Pressmeddelande från oss på Riksmäklaren

2021-02-15
PRESSMEDDELANDE

Riksmäklaren får uppdraget att förmedla unik vindsvåning i Grillska Gården

Nu erbjuder Riksmäklaren en sällsynt möjlighet att förvärva en av Uppsalas finaste lägenheter. En vindsvåning på 170 kvm i Grillska Gården från 1776 med otroliga ljusinsläpp kommer att färdigställas under våren och sommaren.

– Det är ett fantastiskt roligt uppdrag att få sälja denna våning. Renoveringen är i startgroparna så som köpare kan man välja att vänta tills allt är klart eller så kan man gå in i projektet redan nu och sätta sin egen prägel, säger mäklaren Ulrika Lööf på Riksmäklaren.

Det är i klassiska kvarter vid hörnet av Slottsgränd och Trädgårdsgatan som Uppsalas enda bevarade statsgård ligger. Grillska Gården är en av Uppsalas mest ansedda bostadsrättsföreningar med utblick mot slottet och några minuters promenad till gågatan.

– Det här är ett boende som passar både barnfamiljen och det äldre paret. Eftersom det kommer att finnas möjlighet till en uthyrningsdel är det även en bra investering, säger Ulrika Lööf.

Just nu håller byggherren på att renovera vindsvåningen.

– Det är ett jättekul projekt i en fantastisk miljö och med hiss direkt upp i lägenhet är det ju så nära New York man kan komma, säger han.

En avgörande del i renoveringen är att man fått bygglov för nio takkupor som kommer att ge ett fint ljusinsläpp och göra vindsvåningen större.

– Vi har jobbat med erkänt duktige Sven Etzler från arkitektkontoret Forsgren Etzler som har stor erfarenhet av att renovera äldre byggnader, även Upplandsmuseet och andra personer med mycket kunskap har varit inblandade i detta, säger byggherren.

Den 170 kvm stora lägenheten är fördelade på stora luftiga ytor med full takhöjd till nock och de nya takkuporna kommer att ge våningen vackra utblickar mot Slottet och den grönskande innergården. Dessutom ger de nya kuporna huset ett fint exteriört tillskott som kommer att harmonisera med befintliga fönster.

– Huset är ett av de finaste i Uppsala och har en lång historia det känns spännande att föra den vidare. Huset är som en spegelbild av Uppsalas och Sveriges historia, säger byggherren.

Förutom lägenheten finns en fin privat innergård.

– På Trädgårdsgatan bor du helt enkelt mitt i Uppsala i ett grönskande kvarter med äldre bevarad bebyggelse, strax nedanför slottsbacken. Det är ett ypperligt läge med ett stenkast till Fyrisån och en kort promenad till allt vad Uppsala City har ett erbjuda med shopping, nöjen och kultur, säger Ulrika Lööf och lägger till:

– Den som är intresserad är välkommen att kontakta mig så berättar jag mer.

För mer info kontakta:
Ulrika Lööf, VD/Fastighetsmäklare
Tel. 070-201 43 93, Mejl: ulrika.loof@riksmaklaren.se