50
Till salu
Vreta - Båtvägen 6 - Uppsala

Familjeidyll nära naturen med båtplats!

Friliggande villa 120 kvm (+69kvm) 2202 kvm (tomtarea) 5 900 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Båtvägen 6 5 900 000 kr
Intresseanmälan

Familjeidyll nära naturen med båtplats!

Söker ni ett boende nära vatten, natur och med bekvämt avstånd till Uppsala? Nu finns möjligheten skapa ditt hem i detta 1-planshus med källare som ger gott om utrymmen för hela familjen. Här bor du lugnt och fridfullt omgiven av vacker natur och Ekoln. Till fastigheten hör en båtplats som du når på några minuters promenad och du kan enkelt ta dig ut på härliga dagsturer till Skokloster eller Sigtuna. På kort avstånd ligger även Hammarskog med fina strövområden och på vintern erbjuds här fina längdspår och en lång pulkabacke till barnen.

Villan som är byggd 1981 har under senare år genomgått en stor renovering och byggts till för att ge plats åt större sällskapsutrymmen, hall och badrum. Entréplanet är fördelat på en rymlig hall med fint ljusinsläpp och plats för familjens alla ytterkläder. Vidare från hallen kommer du in i köket och vardagsrum som ligger en härlig öppen planlösning där vardagsrummet har full takhöjd till nock vilket ger en härlig rymd. Här flödar ljuset in från stora fönsterpartier som ger utsikt över den lummiga trädgården och flera utgångar finns till altan som har sol från tidig förmiddag och långt in på eftermiddagen. Köket rymmer ett rejält matbord och erbjuder dig som köpare en perfekt möjlighet att själv välja hur du vill renovera köket tack vare att det är den sista delen som är kvar att göra i huset. Under fliken "Dokument & Länkar" finns en bygglovshandling som visar säljarnas tanke med att köket och dessutom bygga en gästtoalett i anslutning till hallen. Vidare har entréplanet tre sovrum varav ett större föräldrasovrum med dörr ut till altan som har sol på kvällen. Här finns ett duschrum som ger en lyxig känsla med marmorerat kakel och vägghängd toalett. Källarvåningen ger gott om utrymmen och är i mycket fint skick då den totalrenoverades 2014 och dränerades 2021. Här finns ett rymligt allrum som blir en perfekt plats för barnen att leka-Här finns också tvättstuga, rum för förvaring och en mycket praktisk groventré.

Trädgården är fint uppväxt med gamla äppelträd och en stor gräsmatta där det finns gott om plats för barnen att leka. Ett extra rum blir den fina pergolan med ett trädäck där du kan njuta av middagen i kvällssolen.

För bilen finns plats i ett isolerat garage. Det finns även en gammal stuga med spröjsade fönster som med lite renovering invändigt kan användas som gästhus. Här finns idag ett pentry samt ett allrum.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse för kommande visningar i slutet av maj!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1981/2023
Rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Boarea/biarea
120 m² + 69 m²
Tomtarea
2202 m²
Pris
5 900 000 Kr (eller bud)

Planlösning

ENTRÉPLAN: HALL:
Entré till hall med flera fönster som ger ett trevligt första intryck av huset. Här finns gott om plats för familjens alla ytterkläder och skor. Ljust klinker på golvet och ljust beiga väggar.

VARDAGSRUM:
Härligt tillbyggt vardagsrum med ryggåstak som ger en fantastisk rymd och där stora fönsterpartier ger ljus från flera väderstreck samt utsikt över den grönskande tomten. Vardagsrummet har beiga väggar och vitlaserad ekparkett i 1-stav på golvet. Här finns utgång till stort altandäck med sol hela dagen.

KÖK:
Mycket fint och ljust kök med stora fönsterpartier och pardörrar som öppnar upp mot altan och trädgård. Köket ligger i en halvöppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger entréplanet en social känsla. Inredningen i köket är av äldre karaktär och är det som är kvar att renovera i huset, här finns en perfekt möjlighet för er som köpare att sätta er egen prägel. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, kyl och frys. För att se hur säljarna tänkt sig köket - se bygglovshandling under fliken "Dokument & Länkar".

SOVRUM 1&2:
Två fina sovrum till barnen med plats för enkelsängar. Vita väggar och vitlaserad ekparkett i 1-stav på golvet.

SOVRUM 3:
Härligt sovrum där dubbeldörrar öppnar upp mot ett trädäck med härlig kvällssol. Vita väggar och vitlaserad ekparkett i 1-stav på golvet.

BADRUM:
Mycket fint renoverat badrum som ger en lýxig känsla med marmorerade kakelplattor (20*30 cm) på väggarna och ljust klinker 20*30 cm på golv med golvvärme. Utrustat med dusch med vägg i frostat glas, vägghängd toalett, tvättställ med kommod som ha vita, släta lådfronter, spegel med belysning.

KÄLLARVÅNING: ALLRUM:
Ett stort och trevligt rum med många användningsområden. Kan användas som sovrum, ett härligt rum för barnen att vistas i eller perfekt TV-rum. Här är parkettgolv (med vattenburen golvvärme) samt ljusa väggar. Inbyggd praktisk hylla.

TVÄTTSTUGA:
Tvättstuga med gott om förvaring i lådor och skåp samt bänkyta. Utrustad med tvättho, tvättmaskin och torktumlare. Här finns också en extra toalett. Ljusgrått klinker på golvet med ljusa väggar.

GROVENTRÉ:
I källaren finns en praktisk groventré med gott om plats för ytterkläder. Ljust klinker på golvet och ljusa väggar.

FÖRRÅDSUTRYMME:
I källaren finns också ett praktiskt förrådsutrymme. Utrymmet ger också plats för bergvärmepump och övriga installationer .

GÄSTHUS:
Äldre mycket charmigt hus som med renoveringsbehov med fördel kan användas till ett gästhus. Kök utrustat med pentry samt ett rum med trägolv och ljusa väggar. Spröjsade fönsterpartier både i köket och rummet.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Vreta 4:51

Tomt

Lummig och insynsskyddad trädgårdstomt med planteringar och fruktträd. Tomtarea 2 202 m² (friköpt).

Uteplats

Från kök och vardagsrummet nås ett mycket fint högt beläget trädäck som har sydostligt läge vilket ger sol från förmiddag och långt fram på dagen. Från föräldrarnas sovrum nås ett trädäck där ni kan njuta av kvällssolen.

Bilplats

Isolerat garage med plats för en bil samt plats för ytterligare bilar på husets uppfart.

Renovering

2014: Installation av bergvärme, inredning av källaren samt omdragning av el till gäststugan.
2019: Badrum renoverat samt renovering av tvättstugan.
2021: Dränering av källarvåningen. Provtagning av vattnets kvalitét.
2008: Byte av papp och taktegel på gäststugan.
2023: Utbyggnad samt byte av samtliga fönster på entréplan.

Byggnad/Storlek

1 plan med källare, 120 kvm + 69 kvm (biarea) , 4 rum och kök, varav 3 sovrum . Areauppgifter enligt ritning och taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1981/2023

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta samt krypgrund under utbyggnad. . Stomme: Trä/sten. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 2-glas/3-glas. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Enskilt vatten, delas med tre fastigheter. Provtagning av vatten har skett 2015. Enskilt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme med vattenburet system, även luftvärmepump finns

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till IP-Only

Övriga utrymmen

Gästhus med två rum där det ena rummet är utrustat med pentry och det andra rummet är ett allrum. På fastigheten finns även en mindre förrådsbyggnad för trädgårdsredskap.

Ekonomi

Pris: 5 900 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 3 122 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 1 448 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1981. Fastighetsskatt-/avgift: 9525 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 4 395 000 kr.

Driftkostnad summa: 56 880 kr/år
El: 24 244 kr/år
Vatten-avlopp: 19 115 kr/år
Samfällighet: 3 100 kr/år
Försäkring: 10 421 kr/år
Kommentar: I VA-kostnad ingår även sophämtning med 14 dagars tömning. I samfällighetsavgift avser väg, båt och vatten (

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2024-04-28. Förbrukning: 32 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 57 kWh/kvm och år. Energiklass: B.

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vreta GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vreta GA:2 ändamål: Grönområden

Förmån: Avtalsservitut Brunn Mm, 03-IM1-81/4995.1
Förmån: Avtalsservitut Ledningar, 03-IM1-81/4997.1
Förmån: Avtalsservitut Sjövattenledning Mm, 03-IM1-78/10551.1
Förmån: Avtalsservitut Vattenledningar Och Vattentäkt, 03-IM1-91/59094.1
Förmån: Avtalsservitut Väg Och Båtbrygga, 03-IM1-77/42415.1

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Vreta - Båtvägen 6 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus