Året inleds med stigande bostadspriser

I Uppsala ökade priserna på bostadsrätter med +3% och villorna ökade med +2% under januari månad medan priserna på fritidshus är oförändrade. Det innebär att prisutvecklingen fortsätter något uppåt på inledningen av året.
– Marknaden stannar ju alltid av lite i slutet av året och nu sätter den fart igen, säger Carolina Sohlberg, fastighetsmäklare på Riksmäklaren i Uppsala.

Utbudet just nu i Uppsala är lågt, i mitten på februari finns cirka 370 objekt ute till försäljning på bostadssajten Hemnet, vilket är ovanligt lågt.
– Det låga utbudet gör ju såklart att priserna går upp. Funderar man på att sälja är det verkligen bra läge nu, säger Carolina Sohlberg.

Mycket tyder på att räntorna kommer att stiga inom de närmsta åren. Men om det blir redan nästa år eller om det dröjer lite längre vet vi inte ännu.
– Allt tyder på att räntan kommer att gå upp inom något eller några år. Om och hur mycket det kommer att påverka bostadspriserna får vi se men troligtvis kommer det att påverka bostadsmarknaden och prisuppgången kommer att bromsas eller stanna av helt, säger Carolina Sohlberg.

Våren brukar normalt vara en stark period för bostadsaffären och inget tyder på att det blir annorlunda i år. Går du i köp- och säljtankar är du välkommen att kontakta Riksmäklaren så hjälper vi dig gärna!

Riksmäklaren
info@riksmaklaren.se
018-13 98 50
www.riksmaklaren.se