Vanliga frågor vid försäljning

Vi vill att du som köpare ska känna dig trygg inför din försäljning och har därför samlat svar på några av de vanligaste frågor vi får.

Vad innebär det att jag som köpare har undersökningsplikt?

Fastighetsmäklarinspektionen sammanfattar köparen undersökningsplikt på ett tydligt sätt här.

Jag planerar att sälja min bostad. Vad ska jag göra?

Det första steget är att komma i kontakt med en mäklare. Sedan gör mäklaren en värdering av den bostad du ska sälja. Läs mer om vår mäklare.

Vad kostar en värdering av min bostad?

Om du ska sälja din bostad brukar värderingen ingå i förmedlingsuppdraget. Om du däremot behöver en värdering till annat ändamål utgår i vanligt fall en kostnad som kan variera.

Hur lång tid tar det att sälja min bostad?

Hur lång tid det tar att sälja en bostad kan variera stort. Det beror på vad det är du säljer, vilket område din bostad ligger i och vilken marknad du säljer på.

Vad ska jag betala i arvode?

Våra mäklare arbetar mot provision. Det innebär att om mäklaren inte säljer din bostad utgår heller inte betalning till mäklaren.

Vad mäklararvodet kostar kan beror på i vilket område man bor. Det finns även olika sätt att lägga upp det på.

Mäklaren vill att jag skriver under ett uppdragsavtal. Måste jag göra det?

För att mäklaren ska få påbörja din försäljning krävs det att ni skriver ett avtal.

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en våra engagerade mäklare så berättar de mer.