RM+ - Sön 1/10 kl 14:00-15:00
CENTRUM - Hamnesplanaden 4C - UPPSALA

Högst upp i huset, med en vidunderlig utsikt över Uppsalas siluett!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 78,4 kvm 4 490 kr/mån 3 395 000 kr
Intresseanmälan
Hamnesplanaden 4C 3 395 000 kr
Intresseanmälan

Högst upp i huset, med en vidunderlig utsikt över Uppsalas siluett!Högst uppe i huset, på våning 5 1/2, ligger den här perfekta lägenheten för dig som söker ett citynära boende. Här är det bara att flytta in och njuta av ljuset, planlösningen och den magiska utsikten. När solen gått ner i gatunivå, letar den sig fortsatt länge in i lägenheten och på balkongen. Lägenheten är fint planerad med genomtänkta förvaringslösningar. Köket är nyrenoverat i en härlig lindblomsgrön färgsättning och har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket och vardagsrummet med utgång till balkongen är som gjorda för umgänge och social samvaro. Balkongen i sydväst läge har sol från klockan 10 till 22, en obruten horisont över Uppsalas siluett och ligger vänd mot den lugna innergården med fontän, boulebana och lekplats. Kliv in på första parkett för att se nyårsfyrverkerierna vid slottet. Och jag vågar lova att samtalen både börjar och slutar med den vidunderliga utsikten över slottet, domkyrkan, Carolina Rediviva, Sten Sture monumentet och Gustavianum. Eller solnedgången.


Här finns hiss ifrån markplan. Fastigheten är väl underhållen och föreningen är mycket social och populär. Boende umgås på gården varje dag och bouleturnering arrangeras två gånger i veckan. I källaren finns gemensam tvättstuga, gym, snickarbod och en extralägenhet som kan hyras för 300 kr/dygn vilket gör att ni smidigt kan ha övernattande gäster. Här finns fina planteringar, parkbänkar, lekplats, fontän och lummiga oaser med sittgrupper. Innergården delas med brf Kungängsliljan; som boende på Hamnesplanaden 4C finns möjlighet att ta del av servicen hos dem.

Hamnesplanaden ligger en kort promenad ifrån allt du kan tänka dig men i ett lugnt kvarter, Resecentrum, Studenternas arena och Gågatan är några minuter bort. Fyrisån och Stadsparken är bara hundra meter bort och bjuder på fina promenad och löparspår. Hamnesplanaden 4C bjuder på ett boende som passar såväl äldre som yngre spekulanter, par som ensamboende. Tillträde från slutet av december 2023.


Det här är en kommande försäljning, varmt välkomna med er intresseanmälan redan nu!

Anne Weyde - Mäklaren genom livet

Visa mer
Anne Weyde
Ansvarig mäklare
Anne Weyde anne.weyde@riksmaklaren.se
0709-456686
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1985
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
78,4 m²
Månadsavgift
4 490 Kr
(Värme, Vatten, kabel-TV, Internet samt bostadsrättstillägg ingår.)
Pris
3 395 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
341 736 Kr
(Baserad på senast tillgängliga årsredovisning (2022).)
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Planlösning

HALL:
Välkomnande hall med gott om förvaring och möjlighet att hänga av ytterkläder, skor och väskor. Ekparkettgolv och ljusa väggar. Hallen i vinkel mot ingång till badrum och sovrum har mer förvaringslösningar i form av garderober.

BADRUM:
Badrum med badkar, handfat, toalett. Våtrumsmatta på golv och kaklade väggar. Toppmatad tvättmaskin finns installerad. Skåp och kommod för förvaring.

SOVRUM:
Sovrum med två fönster mot gränsande fastighets innergård och utsikt över takåsar ända bort till Uppsalas konsert och kongress (UKK) . Ekgolv, ljusa väggar. Plats för 180 cm säng och sängbord. Inbyggd garderob med spegelskjutdörrar längs med en hel vägg.

VARDAGSRUM OCH MATSAL:
I öppen planlösning med köket. Stort rum med gott om plats för både rymlig soffa och matbord med plats för många gäster. Ljusa väggar och ekparkett. Fönster mot föreningens fina lugna innergård med fontän och Uppsalas siluett. Utgång till balkong. Med magiska solnedgångar. Ljusinsläpp och utsikt också genom glasdörrarna till arbetsrummets fönster. Dimbara lampor

SOVRUM/ARBETSRUM:
I anslutning till vardagsrummet med fina glasdörrar finns lägenhetens andra rum, idag inrett till arbetsrum/gästrum. Även det med fönster mot gränsande fastighets innergård och utsikt över takåsar och UKK. Ljusa väggar och ekparkett.

KÖK:
En dröm i lindblomsgrönt, nyrenoverat. Ljust golv. Fina mässingdetaljer som blandaren (Grohe )och knopparna till skåpen. Köksö med plats för tre barstolar. Inbyggd fullstor kyl, frys och diskmaskin. Induktionshäll. Dubbel diskho. Dimbara lampor. Ugn och micro i högskåp.

BALKONG:
Balkongen ligger i sydväst läge med sol från klockan 10 till 22 och har en obruten horisont över Uppsalas siluett. Balkongen ligger vänd mot den lugna innergården med fontän, boulebana och lekplats. Här finns plats finns plats möbler och många krukor. Balkongen har nybytt markis.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Föreningen disponerar 16 garageplatser (700kr/mån) i källaren i huset intill samt 19 p-platser (410kr/mån) på innergården och 'Intern-gatan'. Föreningens medlemmar disponerar även enligt ett speciellt avtal 10 platser i parkeringsgaraget Grimhild med 50 procents reducering av aktuell hyresavgift. Dessa platser ingår inte i föreningens kösystem och bokning sker direkt hos Aimo Park tel 0771 - 96 90 06. Kö till p-platser och garage.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 78,4 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1985

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: Alla lägenheter har genom fastighetens kabelnät och lägenhetens TV/datauttag fri tillgång till Tele2s grundutbud av TV-kanaler, bredband 500/50 Mbit/s samt IP-telefoni. Abonnemangsavgiften för kabel-TV och bredband debiteras som separata poster på avgiftsavin, totalt 130 kr/månad.
Internetanslutning: Alla lägenheter har genom fastighetens kabelnät och lägenhetens TV/datauttag fri tillgång till Tele2s grundutbud av TV-kanaler, bredband 500/50 Mbit/s samt IP-telefoni. Abonnemangsavgiften för kabel-TV och bredband debiteras som separata poster på avgiftsavin, totalt 130 kr/månad.

Lägenhetsnummer

454

Ekonomi

Pris: 3 395 000 kr . Månadsavgift: 4 490 kr. Värme, Vatten, kabel-TV, Internet samt bostadsrättstillägg ingår. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,0648%.

Driftkostnad summa: 400 kr/mån
El: 250 kr/mån
Försäkring: 150 kr/mån
Kommentar: Schablonberäkning.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2018-03-03. Förbrukning: 87 kWh/kvm år. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: Brf Sigurd
Om föreningen: Föreningens fastighet finns på adressen Hamnesplanaden 2-4 och omfattas av 99 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lokal upplåten med hyresrätt.

Lär mer om föreningen här:
HEMSIDA: https://sigurd.bostadsratterna.se


Ekonomi: Föreningens ekonomi förvaltas av Upplands Boservice. Föreningen höjde avgiften med 8% 01/01-2023. (Kontrollerat 8/9 - 2023).
Renoveringar:
Genomförda renoveringar:

2005/06 Renovering trapphus, sotning av ventilationskanaler, trädgårdsanläggning, renovering av fläktar
2008/09 Tilläggsisolering av vindarna, samt byte av fönsterbleck.
2009/10 Tryckluftsspolning av avloppssystemet.
2010/11 Slipning av golv och trappor i trapphusen, renovering av hissarna, byte stolpbelysning, upprustning av lekplats.
2011/12 Ommålning av väggar, golv, dörrar i källargångarna, renovering av fläktsystemet och hissar.
2012/13 Översyn av ventilationssystemet.
2013/14 Spolning av avloppssystemet. Renovering av gästlägenhetens dusch/toa. Byte av fläktar till ventilationssystemet. Byte av inpasseringssystem, inkl. porttelefoner. Byte av ytterdörrar till källarna.
2015/2016 Modernisering av två hissar. Ny torktumlare i en av tvättstugorna. Byte av fönsterbleck och plåt i ett 40-tal fönster. Ny värmeväxlare till undercentralen.
2020: Radonmätning genomfördes.
2021: OVK-kontroll.
2023: Stamspolning

Kommande renoveringar 2023:
Förbättringar på innergårdenÖverlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.
EL: Brf Sigurd har ett gemensamt elavtal. 2020 installerades nya elmätare i båda fastigheterna. Kostnad för förbrukad el kommer kvartalsvis på avgiftsavin från Boservice, under särskilda rader. Alla betalar för sin egna förbrukning.

Visa mer

Visningar

01

Sön 1/10 kl 14:00-15:00

Varmt välkommen på visning, boka dig gärna för bättre service och tillgång till digitalt prospekt. Önskar dig en fin dag!

Anmäl mig
02

Mån 2/10 kl 17:30-18:00

Varmt välkommen på visning, boka dig gärna för bättre service och tillgång till digitalt prospekt. Önskar dig en fin dag!

Anmäl mig

Karta

CENTRUM - Hamnesplanaden 4C - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus