Kommande
Vänge - Kölva 115 - Vänge

Fint belägen fastighet om hela 6000 kvm tomt och 200 kvm boa fördelat över tre tomter och två hus.

Friliggande villa 143 kvm (+36kvm) 2209 kvm (tomtarea) 3 750 000 kr (högstbjudande)
Intresseanmälan
Kölva 115 3 750 000 kr
Intresseanmälan

Fint belägen fastighet om hela 6000 kvm tomt och 200 kvm boa fördelat över tre tomter och två hus.

Med utsikt över det vackra svenska landskapet ligger denna stora fastighet som består av tre tomter som redan är avstyckade (obebyggda tomterna har el framdraget till tomtgräns), två hus samt dubbelgarage. Den totala markytan uppgår till nära 6000 kvm samt den totala bostadsytan till 200 kvm med ytterligare utrymme i källarplan, där det bl.a. finns ett inrett sommarrum.

Fastigheterna ligger vackert beläget i en skogsbacke och erbjuder en storslagen vy ut mot omgivningarna, den intilliggande skogen ger skydd åt husen på nordsidan. Boningshuset med sina 143 kvm erbjuder fyra rum och kök, inglasat uterum, två badrum, bastu, tvättstuga samt plats för både förvaring och gästrum i källarplan med egen entré.
Husets skyddade entré ger plats för familjens middagsstund i kvällssolen eller varför inte en svalkande vilopaus innan solen vandrat runt knuten under eftermiddagen. I husets hall finns gott om plats för förvaring samt tillgång till ett av badrummen.

Njut av ett kök där matskaparglädjen kan få utlopp tillsammans med familj och vänner, de väl tilltagna ytorna ger gott om arbetsyta och diskhons placering erbjuder en rofylld vy ut över mark och äng, matbordet har fått sin plats i det ljusa burspråket och intill köket finns husets stora sällskapsytor. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och allrum bidrar till en härlig rymd och en trivsam sällskapsyta där braskaminen, som kan ses från hela sällskapsdelen, ger både värme och mysiga stunder. Vardagsrummet har en storslagen utsikt mot det svenska landskapet genom stora fönster i två väderstreck.

Här finns även tillgång till stort inglasat uterum med vidunderlig utsikt, här kan ni njuta av naturens skådespeleri från första parkett. Man kan periodvis se ett rikt djurliv, t e x rävar och rådjur. En stor altan löper längs med huset och vidare runt gaveln, altanen ger gott om plats och har ett utmärkt solläge. Vidare finns här ett stort badrum med relax, föräldrasovrum med stor klädkammare, sovrum med utgång till altan samt tvättstuga med groventré och vedförråd bekvämt till hands.

Timmerstugan som flyttats till platsen i slutet av 1980-talet erbjuder ett kök, två
sovplatser, allrum med en praktfull murad spis med kassett (visst renoveringsbehov). I köket finns en fungerande vedspis och intill sovplatserna finns en wc. Huset har sommarvatten. Här finns även ett inglasat uterum för gemytliga kvällar i solnedgång.


Rymligt dubbelgarage för bilentusiasten eller du med intresse för andra motordrivna fordon. Här finns plats för det mesta, dessutom finns här ett vidbyggt förråd, sommarvatten samt el.

Goda bussförbindelser med Uppsala och Sala vid väg 72, 500 m till hållplatsen från huset. Järlåsa (5 km) erbjuder både förskola och skola (F-6) och en aktiv idrottsförening med tillgång till en stor sporthall. Här finns även pizzeria, matbutik och bensinmack. I området finns det gott om bär- och svampplockningsställen.


Koppla av med en promenad runt ägorna där ni kan låta blicken vila på vyn över ängarna och säden som vackert dansar i vinden!
- Varmt välkomna på visning!

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1991
Rum
4 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea/biarea
143 m² + 36 m²
Tomtarea
2209 m²
Pris
3 750 000 Kr (högstbjudande)

Planlösning

Rumsbeskrivning:
ENTRÈ med stenplattor på golv, golvvärme samt tillgång till rymlig klädkammare för förvaring av ytterkläder. BADRUM med dusch, kommod, wc. Delvis kaklade väggar samt klinker på golv. Golvvärme. Spatiöst, ljust KÖK i lantlig stil med fantastiska arbetsytor och gott om förvaring. Fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck och utsikt mot de vackra omgivningarna. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn, häll samt fläkt. Laminatbänkskiva samt kakel ovanför arbetsytan. Matplats i burspråk med fint ljusinsläpp och utsikt mot åkrar och den vackra granngården. Parkettgolv, målade väggar samt luftvärmepump. VARDAGSRUM med öppen planlösning mot ALLRUM, stora skjutdörrar i glas ut till det inglasade uterummet, här finns även en dörr ut till altanen. Kamin som sprider värme till både vardagsrum samt allrum. Parkettgolv, målade väggar samt braskamin. Fantastiskt UTERUM med fönster i tre väderstreck med en härlig utsikt över omgivningarna, glastak, altandörr, pastmatta på golv samt målade väggar. SOVRUM som idag används som arbetsrum, altandörr ut till den stora altanen. Rymligt BADRUM med relaxavdelning i form av en härlig bastu och plats för möbler för avkoppling. Här finns fönster som ger fint ljus, kommod med dubbla tvättställ, skåp, dusch samt wc. Klinkers och golvvärme. Rymligt FÖRÄLDRARSOVRUM med härligt burspråk och stor klädkammare. Parkettgolv samt målade väggar. TVÄTTSTUGA med groventré. Här finns gott om förvaring i skåp och garderob samt fina arbetsytor, tvättställ, tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp. Dörr ut till altanen. Plastmatta på golv samt målade väggar. GROVENTRÈ med tillhörande vedförråd och förråd. Utrymmet är beläget på norrsidan i skugga som ger en naturlig svalka.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Kölva 2:9

Tomt

Insynsskyddade naturtomter.
Fastighet med hus 2 209 m² (friköpt).
Tomt 1:Tomtarea 1855 m² (friköpt). El finns framdraget till tomt.
Tomt 2: Tomtarea 1834 m² (friköpt). El finns framdraget till tomt.

Uteplats

Stor öppen altan, skyddad matplats under tak, stort inglasat uterum. Inglasad altan.

Bilplats

Dubbelgarage med tillhörande förråd. Sommarvatten.

Byggnad/Storlek

1 plan med souterrängkällare, 143 kvm + 36 kvm (biarea) , 4 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1991

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta/källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Mekanisk. Vatten och avlopp: Enskilt vatten i djupborrad brunn, enskilt avlopp i trekammarbrunn med infiltration. Timmerhus är kopplat till avlopp et dock finns här endast sommarvatten.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: FTX frånluftsvärmepump samt kamin

Övriga utrymmen

Timmerstuga om ca 57 kvm. Här finns ett sovrum med platsbyggd två våningssäng, stort allrum med öppen spis, loft, kök, inglasad altan. Vedspisen i köket är besiktad och går att använda. Öppen spis i stora rummet är ej besiktigad. WC kopplat till avlopp, sommarvatten samt luftvärmepump.

Övrigt

Tomt 1: Kölva 2:10 - area 1.855 kvm. Taxeringsenhet typ 210 Tomtmark. Obelånad/inget pantbrev.

Tomt 2: Kölva 2:8 - area 1.834 kvm. Taxeringsenhet typ 210 Tomtmark. Obelånad/inget pantbrev.Lagring av personuppgifter

Riksmäklaren ("Bolaget") behandlar kunduppgifter i enlighet med Personuppgiftslag (1998:204). Genom att ange ditt namn och telefonnummer i intresseanmälan och/eller teckna köpekontrakt samtycker du till att erhålla marknadsföring och information från Bolaget via post, telefon, eller e-post och sms samt andra digitala kanaler. Personuppgifter kan lämnas ut till annat bolag inom Bolagets koncern samt till andra samarbetspartners.

Riksmäklaren och dess samarbetspartners kan komma att databehandla dessa personuppgifter för att kunna administrera olika tjänster och erbjudanden på ett för mottagaren anpassat sätt i informationen om den egna verksamheten och utvalda samarbetspartners varor och tjänster. Uppgifterna används av Bolaget även som underlag för statistik och produktutveckling. Uppgifterna kan ligga till grund för att Bolaget, och i förekommande fall Bolagets samarbetspartners, ska kunna anpassa innehåll i annonser och erbjudanden. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med kunden/användaren. Till uppgifterna kopplas en eller flera markörer om vilken typ av anpassning av webbtjänster och marknadskommunikation som riktas mot användaren, så kallad profilering.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Bolagets kunder har rätt att skriftligen utan kostnad återkalla samtycke, begära ett registerutdrag eller rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter. Om du vill begära ett registerutdrag, återkalla ett samtycke eller rätta/radera en uppgift ber vi dig att vända dig till
Riksmäklaren, Vaksalagatan 5, 753 20 Uppsala

Ekonomi

Pris: 3 750 000 kr (högstbjudande). Taxeringsvärdet är 2 396 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 1 764 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1991. Fastighetsskatt-/avgift: 9287 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 3 060 000 kr.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2018-05-10. Förbrukning: 77 kWh/kvm år. Energiklass: E.

Samfälligheter

Förmån: Officialservitut Väg,Vattentäkt,Vattenledn,Avlopp, 03-75:477.2

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Vänge - Kölva 115 - Vänge

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus