RM+
Gimo - Norra Hökhuvudsvägen 14 - Gimo

För dig som vill bo lantligt och ha en extra hyresintäkt!

Friliggande villa 198 kvm (+214kvm) 83728 kvm (tomtarea) 6 500 000 kr
Intresseanmälan
Norra Hökhuvudsvägen 14 6 500 000 kr
Intresseanmälan

För dig som vill bo lantligt och ha en extra hyresintäkt!

Vackert belägen gård vid infarten till Hökhuvud. Fastigheten erbjuder en stor huvudbyggnad, veterinärklinik, lägenhet, verkstad, åkermark om 4 hektar samt 2 hektar skog. Både lägenheten samt veterinärklinik hyrs ut och ger en årlig intäkt om ca 400 000 kr. Fastigheten är belägen 200 m från busshållplatsen där bussen går en gång i halvtimme och på helger en gång i timmen.

Huvudbyggnaden är ett stort tvåplanshus som erbjuder 2 plan + källare. När du kliver in i bostaden så möts du av väl tilltagna rum och vi börjar med köket som är utrustat med allt du behöver. Från köket når du ett vardagsrum där du möts en soffgrupp samt tillhörhande möblemang. Genom vardagsrummet kliver sedan in till allrummet där du möts av stora fönsterpartier och väl tilltaget utrymme (50 kvm). Här får du plats med en större soffgrupp ett stort matsalsbord perfekt för både familj och vänner. Resterande rum fördelar sig på 4 sovrum samt två helkaklade badrum. Övervåningen fördelar sig på två stora rum samt resterande yta är oinredd. I källaren så möts du av ett stort och rymligt dubbelgarage, matkällare, två mindre förråd och ett stort helkaklat förrådsrum med BVP. Ett inrett rum med egen ingång som kan användas för affärsverksamhet eller dyligt. Hela den övriga inredda delen av källarplanet har kaklade väggar och klinkers på golvet. För att bibehålla en låg elkostnad har man installerat 56 st solpaneler över taket på hyresfastigheten. Panellerna är kopplade till bostadshuset, lägenheten som hyrs ut samt verkstad och uthus.

Längre ner på gården så möts av en stor hyresfastighet som för närvarande uthyrt till distriktsveterinärerna. Här finns det upp emot 30 st olika rum både för att nyttja som operationssalar, kontor, förvaringsrum, kök samt mycket mer fördelade på 440 kvm. I veterinärkliniken ges möjlighet till att ta hand om olika typer av djur som häst, katt, hund mm.

Lägenheten i samma byggnad som veterinärkliniken och sträcker ut sig på två plan. De 120 kvm fördelar sig på NB (kök, wc dusch och tvättstuga, förråd, stormatsal med burspråk, vardagsrum, sovrum m. uppgång till övervåningen). Övervåningen fördelar sig på allrum, relaxavdelning, badrum med bubbelbadkar, ett stort sovrum med walk-in closet, två sovrum och utgång till en altan i söderläge. I dagsläget tar säljaren 9 000 kr/månaden för varmhyra där el, vatten ingår i avgiften.

Verkstad 53 kvm är väl utrustad med allt du behöver. För dig som är händig och gillar att mecka med bilar så finns det ett ypperligt tillfälle då verkstaden är utrustad med en smörjgrop. Här får du även plats med upp emot två bilar.

Trädgården ger stora gräsytor för både lek och festligheter. I trädgården finns det en stor lekstuga i två plan samt en damm. Runt om gården så finns det gott om förvaring i rymliga förråd, snickarverkstad, carport för två bilar mm, samt en större lada där du får plats med bl.a. traktorer.

Hökhuvud ligger en bit utanför Gimo och är en liten by som kom till under 1400-talet. Ett landmärke för byn är den kända kyrkan som byggdes någon gång under 1400-talet. Från Hökhuvud når du Östhammar med en bilresa på 10 min lång. Östhammar/Gimo erbjuder skola, vård, barnomsorg, butiker, restauranger, populära caféer och goda möjligheter för pendling till Stockholm, Gävle och framförallt Uppsala dit man tar sig på under en timme. Östhammar är ett samhälle som lever året om och erbjuder ett rikt utbud av samhällsservice så som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. Med naturen runt knuten har området många sidor att visa upp under årets olika årstider. Ett område som uppmuntrar en aktiv livsstil för hela familjen med vandring, golf, cykel, båt och mycket mer.

Visa mer
Thomas Lüllmaa
Ansvarig mäklare
Thomas Lüllmaa thomas.lullmaa@riksmaklaren.se
070-591 65 36
Ludvig Tidblom
Fastighetsmäklare
Ludvig Tidblom ludvig.tidblom@riksmaklaren.se
073-925 47 60

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Taxeringsår
2023
Byggnadsår
1955
Rum
8 rum och kök
Boarea/biarea
198 m² + 214 m²
Tomtarea
83728 m²
Pris
6 500 000 Kr

Planlösning

Huvudbyggnad
HALL med plats för ytterkläder.

Inre HALL connection till kök, sovrum, badrum samt vardagsrummet. Parkettgolv och ljusa väggar.

KÖK som är utrsutat med ugn, spis, fläkt, diskmaskin, kyl samt diskho i svart stenlaminat. Det finns gott om förvaringsmöjligheter och här får du plats med en större matbord. Klinkergolv med golvvärme och ljusa väggar.

VARDAGSRUMMET med kamin i öppen spis. Här får du plats med en soffgrupp samt tillhörande möblemang.

ALLRUMMET är urustat med öppen spis och en stor bardel. Här får du plats med en större soffgrupp matsalsbord mm. Parkettgolv och gråblått tak. Från alrummet når du ut till en mysig altan samt ett inglasat uterum utrustat med grillbord för öppen brasa och grillning. Altanen sträcker sig runt en liten damm.

SOVRUM där du får plats med en fullstor säng samt inbyggda garderober. Mörka väggar och parkettgolv.

Tre rymliga SOVRUM med plats för fullstorsäng samt tillhörande möblemang.

BADRUM som är utrustat med bubbelbadkar, spegelskåp, wc samt handfat. Klinkergolv och kakelväggar.

DUSCHRUM som ör urustat med tvättmaskin, torktummlare, duschkabin, wc, kommod samt spegelskåp. Vitt kakel och ljust klinkergolv.

Inglasat UTERUM med inbyggt grillbord.

KÄLLAREN

Dubbelgarage med plats för två bilar.


Matkällare

Förråd

Förråd

Förråd

Stort oinrett förvaringsrum som i dagsläget används som förråd.

ÖVERVÅNING

Allrum med förvaringsmöjligheter

Sovrum med plats för säng och två st inbyggda garderober.

Kallförråd på hela vinden där det finns gott om förvaringsmöjligheter.

Veterinärklinik som är utrustat med alltdu behöver. Kliniken har eget el-abonemang. För mer information kontakta ansvarig mäklare!

VERKSTAN som är utrustad med smörjgrop samt gott om förvaringsmöjligheter för verktyg.

LÄGENHETEN fördelar sig på 120 kvm om 5 rok och ger möjligt till två stora sovrum, ett stort allrum samt maturm. I dagsläget tar säljaren 9 000 kr/månaden för varmhyra där el, vatten, fiber ingår i avgiften.

Planlösning Planlösning Planlösning Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Roddarne 6:4

Tomt

83728 m²

Renovering

1966

Byggnad/Storlek

1 plan med källare, delvis inredd vind, 198 kvm + 214 kvm (biarea) , 8 rum och kök . Byggnadsår: 1955

Byggnadssätt

Grund: Källare med betongplatta. Stomme: Tegel och delvis trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Sadeltak, betongpannor. Fönster: 3-glas fönster aluminium profil. 2-glas i allrum. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp. (Avloppet installerat 2023-01-01).

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärmepump med vattenburen värme. Två borrade hål om 130 m djup.

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber indraget

Övriga utrymmen

Huvudbyggnad

Veterinärklinik

Lägenhet

Verkstad

Förråd

Lada

Carport

Snickarverkstad

Ekonomi

Pris: 6 500 000 kr . Taxeringsvärdet är 4 236 000 Kr (fastställt avseende år 2023) varav byggnadsvärde 3 493 000Kr. Typkod: 120, Lantbruksenhet, bebyggd, värdeår: 1960. Fastighetsskatt-/avgift: 23937 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 134 500 kr.

Driftkostnad summa: 82 616 kr/år
El: 32 018 kr/år
Vatten-avlopp: 18 000 kr/år
Sotning: 200 kr/år
Renhållning: 2 700 kr/år
Försäkring: 29 698 kr/år
Kommentar: Såld el från solceller +37 579 (17530 kwh). Summa årskostnad 45 037 kr.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Byggnadsplan Detaljplan Landskapsbildsskydd.

Samfälligheter

Samfällighet: Östhammar Roddarne S:1


Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 0382IM-13/21347.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 03-81:420.1
Last: Ledningsrätt Tele, 03-96:342.1
Last: Ledningsrätt Tele, 03-99:19.1
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 03-86:256.1
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 03-93:489.1
Last: Officialservitut Väg I Samfälld Vägmark, 03-76:687.1
Last: Officialservitut Väg, 03-HÖK-172.1

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Gimo - Norra Hökhuvudsvägen 14 - Gimo

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus