50
Till salu
SVARTBÄCKEN - Emundsplan 1 - Uppsala

Unikt tillfälle att förvärva en 20-tals villa i fint skick!

Bostadsfastighet 870 kvm (tomtarea) 10 500 000 kr
Intresseanmälan
Emundsplan 1 10 500 000 kr
Intresseanmälan

Unikt tillfälle att förvärva en 20-tals villa i fint skick!

I hörnet av Sköldungagatan och Emundsplan finner ni detta hus. Trevlig vändplan med gräsmatta mellan husen och på andra sidan finner ni vackra allen där många rastar hunden eller tar sin morgonpromenad.

Den charmiga bostaden har genomgående fina ytskikt med modern och ljus färgsättning i kombination med charmiga golv. Mycket fönster som ger ett magiskt ljusinsläpp genomgående i hela huset. Här finns fler tidstypiska detaljer och inte minst en eldstad för både mysfaktor samt värme .

Säljes som privatboende fastighet eller kommersiell fastighet. Går att tomställa och renovera till en bostad.

Huset består av fyra stycken lägenheter samt två studentrum i dagsläget. I huset finns fem badrum samt fem kompletta kök. Vill ni bo här själva eller hyra ut huset i omgångar - välj själva beroende på er situation i l iivet! Varför inte ett generationsboedne där både barn samt barnbarn har gått om ytor?

Vill ni istället hyra ut allt så kan ni få ut ca 47.000kr/mån.

Lägenheterna är i dagsläget fördelade på:
- 3:a på ca 80 kvm
- 3:a på ca 80 kvm
- 1:a på ca 30 kvm
- 1:a på ca 25 kvm
- 2 st studentrum med delat kök samt badrum

I källaren finns även tvättstuga och bastu.

Tomten är belägen i ett hörn och har gräsmatta som sträcker sig runt hela huset. I trädgården finns flera fruktträd, förråd samt uteplats med skydd för vädret. Här kan ni samlas med hela familjen för fina stunder i strålande solsken eller i svala skuggan. På andra sidan Emundsplan finns även en allmänning med både gräsytor och olika slags träd som bidrar till den härliga atmosfären.

Huset ligger mitt i det lugna och barnvänliga området Svartbäcken. Här bor du bekvämt i centrala Uppsala med närhet till det mesta. Service som Läkarmottagning, restauranger, mataffär och skolor finns inom gångavstånd. Vill du leva ett aktivt liv finns alla förutsättningar för det tack vare Lötens IP, Diöshallen, skatepark samt Uppsalas mest besökta arena Fyrishov där det anordnas mängder av kulturella utställningar och mässor av olika slag. Här kan du även besöka äventyrsbadet och träningsanläggningar.

Fina promenad- och motionsspår finns det gott om men favoriten för många - Röborundan, som dessutom inkluderar vacker miljö kring Gamla Uppsala högar. Belysta cykel- och promenadvägar finns till och från city och Uppsala Resecentrum, dit tar det ca 5-10 min på cykel!


Tillträde flexibelt beroende på användning.
*** Går att köpa aktiebolaget som äger fastigheten för den som vill***
*** ENDAST BOKADE VISNINGAR - RING
MÄKLAREN FÖR MER INFO***

Visa mer
Thomas Lüllmaa
Ansvarig mäklare
Thomas Lüllmaa thomas.lullmaa@riksmaklaren.se
070-591 65 36
”I slutändan handlar det om att ta hand om människor – vilket är något som jag och mina medarbetare strävar efter dagligen.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsfastighet
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Tomtarea
870 m²
Pris
10 500 000 Kr
Hyra/Mån
3 916,67 Kr
Hyra/Kvm/Mån
20,08 Kr

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Svartbäcken 24:3

Tomt

870 m²

Ekonomi

Pris: 10 500 000 kr . Taxeringsvärdet är 5 985 000 Kr (fastställt avseende år 2021) Det finns uttagna pantbrev om totalt 6 650 000 kr.

Totala hyresintäkter 47 000 kr/år

Driftkostnad summa: 60 000 kr/år
Övrigt: 60 000 kr/år

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Stadsplan (1937-07-02) Tomtindelning (1925-11-18).

Samfälligheter

Last: Avtalsservitut Fjärrvärme, 03-IM1-81/4312.1

Allmänt om området

Svartbäcken är en mångsidig och charmig stadsdel. Beläget strax norr om stadskärnan är Svartbäcken känt för sin historiska atmosfär och sitt unika utbud av kultur, natur och samhällsliv.

Stadsdelen kännetecknas av sina vackra gamla byggnader och pittoreska gator som ger en känsla av autenticitet och karaktär. De äldre husen är ofta färgglada och välbevarade, vilket ger en charmig och mysig atmosfär i området. Svartbäcken har en rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, och vissa av byggnaderna i området är flera hundra år gamla.

En av de mest framträdande platserna i Svartbäcken är Fyrisån, en vacker flod som rinner genom stadsdelen. Floden ger en naturskön och fridfull atmosfär och lockar till promenader längs dess strand. På sommaren kan man se människor sitta på flodbankarna och njuta av solen eller ta en båttur längs vattnet.

Stadsdelen har också en stark studentprägel, eftersom den ligger i närheten av Uppsala universitet och studentlivets centrum. Många studenter väljer att bosätta sig i Svartbäcken på grund av dess närhet till campus och stadens centrum. Detta ger området en ung och livlig atmosfär med ett stort utbud av studentaktiviteter och evenemang.

När det gäller boende finns det en variation av bostadstyper i Svartbäcken, inklusive lägenheter, radhus och mindre villor. Området har en mix av boende för både studenter, unga familjer och äldre invånare, vilket skapar en socialt mångfaldig atmosfär.

Sammanfattningsvis är Svartbäcken en charmig och levande stadsdel i Uppsala med en rik historia, vacker natur och en unik kulturell atmosfär. Oavsett om du är intresserad av att utforska stadens historiska platser, njuta av natursköna promenader längs floden eller uppleva det pulserande studentlivet, finns det något för alla att upptäcka i Svartbäcken.

Närservice

Det finns även flera trevliga kaféer, restauranger och butiker som ger en unik shopping- och matupplevelse

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

SVARTBÄCKEN - Emundsplan 1 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus