50
Såld
SALABACKE - Årstagatan 13 - UPPSALA

Bostadsrättslägenhet 3 rok 71,5 kvm 4 769 kr/mån 1 995 000 kr (högstbjudande) Slutpris 1 875 000 Kr
Årstagatan 13 1 995 000 kr

Rymlig gavellägenhet med inglasad loggia!

En väl omhändertagen genomgångslägenhet på gaveln i populära Salabacke. En bostad med stora sovrum och ett vardagsrum med utgång till en loggia, ett rum skyddat av tre väggar och fönster som går att öppna upp ut mot den stora innergården. Här i vardagsrummet finns plats för både en trivsam tv-hörna och matsalsmöbel Köket har gott om förvaring och en matplats intill fönster med sikt ut mot entrén. Då bostaden ligger på gaveln finns här utsikt i tre väderstreck och sovrum och vardagsrum är fri från insyn. Badrummet har ett fönster som ger vädringsmöjligheter och dusch samt tvättmaskin finns.


Som boende i Brf Kastanjen ges tillgång till tvättstugor, tork- och mangelrum, cykel- och barnvagnsförråd och inte minst den stora gården där du kan njuta av varma sommarkvällar med familj och vänner. Föreningen har installerat bergvärme och solcellsanläggningar samt tecknat ett gemensamt elavtal där du som bostadsrättsinnehavare faktureras efter faktisk förbrukning. I avgiften ingår värme, varm- och kallvatten, TV och bredband (100/100 Mbit/s).

Tack vare bostadens utmärkta placering i Salabacke ges här möjligheten att njuta av områdets alla trevliga parker och promenadstråk samtidigt som du med cykel tar dig till både Gränbystaden och Uppsalas stadskärna på ca fem minuter. I närheten finns Ica-butik, Willys, apotek, bibliotek, restauranger m.m. Konditori Brantingstorg vilken finns med i "white guide" ligger några minuters promenad från bostaden.

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1953-54
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
71,5 m²
Månadsavgift
4 769 Kr
(I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensam el med avräkning varje månad.)
Pris
1 995 000 Kr (högstbjudande)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
152 588 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2022/2023.)
Våningsplan
1 av 3
(1/2 trappa upp till bostaden)

Planlösning

KÖK:
Ett trevligt och ombonat kök med skåp i original. Nya luckor sitter på plats och väggarna har tapetseras. Som skydd ovanför sitter ett vitt kakel och arbetsbänken har arbetsbelysning under skåpen. Här finns en ugn med häll, fläkt, samt kyl/frys. Intill fönstret är finns det utrymme för ett matbord i bra storlek och föreningen har bytt ut fönstren mot vägen för ljudisolering. På golvet ligger ett laminatgolv.

HALL:
Möblerbar hall i vinkel där delen intill entrédörren har ett slittåligt klickgolv samt parkettgolv. I den inre delen av hallen finns gott om förvaring i en rymlig klädkammare, här finns även utrymme för en liten arbetsplats på väg in till vardagsrummet.

BADRUM:
Helkaklat badrum med vägghängd wc. Rummet får dagsljus via ett stort öppningsbart fönster. Här finns dusch, handukstork samt tvättmaskin.

SOVRUM:
Ljust och fint sovrum med parkettgolv

SOVRUM:
Ett ljust och rymligt sovrum med platsbyggda garderober med en charmig detalj bevarad, här finns nämligen ett tvättskåp kvar och tillhörande överskåp. Målade väggar och plastmatta på golv.

VARDAGSRUM:
Ett härligt vardagsrum med mycket ljus och utan insyn, här finns dörrar in till den rymliga loggian med utsikt ut mot föreningens innergård. Ett rum som med hjälp av lite värme nog kan nyttjas året runt. Raggsockorna på. Vardagsrummet har ljusa väggar och ett parkettgolv.

LOGGIA:
Ett utrymme som kan nyttjas mer som ett uterum än en balkong. Ljusinsläpp från två väderstreck där glasfönstren mot gården går att skjuta åt sidan. Träpanel på väggarna gör utrymmet mer hemtrevligt.

FÖRRÅD:
Till bostaden hör ett förråd som finns att hitta på källarplan samt en matkällare.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Inglasad loggia med utsikt ut mot föreningens innergård

Bilplats

20 st garageplatser. Kostnad: 950 kr/mån. Finns lediga platser.
54 st P-platser. Kostnad: 450 kr/mån. Kö: ca 10 personer.
Kontrollerat: 2024-01-18

Byggnad/Storlek

71,5 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1953-54

TV- och internetanslutning

TV: Telia
Internetanslutning: Telia

Lägenhetsnummer

78

Ekonomi

Pris: 1 995 000 kr (högstbjudande). Månadsavgift: 4 769 kr. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensam el med avräkning varje månad. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,1058%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2020-02-29. Energiprestanda primärenergital: 78 kWh/kvm och år. Energiklass: C.

Föreningen

Namn: Brf Kastanjen
Om föreningen: Brf Kastanjen består av tre byggnader med totalt 120 bostadsrättslägenheter. Byggnaderna är uppförda 1954. Lägenheterna är fördelade på 1-3 rok. Föreningen har bergvärme som är ett miljövänligt uppvärmningssätt.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare: EMVIX Förvaltning. Föreningen höjde avgiften med 11% 1/1-2024. Kontrollerat: 2024-01-22
Renoveringar:
2019 - Fasadreparation
2018 - Solcellsanläggning monteras på taket, nytt skalskydd (portlås / porttelefoni)
2018 - Byte värmepumpar ombyggnation undercentral
2017 - OVK och kompressorbyte bergvärmeanläggning
2014 - Takbyte
2012 - Renovering tvättstugor.
2011 - Bergvärme.
2010 - Fönsterrenovering
2004 - Säkerhetsdörrar
1995- Stambyte
1986 - Renovering fasad

Enligt föreningens hemsida har de inga renoveringar planerade i närtid.
Kontrollerat: 2024-01-18
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: All nyckelhantering sköts av Certego, kontor Uppsala-Fyrislund (Fyrislundsgatan 68, bredvid Kristallen) - överlåtelse av nycklar/nybeställning

Till alla bostäder finns två förråd, en matkällare samt ett källarförråd.

Allmänt om området

Salabacke är en charmig och populär stadsdel belägen i Uppsala, en historisk stad i Sverige. Stadsdelen är känd för sin unika atmosfär, vackra arkitektur och närhet till både stadsliv och naturområden.

Salabacke är beläget på en höjd och erbjuder fantastisk utsikt över Uppsala. Den är omgiven av grönska och har ett antal grönområden och parker där boende och besökare kan njuta av frisk luft och vacker natur. Till exempel finns den populära Stadsskogen och Linnéträdgården i närheten, vilka är perfekta platser för avkoppling och promenader.

Stadsdelen Salabacke har en rik historia och karaktäriseras av sin unika arkitektur. Här finns en blandning av olika typer av bostäder, från traditionella svenska trähus till moderna lägenhetskomplex. De äldre byggnaderna ger en historisk touch till området och skapar en speciell atmosfär.

Närservice

Salabacke är även känt för sin närhet till Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset, vilket gör det till en attraktiv plats för studenter och forskare att bo och arbeta. Den nära kopplingen till universitetet ger området en ung och livlig atmosfär, med många kaféer, restauranger och butiker som är inriktade på studentlivet.

Kommunikationer

Förutom den livliga atmosfären och det kulturella utbudet har Salabacke också bra kommunikationer och enkel tillgång till andra delar av Uppsala. Det finns välutvecklade bussförbindelser och cykelvägar som gör det enkelt att ta sig runt och utforska staden.

Övrigt området

Det finns också en stark känsla av gemenskap i Salabacke. Det arrangeras regelbundet olika evenemang och aktiviteter som lockar både boende och besökare. Det kan vara allt från lokala marknader till musikfestivaler och konstutställningar. Det finns också flera idrottsanläggningar och fritidsaktiviteter som gör att människor kan hålla sig aktiva och engagerade i samhället.

Visa mer

Karta

SALABACKE - Årstagatan 13 - UPPSALA

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus