Pressmeddelande från Riksmäklaren

Under sommaren lugnade bostadsmarknaden i Uppsala ner sig. I juli ökade priserna på villor och bostadsrätter i Uppsala med två procent vilket är en dämpning av den tidigare ökningen under våren.

2021-08-17
PRESSMEDDELANDE

Riksmäklaren tror på en bra och stabil bostadsmarknad i höst

Under sommaren lugnade bostadsmarknaden i Uppsala ner sig. I juli ökade priserna på villor och bostadsrätter i Uppsala med två procent vilket är en dämpning av den tidigare ökningen under våren.

– Det kom ut många bostäder till försäljning i slutet av våren vilket bidrog till att prisutvecklingen planade ut. Sedan brukar det ju också vara lite lugnare på sommaren, säger Ulrika Lööf, fastighetsmäklare och vd på Riksmäklaren i Uppsala.

Många som letade bostad i Uppsala under våren upplevde att det var väldigt stressigt på bostadsmarknaden med många spekulanter på varje visning och budgivningar där priset stack iväg högt över utgångspriset.

– Många försäljningar gick väldigt snabbt och en del spekulanter har nog känt det. För de som inte varit förberedda har det blivit stressigt. När man börjar fundera på att flytta är det bra att tidigt kontakta en mäklare för att göra sig redo för sin egen försäljning, säger Ulrika Lööf.

Hur det kommer att se ut under hösten nu när vardagen för många mer och mer återgår till det normala återstår att se. Men mycket tyder på en stabilare marknad.

– Många spekulanter tror att priserna inte kommer att fortsätta stiga. Men samtidigt är hushållens ekonomi fortfarande stark, räntorna är låga och utbudet lågt. Det leder troligtvis till att det blir en bra och stabil marknad under hösten, säger Ulrika Lööf.

Om man går i flyttankar nu under hösten, vad ska man tänka på då?

– September och oktober brukar vara starka månader så det kan vara bra att förbereda sig redan nu. Ett tips som är extra viktigt nu när marknaden varit extra turbulent är att kontakta en mäklare i ett tidigt skede som man sedan kan använda som bollplank om frågor dyker upp, säger Ulrika Lööf på Riksmäklaren.


För mer info kontakta:
Ulrika Lööf, VD, Fastighetsmäklare
Tel. 070-201 43 93, mejl: ulrika.loof@riksmaklaren.se