50
Kommande
Vreta - Vreta strandväg 3 - Uppsala

Representativ villa i herrgårdsstil nära Ekoln!

Friliggande villa 278 kvm 2885 kvm (tomtarea)
Intresseanmälan
Vreta strandväg 3
Intresseanmälan

Representativ villa i herrgårdsstil nära Ekoln!

På en högt belägen tomt ligger denna välskötta villa i herrgårdsstil som erbjuder ett representativt boende med gott om ytor för umgänge med familj och vänner, rymliga sovrum och flygelbyggnader med relax, gästrum, möjlig uthyrning och garage. På varma sommardagar kan du njuta vid den egna poolen som har sol större delen av dagen eller ta en kort promenad till Ekoln och njuta av bad och lugnet vid vattnet. Tycker du om trädgård och odling finns här fina ytor för plantering och en extra bonus är att du under sommaren har fri tillgång på sjövatten.

Huvudbyggnaden uppfördes 1998 och är i 2-plan om 278 kvm. Här genomsyras huset av väl tilltagna rum som bjuder in till social samvaro och även privata delar för hela familjen. Redan när du kliver in hallen möts du av representativa ytor med gott om plats för både möblering och ytterkläder. Köket rymmer en stor familj och bjuder in till matlagning med rejäla bänkytor och en trevlig köksö. En fin detalj är den murade öppna spisen som minner om svunna tider och här finns även en fungerande vedspis. Sociala ytor finns i vardagsrum en murad eldstad med kassett och matrum/bibliotek intill samt utgång till ett stort uterum som förlänger säsongen från tidig vår till sent höst. På entréplanet finns vidare ett duschrum, två sovrum varav det ena ett lämpligt hemmakontor samt tvättstuga med groventré. En trappa upp möts du av ett mycket rymligt allrum där hela familjen och dina gäster kan samlas. En privat del finns för föräldrarna med ett sovrum, walk-in-closet och ett lyxigt renoverat badrum med hörnbadkar och dusch. För barnen finns två jämnstora sovrum med ett väl tilltaget duschrum.

Flygelbyggnaderna bidrar till fastighetens herrgårdskänsla, den ena byggnaden innehåller en relax med bastu samt ett väl tilltaget hobbyrum som lätt kan byggas om till en lägenhet och den andra byggnaden innehåller en lägenhet som lämpar sig för uthyrning med allrum, pentry och wc samt garage med plats för en bil.

Fastigheten är medlem i en bryggförening vilket möjliggör båtplats samt bad från "egen" brygga som du når på några minuters promenad.

I Vreta bor du på en idylliskt lantlig plats med endast 20 minuter in till Uppsala City med bil samt goda kommunikationer med buss. Här finns natur- och friluftsliv runt knuten och med en kort promenad når du badplats och den egna båtplatsen. Fina promenadstråk finns i Vreta men också i närliggande Hammarskog med flera uppmärkta leder. En favorit är promenaden till Vreta Udd med mysiga grillplatser och härlig utsikt över Ekoln. På vintern finns skidspår, pulkabacke vid Herrgården och när isen lägger sig plogas den för skridskoåkning.

Det här är ett hus som måste upplevas. Varmt välkommen att kontakta mäklare för visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
Carolina Sohlberg
Fastighetsmäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1998
Rum
7 rum och kök, varav 5 sovrum
Boarea
278 m²
Tomtarea
2885 m²

Planlösning

HUVUDBYGGNAD: ENTREPLAN, HALL:
Vackra dubbeldörrar välkomnar till huset och hallen som direkt vittnar om husets karaktär med stora, luftiga rum och en fin planering där hallen bjuder in till husets sociala delar i kök och vardagsrum. Här finns gott om plats för möblering och avhängning av ytterkläder. Ljusa väggar ovan bröstpanel. Klinker i beige nyans på golvet.

KÖK:
Husets kök är något alldeles extra, med modern utrustning och vedspis med öppen spis som för tankarna till svunna tider. Här ryms ett matbord för 6-8 personer och en köksö blir en trevlig plats att både slå sig ner vid eller duka upp buffématen. Köket har inredning med vita luckor, vitt kakel med fasade kanter ovan bänkskivor i granit. Maskinellt utrustat med hel kyl och frys, induktionshäll, spisfläkt, inbyggd ugn och micro samt diskmaskin. Ljusa väggar ovan vitmålad bröstpanel samt klinker i beige nyans. Utgång till altan på husets framsida.

VARDAGSRUM:
Pardörrar från hallen bjuder in till det rymliga vardagsrummet med braskamin som värmer på kyliga kvällar och utgång till det inglasade uterummet. Rummet har ljusa väggar och ekparkettgolv.

MATSAL/BIBLIOTEK:
I fil med vardagsrummet finns ett trevligt rum med fönster i två väderstreck som kan användas till matsal, TV-rum eller bibliotek. Rummet har ljusa väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 1:
Beläget innanför hallen och kan bli ett utmärkt gästrum. Rummet har ljusa väggar och ekparkettgolv. Garderober.

SOVRUM 2:
Beläget innanför köket och kan med fördel användas som ett hemmakontor. Garderober. Rummet har ljusa väggar och klinkergolv i beige nyans. Utgång till uterummet.

TVÄTTSTUGA:
Väl tilltagen tvättstuga med groventré som rymmer garderober för förvaring av ytterkläder. Här finns tvättho med bank, tvättmaskin och torktumlare. Ljusa väggar och klinker i beige nyans på golvet.

DUSCHRUM:
Duschrum som är helkaklat med klinker med grå nyans på golvet, vita väggar med bård som har blå detaljer. Utrustat med duschvägg, högskåp, toalett, tvättställ samt spegel med belysning.

ÖVERVÅNING: ALLRUM:
En trappa upp möts du av ett härligt allrum med flera fönster som ger fint ljusinsläpp och utgång till balkong. Här blir ett fint rum för hela familjen att samlas med plats för en rejäl soffgrupp och övriga möblering. Rummet har ljusa väggar och ekparkettgolv.

MASTER BEDROOM/KLÄDKAMMARE/BAD:
Njut av en separat del av huset för er som föräldrar. Här finns ett sovrum som rymmer en bred dubbelsäng och övrig möblering. Rummet har ljusa väggar som kompletteras med en mönstrad fondvägg samt ekparkettgolv. Vidare finns ingång till en rymlig "Walk-in-closet" som ger gott om plats för era kläder och det härliga nyrenoverade badrummet.

BADRUM:
Intill master bedroom finns ett privat badrum som är smakfullt renoverat med väggar med grått kakel och golv med grått klinker. Utrustat med hörnbadkar, vägghängd toalett, bidé, kommod med dubbla tvättställ, spegel med belysning, dusch och handdukstork.

SOVRUM 4 & 5:
På övervåningens andra sida finns två jämnstora sovrum för barnen som vardera har garderober. Ljusa väggar som kompletterats med fondväggar samt ekparkettgolv.

DUSCHRUM:
Helkaklat duschrum med vita väggar och klinker i blå nyans på golvet. Utrustat med tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, vägghängd toalett samt duschhörna.

FLYGELBYGGNAD 1 (72 KVM):
Rymligt allrum med klinker på golvet och vita väggar med en grå fondvägg. Klinker i beige nyans på golvet. Braskamin.

PENTRY:
Penty utrustat med skåpinredning och gott om bänkytor. Kylskåp. Klinker i beige nyans på golvet och ljusa väggar.

WC:
WC utrustad med toalett, tvättställ och spegel med belysning. Klinker i beige nyans på golvet och målade väggar.

GARAGE:
Garage inbyggt i flygelbyggnad med plats för en bil.

FLYGELBYGGNAD 2: (72 KVM) RELA:
Relaxavdelning med plats för loungemöbler, klinker i beige nyans på golvet och ljusa väggar. Här finns bastu för trevliga stunder, dusch samt separat WC.

FÖRRÅD/HOBBY:
Rymligt isolerat rum som med fördel kan användas som ett hobbyrum eller ateljé. Även utmärkt som ett stort förråd.

Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Ytternäs 1:97

Tomt

Trädgårdstomt med stora ytor som ger plats för både poolområde, odlingsytor och lek för barnen.

Uteplats

På framsidan finns ett stort altandäck, med sol från morgon till sen eftermiddag med fin utsikt över trädgården och poolen. Från vardagsrummet nås ett stort inglasat uterum som förlänger säsongen från tidig vår till sen höst. Från allrummet på övervåningen finns tillgång till balkong.

Bilplats

Garage med plats för en bil samt plats för 8-10 bilar på uppfarten.

Renovering

2008: Centraldammsugare installerades
2012: Byggdes pool i glasfiber samt pooldäck. Renovering av 3-kammarbrunn och spolbrunn monterades. Bastu och toalett i flygelbyggnad byggdes. Ny altan på husets framsida byggdes.
2014: Tvättstuga flyttad till groventrén
2015: Ny luftvärmepump till poolen, ytterligare ny altan på husets framsida byggdes
2016-2020: Altan på baksidan med trall och tak (ca 40 kvm) har glasats in i etapper under perioden.
2018: Ny bergvärmepump installerades
2019: Cirkulationspump till pool byttes
2020: Samtliga fönster och dörrar ommålade.
2020: Huset ommålat, två strykningar med Demidekk.
2022: Taket tvättades och trasiga pannor byttes ut.
2023: Avloppet kontrollerat av Uppsala Kommun i maj.
2023: Samtliga altaner rengjorda och oljade.

Löpande underhåll av ytskikt.

Byggnad/Storlek

2 plan, 278 kvm , 7 rum och kök, varav 5 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1998

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster . Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning. Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Borrad brunn trekammare med infiltration.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärmepump, luftvärmeåtervinning.

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till Uppsala Stadsnät

Övriga utrymmen

Kallförråd om ca 30 kvm

Ekonomi

Taxeringsvärdet är 5 610 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 3 841 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1998. Fastighetsskatt-/avgift: 9525 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 6 330 000 kr.

Driftkostnad summa: 83 934 kr/år
El: 60 150 kr/år
Vatten-avlopp: 2 600 kr/år
Sotning: 1 226 kr/år
Samfällighet: 1 600 kr/år
Renhållning: 5 212 kr/år
Försäkring: 11 646 kr/år
Övrigt: 1 500 kr/år
Kommentar: Övrigt inkluderar kostnad för brygga och sjövatten. VA-kostnad: Ingen kostnad för vatten utan inkluderar slamtömning 3 ggr/år via Uppsala Vatten. Elförbrukning ca 20 000 kWh/år.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2024-01-19. Energiprestanda primärenergital: 46 kWh/kvm och år. Energiklass: B.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Nybyggnadsförbud.

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vreta GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vreta GA:2 ändamål: Grönområden

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Vreta - Vreta strandväg 3 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus