50

Tiit Lüllmaa

Fastighetsmäklare

Tiit Lüllmaa
Senior Advisor

Jag grundade Riksmäklaren i Uppsala 1974 och är idag rådgivare till våra mäklare

Riksmäklaren Uppsalas historia startade 1974 när jag grundade företaget. Jag var universitetslärare och hade precis köpt mitt första hus i Uppsala och var allt annat än imponerad över de mäklare jag träffat på under bostadsjakten. Samtidigt var det svårt att få ordinarie tjänst vid universitetet. Då tänkte jag att det jag hade sett fastighetsmäklarna göra, skulle jag kunna göra bättre själv. Tre banker som avrådde mig – men idag är jag fortfarande aktiv fastighetsmäklare.

Som mäklare måste du besitta social kompetens och ha tid med både säljaren som har anlitat dig och köparen. Och så får du inte tro att det är ett 8–16-jobb. Jag brukade säga till mina studenter att de måste ha en tålig livskamrat om de skulle kunna ha det här yrket. Förr fick vi följa med köparna till banken. I dag kommer de med färdiga lånelöften och är väldigt pålästa. Innan internet kom hade vi inte ens alltid bilder på objekten i tidningen. Första gången köparen såg bostaden var på visningen.

Med min tidigare erfarenhet i branschen har jag varit med om fyra riktiga nedgångar av bostadsmarknaden. Den största riktiga kraschen var 1990–1991, när marknaden slog helt bakut och det slog blint över hela fältet så att alla drabbades.

 

 

Beställ en värdering av Tiit

Fyll i formuläret nedad så kontaktar Tiit dig inom kort. Tack på förhand!