Till salu
Öregrund - Gellmansgatan 5 - Öregrund

Mysigt hus på höjden med skyddad uteplats i solsäkert läge.

Friliggande villa 46 kvm (+46kvm) 630 kvm (tomtarea) 2 250 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Gellmansgatan 5 2 250 000 kr
Intresseanmälan

Mysigt hus på höjden med skyddad uteplats i solsäkert läge.

Mysigt hus på höjden med skyddad uteplats i solsäkert läge.

Här får du ett tryggt och trivsamt boende med tillhörande garage och bastuavdelning samt grönytor med fruktträd och bärbuskar. Du får även ett fristående förråd, vedbod och en stor gästparkering. Närheten till havet och naturen samt affärer, restauranger, vårdcentral och apotek gör läget extra attraktivt.
Huset rymmer två fina sovrum med lugnt läge in mot trädgården, badrum med dusch och tvättmaskin samt en öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Husets innerväggar och tak har vitmålad träpanel och genomgående parkettgolv som är i gott skick.
Huset har ett fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Uteplatsen som känns helt privat, skyddas från insyn och vind av det intilliggande garaget.
Garaget med sitt tillhörande förråd och relaxavdelning, är en väl tilltagen byggnad med ingångar från två väderstreck, och har platta på mark.

Fastigheten säljs separat eller tillsammans med Gellmansgatan 3. De två fastigheterna delar i dag ledning till el samt kommunalt vatten och avlopp. Uppdelning av ledning går att göra och bekostas av köpare. Beräknad kostnad cirka 300 000 kr.


Öregrund är en av Sveriges bäst bevarade trästäder och huvuddelen av bebyggelsen är från 1700- och 1800-talet. På sommaren mångdubblas Öregrunds befolkning och här kan sommargästerna njuta av ett myllrande skärgårdsliv med restauranger och butiker. På bara några minuters promenad från huset finns välkända klippor för sol- och bad och på kvällarna kan du njuta av storslagna solnedgångar. På sommaren ordnas tennisvecka, badortsdagar och båtvecka där Öregrund är bland annat är värd för det välkända Roslagsloppet.

Visa mer
Thomas Lüllmaa
Ansvarig mäklare
Thomas Lüllmaa thomas.lullmaa@riksmaklaren.se
070-591 65 36
Micaela McClafferty
Fastighetsmäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
2015
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea/biarea
46 m² + 46 m²
Tomtarea
630 m²
Pris
2 250 000 Kr (eller högstbjudande)

Planlösning

HALL:
Plats för ytterkläder finns intill entrédörren och i garderoben finns ytterligare utrymme för förvaring.

KÖK:
Ett fint inrett kök med fönster ovanför arbetsbänken med utsikt ut mot uteplatsen. Väggen ovanför arbetsytan är skyddad av ett stilrent kakel och bänkskivan är av trä. Köket är utrustat med en kyl/frys, ugn, häll och fläkt.

VARDAGSRUM:
Stort allrum med öppen planlösning mot det stilrena köket och den gemytliga matplatsen intill fönstret med utsikt ut mot trädgården och den lugna gatan intill.

BADRUM:
Ett rymligt badrum med golvvärme och fönster för ljusinsläpp. Här finns en dusch, wc, handfat, handdukstork, samt tvättmaskin. På väggar och golv sitter våtrumsmatta.

SOVRUM:
Sovrum som idag används som klädkammare. På väggarna sitter en liggande träpanel samt att trätaket i rummet målats vita.

SOVRUM:
Rymligt sovrum med parkettgolv, på väggarna sitter en liggande träpanel samt att trätaket i rummet målats vita. Väggen intill sovplatsen är en slät målad vägg.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Öregrund 80:8

Tomt

630 m²

Uteplats

Stor altan intill entrén till huset i skyddat läge.

Bilplats

Stor uppställningsyta för flertalet bilar

Byggnad/Storlek

1 plan, 46 kvm + 46 kvm (biarea) , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 2015

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag förstärkt med fläkt i våtrum. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktel samt Luftvärmepump

Övriga utrymmen

Stor garagebyggnad med elport till garagedelen. Ingpång till

Ekonomi

Pris: 2 250 000 kr (eller högstbjudande). Taxeringsvärdet är 1 391 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 892 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 2015. Fastighetsskatt-/avgift: 0 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 3 873 200 kr.

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Detaljplan (2006-12-12) Tomtindelning (1950-06-09).

Samfälligheter

Last: Avtalsservitut Avloppsledning, 03-IM1-50/906.1

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Öregrund - Gellmansgatan 5 - Öregrund

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus