor i branschen. Ett stabilare ränteläge gör att man som köpare lättare kan planera och räkna på sitt köp, säger Ulrika Lööf, fastighetsmäklare och presskontakt på Riksmäklaren.

Januari och februari brukar vara lite lugnare på bostadsmarknaden som vanligtvis kommer i gång mer från mars. Hur denna vår blir kommer snart att märkas.

– Jag tror att det fortsätter lätta. Det är lite raka motsatsen mot förra året när det hela tiden blev lite tuffare för varje vecka, nu släpper det lite för varje vecka i stället, säger Ulrika Lööf, fastighetsmäklare och presskontakt på Riksmäklaren.

Vad ska man tänka på som säljare?

– Det är fortfarande klokt att sälja först, framför allt om man kommer från mindre lägenhet och tittar på större boende. Ska man sälja villa kan man vara lite lugnare då den marknaden är stark. Oavsett om man tänker sälja nu eller avvakta är det bra att förbereda och lägga ut som kommande för att känna av marknaden, säger Ulrika Lööf, fastighetsmäklare och presskontakt på Riksmäklaren.

Vad ska man tänka på som köpare?

– Nu är det bra köpläge, samtidigt behöver man kanske inte stressa utan kan kolla på flera objekt och jämföra. Men det är viktigt att ha klart allt med banken så att man kan slå till snabbt när den rätta bostaden dyker upp, säger Ulrika Lööf, fastighetsmäklare och presskontakt på Riksmäklaren.

Kontakta gärna Ulrika vid frågor.


Ulrika Lööf
Fastighetsmäklare och Presskontakt
Tel. 070-201 43 93
Mejl: ulrika.loof@riksmaklaren.se

 

Har du frågor om bostadsmarknaden?
Kontakta Riksmäklaren så hjälper vi dig!
Tel. 018-13 98 50
Mejl: info@riksmaklaren.se

 

Riksmäklaren Uppsala

Efter 50 år i branschen har vi en väl beprövad och utvecklad mäklartjänst som tagits fram för att möta efterfrågan på marknaden. För oss är det viktigt att vi håller hög standard under hela försäljningsprocessen, att vi är engagerade, lojala och kunniga. Vi fokuserar på varje enskild kund och kundens unika situation. Vi tror på att bygga långsiktiga relationer med våra kunder som Mäklaren genom livet.

Riksmäklaren – Mäklaren genom livet

Läs mer om oss här.

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en våra engagerade mäklare så berättar de mer.