50

Sänkt ränta och fortsatt ökad fart på bostadsmarknaden i Uppsala

 

Nu sänker Riksbanken räntan och priserna på bostadsrätter i Uppsala steg något under april medan villapriserna gick ner något. Men antalet försäljningar har ökat med hela 27 procent på bostadsrätter och villor med 7 procent.

– Med fler positiva besked kan man lättare räkna på bostadsaffären, säger Ulrika Lööf, fastighetsmäklare på Riksmäklaren i Uppsala.

Den positiva trenden med fler antal affärer håller i sig i Uppsala. Även om prisbilden ligger stabil mot månaden före märks det en betydligt högre aktivitet på marknaden.

– Den dolda prisnedgången som funnits i och med att färre köpare och säljare kunde mötas förra året är borta nu, säger Ulrika Lööf.

Ett stabilare ekonomiskt läge i Sverige är troligtvis en bidragande orsak till att fler ger sig ut på bostadsmarknaden igen.

– Även om räntesänkningen kanske inte kommer märkas direkt i plånboken är det positivare nu och bra läge att köpa ny bostad, säger Ulrika Lööf.

Kommer den positiva trenden att hålla i sig?

– Riksbanken flaggar ju för ytterligare räntesänkningar under hösten så det tror jag absolut. Det märks också på att nyproduktionsprojekten kommer igång igen, säger Ulrika Lööf.

Utbudet ökar samtidigt som efterfrågan ökar, vilka konsekvenser får det och hur ska man tänka som säljare eller köpare?

–  Nu är vi tillbaka på en stabilare marknad vilket ger trygghet till både köpare och säljare. Men självklart ska man fortfarande som köpare räkna ordentligt på affären och kolla föreningens ekonomi, säger Ulrika Lööf.

Har du frågor till Ulrika?

Ulrika Lööf

Fastighetsmäklare, delägare och presskontakt
Tel. 070-201 43 93
Mejl: ulrika.loof@riksmaklaren.se

Riksmäklaren Uppsala

Efter 50 år i branschen har vi en väl beprövad och utvecklad mäklartjänst som tagits fram för att möta efterfrågan på marknaden. För oss är det viktigt att vi håller hög standard under hela försäljningsprocessen, att vi är engagerade, lojala och kunniga. Vi fokuserar på varje enskild kund och kundens unika situation. Vi tror på att bygga långsiktiga relationer med våra kunder som Mäklaren genom livet.

Riksmäklaren – Mäklaren genom livet

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en våra engagerade mäklare så berättar de mer.