50
Till salu - Sön 3/3 kl 14:30-15:00
SALABACKE - Murargatan 14D - UPPSALA

Bostadsrättslägenhet 1 rok 24,5 kvm 2 411 kr/mån 1 295 000 kr (Eller bud)
Intresseanmälan
Murargatan 14D 1 295 000 kr
Intresseanmälan

Liten charmig pärla i populära Salabacke. En perfekt övernattningslägenhet eller "första gångs lägenhet" för den som söker ett kostnadseffektivt boende i en stabil förening. Lägenheten har ett rymligt rum där det är enkelt att sätta sin egen prägel och där fantasin, bokhylla och säng kan ge spännande möbleringar. Lägenheten har kaklat badrum och en funktionell kokvrå.

Brf Muraren är en populär och välskött förening med en låg belåning. I föreningen finns gemensamma tvättstugor, cykel- och barnvagnsförråd. Föreningen har en härlig innergård med tre grillplatser och en lekplats.

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett klassiskt matförråd.

Salabacke har ett perfekt pendlarläge där du snabbt och smidigt tar dig ut till E4:an. En kort cykeltur tar dig ner till Resecentrum och citykärnan. Mycket goda bussförbindelser. Här har du en kort promenad till uppskattade Gränby Centrum och Gränbystaden ”Uppsalas andra stadskärna” där du finner ett gediget utbud av shopping, restauranger, caféer, livsmedelsbutiker, apotek, gym, frisörer, biograf, bank m.m.

Några minuter bort ligger också Gränbyparkens enorma friluftsområde med välskötta parker och lekplatser, kolonilotter och 4-H gård som ger en idyllisk och rogivande miljö. Uppsala kommun satsar just nu mycket på att utveckla parken ytterligare och man ser parken som ett grönt nav för Uppsala.

Varmt välkommen på visning.

Anne Weyde - Mäklaren genom livet!

Visa mer
Anne Weyde
Ansvarig mäklare
Anne Weyde anne.weyde@riksmaklaren.se
0709-456686
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1956
Rum
1 rum och kök
Boarea
24,5 m²
Månadsavgift
2 411 Kr
(I hyran ingår värme, vatten, 1000Mbit bredband, IP-telefoni, Tele2 kabel-tv-grundutbud, två förråd (ett matförråd och ett vanlig förråd) samt tillgång till föreningens gemensamma lokaler.)
Pris
1 295 000 Kr (Eller bud)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
88 459 Kr
Våningsplan
2 av 4
(1,5 trappa upp)

Planlösning

HALL:
Välkomnande hall med parkett golv, inbyggd förvaring och skåp.

BADRUM:
Badrum med toalett, handfat spegelskåp och badkar. Kakel på väggarna och våtrumsmatta på golvet.

ALLRUM:
Parkettgolv, ljusa väggar. Plats för säng som går att skilja av från rummet som har plats för mindre soffa och matbord.

KÖK:
Litet kök med spis, mindre kyl och frys.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Föreningen har 50 parkeringsplatser med eluttag som kostar 200 kr/månad.
14 garage som kostar 400 kr/månad. Kö till båda ca 19 personer.
Kontrollerat: 2024-01-17

Det finns även boendeparkering i området. Mer information finns att läsa på Uppsala Kommuns hemsida

Byggnad/Storlek

24,5 kvm , 1 rum och kök . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1956

TV- och internetanslutning

TV: Basutbud kabel-TV från Tele2 ingår i avgiften. Digital mottagare krävs. Möjlighet finns att teckna extra tjänster från Tele2.
Internetanslutning: Bredband på 1000/1000 Mbit/s från Banhof ingår i avgiften.

Lägenhetsnummer

2028140014114:24

Ekonomi

Pris: 1 295 000 kr (Eller bud). Månadsavgift: 2 411 kr. I hyran ingår värme, vatten, 1000Mbit bredband, IP-telefoni, Tele2 kabel-tv-grundutbud, två förråd (ett matförråd och ett vanlig förråd) samt tillgång till föreningens gemensamma lokaler. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,47829%.

Driftkostnad summa: 320 kr/mån
El: 170 kr/mån
Försäkring: 150 kr/mån
Kommentar: Schablonberäkning, elförbrukning kan skilja stort pga intressen.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2019-03-13. Energiprestanda primärenergital: 128 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Föreningen

Namn: Brf Muraren
Om föreningen: Brf Muraren finns i Sala Backe med adresserna Murargatan 14-18 i Uppsala.
Ekonomi: Föreningen har ekonomisk förvaltning via Riksbyggen och teknisk förvaltning via Upplands Boservice. Föreningen kommer att höja avgiften med 15% från februari 2024. Kontrollerat: 2024-01-17
Renoveringar:

1986-87 Tilläggsisoleras och förses med tegelfasad. Centralantenn installeras. Tegeltak bytes på hus 18.
1998-99 Stamrenovering inkl. renovering av badrum. Elcentraler byts ut, samt el i badrum. Comhem kabeltv installeras. Utbyte av entredörrar.
2002 Säkerhetsdörrar installeras i samtliga lägenheter Ytterdörrar bytes Bredband installeras till varje lägenhet. Låssystemet utbytes.
2004 Byter fönster.
2005 Gjuter nya balkonger.
2010 Fuktisolering av grund
2010 Radonsanering, samt förstärkt ventilation
2011 Installation av kodlås ytterdörrar
2012 Nytt ventilationssystem, nytt låssystem, portkod till husen, spolning av avloppsledningar, förbättringsarbeten av källare, trappuppgångar, tvättstugor samt gården
2015 Utökad källsortering
2017 Gjutning av fasadstöd. Byte garageportar. Rengöring tak, tegel och balkonger
2018 Renovering av avloppsstammar i källare. Spolning av stammar från lägenheter
2019 Takrenovering hus 14 och 16

Kommande:
EL renovering i år. Beslutas när senare mot mars/april.
Kontrollerat: 2024-01-17
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr

Allmänt om området

Salabacke är en charmig och populär stadsdel belägen i Uppsala, en historisk stad i Sverige. Stadsdelen är känd för sin unika atmosfär, vackra arkitektur och närhet till både stadsliv och naturområden.

Salabacke är beläget på en höjd och erbjuder fantastisk utsikt över Uppsala. Den är omgiven av grönska och har ett antal grönområden och parker där boende och besökare kan njuta av frisk luft och vacker natur. Till exempel finns den populära Stadsskogen och Linnéträdgården i närheten, vilka är perfekta platser för avkoppling och promenader.

Stadsdelen Salabacke har en rik historia och karaktäriseras av sin unika arkitektur. Här finns en blandning av olika typer av bostäder, från traditionella svenska trähus till moderna lägenhetskomplex. De äldre byggnaderna ger en historisk touch till området och skapar en speciell atmosfär.

Närservice

Salabacke är även känt för sin närhet till Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset, vilket gör det till en attraktiv plats för studenter och forskare att bo och arbeta. Den nära kopplingen till universitetet ger området en ung och livlig atmosfär, med många kaféer, restauranger och butiker som är inriktade på studentlivet.

Kommunikationer

Förutom den livliga atmosfären och det kulturella utbudet har Salabacke också bra kommunikationer och enkel tillgång till andra delar av Uppsala. Det finns välutvecklade bussförbindelser och cykelvägar som gör det enkelt att ta sig runt och utforska staden.

Övrigt området

Det finns också en stark känsla av gemenskap i Salabacke. Det arrangeras regelbundet olika evenemang och aktiviteter som lockar både boende och besökare. Det kan vara allt från lokala marknader till musikfestivaler och konstutställningar. Det finns också flera idrottsanläggningar och fritidsaktiviteter som gör att människor kan hålla sig aktiva och engagerade i samhället.

Visa mer

Visningar

03

Sön 3/3 kl 14:30-15:00

Varmt välkommen på visning, boka dig gärna via min hemsida för bättre service och tillgång till digitalt prospekt. Ha en fin dag!

Anmäl mig

Karta

SALABACKE - Murargatan 14D - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus