2022 har varit ett tufft år för många bostadsutvecklare där fler projekt dragit i handbromsen. Bostadsbyggandet faller markant enligt Boverket som spår en minskning av påbörjade bostäder med 40 procent. I Uppsala finns dock en utvecklare som går mot strömmen – Settler Properties.

2022 har varit ett tufft år för många bostadsutvecklare där fler projekt dragit i handbromsen. Bostadsbyggandet faller markant enligt Boverket som spår en minskning av påbörjade bostäder med 40 procent. I Uppsala finns dock en utvecklare som går mot strömmen – Settler Properties. Under sommaren 2022 produktionsstartades 7 vackra stadsradhus om 155 kvm i Östra Sala Backe. Bolagets fokus är utveckling av attraktiva och hållbara trähusbyggnader i nära samarbete med de bästa arkitekterna.

Projektet har utformats med en av landets mest tongivande och prisbelönta arkitekter – Belatchew. Bolagets grundare Rahel Belatchew har utsetts till Årets arkitekt och Belatchew Arkitekter och har fått flera tunga utmärkelser.
– Vid sidan av fokus på hållbara material och en attraktiv produkt är det viktigt för oss på Settler att de boende känner en förankring till platsens historia. Att platsen känns och får en tydlig identitet. Den resan gör vi tillsammans med kommuner och vår strategiska samarbetspartner – Placebrander AB. Settler binder samman kommunens visioner och mål med det bostadsområde vi har för avsikt att bygga, säger Robert Vangstad, VD på Settler Properties.

Projektet går mot färdigställande och planerad inflyttning är under andra kvartalet 2023. Glädjande nog flyter försäljningen på, tvärt emot den mediala bild som målas upp.
– Vi har en stadig ström av förfrågningar och våra mäklare för en löpande dialog med ett flertal nya intressenter. Nästan hälften av bostäderna är redan sålda. Ett stort skäl till detta är att vi gjort vår hemläxa och analyserat våra tilltänkta kunder noga och utformat en attraktiv produkt därefter. I grunden finns ett bostadsbehov hos en köpstark kundkategori. Här får du ett mycket bra boende för den stora familjen i ett eget hus med närhet till allt, säger Robert Vangstad.

Har ni bestämt er för ett citynära boende, med nära till allt som samtidigt erbjuder plats för både familjen och vännerna? Nu färdigställs sju stadsradhus med Town house-känsla i Östra Sala Backe.
– Radhusen ligger i bra läge med närhet till det mesta. Planlösningen, 155 kvm på 3 plan, är anpassningsbar och går att förändra beroende på familjesammansättning. På baksidans stora trätrall finns det plats för att inta morgonkaffet i en lugn och rofylld miljö. På baksidan hittar ni förmiddagssol, innan den på eftermiddagen vandrar över mot husets framsida. För att ta tillvara på kvällssolen och skapa plats för middagsbjudningar pryds husens framsida av en egen pergola alldeles framför köksfönstret, säger Ulrika Lööf, ansvarig mäklare på Riksmäklaren.

 

Inflyttning är planerad till andra kvartalet 2023 så här finns alla möjligheter till ett bra boende inom rimlig tid.

För mer information:
Ulrika Lööf
070-201 43 93
ulrika.loof@riksmaklaren.se