50

Säker budgivning hos Riksmäklaren

I samarbete med Cetti använder vi oss av Verifierad budgivning under våra budgivningar för att säkerställa en trygg och säker budgivning.

Verifierad budgivning

Idag identifierar sig våra kunder via BankID vilket gör att hela sälj- och köpprocessen blir väldigt trygg och enkel! Du som säljare vet med säkerhet att mäklaren vet vem som befinner sig i din bostad vid en visning, samtidigt som mäklaren får korrekta kontaktuppgifter till alla budgivare.

Hur går en budgivning till?

Hos Riksmäklaren strävar vi alltid efter att erbjuda en enkel, smidig och trygg budgivningsprocess för våra kunder. Efter avslutad visning får du som budgivare ett SMS med en länk till budgivningen. Enkelt och smidigt kan du identifiera dig med BankID och bekräfta om du har ett beviljat lånelöfte genom direkta bankkopplingar. Under budgivningen kan du följa utvecklingen och lägga ytterligare bud via länken i SMS:et.

Budgivningen redovisas fortlöpande på vår hemsida, och om du vill kan du även få varje inkommet bud via SMS eller e-post. När budgivningen är avslutad skrivs ett avtal mellan säljare och köpare, och då redovisas budgivningslistan med den aktuella budhistoriken.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt

Att säljaren alltid har fri prövningsrätt, innebär att denne inte behöver sälja till det högsta budet.

Innan ett avtal träffas mellan säljare och köpare har ingen bindande affär kommit till stånd. Mäklaren har alltid en skyldighet att redovisa samtliga inkomna bud till säljaren som då väljer om det nya inkomna budet ska beaktas eller ej.

Läs gärna Fastighetsmäklarinspektionens information om budgivning