Därför påverkas inte bostadspriserna i Uppsala

Trots höga el- och bensinpriser, minskad köpkraft på grund av inflation samt kommande stigande räntor fortsätter bostadsmarknaden i Uppsala att vara stabil.

Trots höga el- och bensinpriser, minskad köpkraft på grund av inflation samt kommande stigande räntor fortsätter bostadsmarknaden i Uppsala att vara stabil.
– Vi ser inte att det rådande ekonomiska läget i Europa påverkar det stor intresset på villor och lägenheter, säger Ulrika Lööf vd och fastighetsmäklare på Riksmäklaren i Uppsala.

I kombination med ett lågt utbud och att Uppsala historiskt sett inte brukar påverkas så mycket av samhällskriser ser Ulrika Lööf en fortsatt stabil marknad.
– Även om vissa delar av samhället kan drabbas brukar inte bostadsmarknaden i Uppsala påverkas. Vi har en stark arbetsmarknad här med många branscher som inte påverkas på samma sätt, säger Ulrika Lööf.

Även om räntorna går upp finns det ingen anledning till oro.
– Jag tror inte att vi kommer att se något prisfall eftersom bankerna alltid tagit höjd för kommande räntehöjningar, säger Ulrika Lööf.

Sedan tror Ulrika Lööf att vi blivit vana att leva i lite mer ovissa tider där det har visat sig att bostadsmarknaden inte berörs.
– Våren 2020 gungade det ju till rejält på bostadsmarknaden i och med pandemin. Men snabbt märkte vi att det inte påverkade. Med pandemin i färskt minne tror jag att hushållen känner sig trygga nu trots läget i världen. Det mesta tyder på att marknaden kommer att fortsätta bete sig likadant även i höst, säger Ulrika Lööf.

Våren brukar normalt vara en stark period för bostadsaffären och inget tyder på att det blir annorlunda i år. Går du i köp- och säljtankar är du välkommen att kontakta oss på Riksmäklaren så hjälper vi dig gärna!

Riksmäklaren
info@riksmaklaren.se
018-13 98 50
www.riksmaklaren.se