50
Till salu
Funbo-Bärby - Bärby äng 17 - Uppsala

Exklusiv 1-plansvilla!

Friliggande villa 194 kvm (+66kvm) 1634 kvm (tomtarea) 6 475 000 kr (eller enligt ök)
Intresseanmälan
Bärby äng 17 6 475 000 kr
Intresseanmälan

Exklusiv 1-plansvilla!

Tillfälle att förvärva ett drömboende i denna exklusiva och representativa 1-plansvilla om ca 198 kvm från Sjödalshus. Villan har ett mycket bra och pendlingsvänligt läge i attraktiva Bärby äng. Stor lekvänlig trädgårdstomt om ca 1 634 kvm med fruktträd, stenpartier och trädäck.

Villan erbjuder en stor entréhall med ryggåstak, ca 6 m i takhöjd och loft med generösa fönsterpartier samt fransk balkong. Hallen övergår i ett allrum med utgång till altan och trädgård. Till vänster en passage som leder till ett rymligt kök med matplats, generösa bänkytor och skåputrymmen. Invid köket finns dessutom en separat matsal. Vardagsrum med burspråk och utgång till trädgård. Två exklusiva duschrum varav det ena är förberett för bubbelbad, samt tre välplanerade sovrum och en praktisk tvättstuga.
Hela villan är smakfullt inredd med genomgående ljusa ytskikt, dimbar belysning i flera rum, ryggåstak, ekparkett och klinkerplattor på alla golv, samt nyinstallerad bergvärme för låg driftskostnad.

I det intilliggande garaget om ca 66 kvm, finns en inredd uthyrningsdel/kontor med pentry och dusch/wc.

I Bärby Äng bor ni i ett lugnt och barnvänligt område med goda kommunikationer in till centrala Uppsala. Med bil når du E4:an på ca 5 minuter och ytterligare några minuter bort finns service vid ICA Maxi och hela Boländernas utbud av service. Till centrala Uppsala tar du dig med bil på strax under 20 min. Bussar trafikerar hållplatsen alldeles utanför området var 30:e minut och på sommaren kan du även ta en tur med Lennakatten från Bärby Station in till resecentrum. För de minsta barnen finns flera förskolor, två i Gunsta och en intill kyrkan i Funbo. Där finns också en fint belägen skola med anor från 1800-talet som har klasser från Fk till åk 3. Här finns även möjlighet till idrott för de minsta med Funbo IF som har både fotboll och innebandy samt Uppsala Flickorna som har gymnastik i Gunsta. I Bärby Äng har ni även bekvämt avstånd till Fjällnora som erbjuder ett rikt friluftsliv med bad, promenadstråk och på vintern banor för längdskidor och långfärdsskridskor.

Närliggande Gunsta är en del av Uppsala kommuns stora satsning för nya villaområden och i takt med att området byggs ut planeras även ny skola, idrottshall, service med mataffär och vårdcentral. Här planeras även för nya stråk med parker och grönområden. Allt detta med bara några minuters promenadavstånd från Bärby Äng. För Bärby Äng planeras även en ny utfart via den nybyggda rondellen på väg 282, det gör att det blir enkelt och smidigt att ta sig ut med bil från området.

Visa mer
Kjell Samuelsson
Ansvarig mäklare
Kjell Samuelsson kjell.samuelsson@riksmaklaren.se
070-294 81 90
”Söker du erfarenhet och kompetens? Kontakta mig.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2024
Byggnadsår
2006
Rum
7 rum och kök, varav 3 - 5 sovrum
Boarea/biarea
194 m² + 66 m²
Tomtarea
1634 m²
Pris
6 475 000 Kr (eller enligt ök)

Planlösning

Entré/hall och allrum:
Stor ljus välkomnande hall med ca 6 meter till nock, och ett generöst utrymme för både kläder, skor och möblemang. Praktiskt golvklinker som längre in övergår i ekparkett. En trapp leder upp till loft-rummet. Hallen övergår i ett allrum med ett generöst fönsterparti och pardörrar, som öppnar upp till altanen som delvis är under tak. Hyllsystem och förråd.

Kök:
Rymligt kök med bra förvaringsmöjligheter och bänkytor och samtidigt gott om utrymme för matplats. Spishäll, fläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Köket har en smakfull inredning med två fönster, klinkergolv och skjutdörr till intilliggande matsalen.

Matsal:
Invid köket ligger matsalen med vita väggspeglar och ekparkett.

Vardagsrum:
Genom en ljus passage förbi kök och matsal via glasade pardörrar, når man det luftiga vardagsrummet med ryggåstak och ett fint burspråk med infälld spotbelysning. Ekparkett och utgång till trädgården. Rummet är förberett för eldstad.

Duschrum:
Helkaklat duschrum med golvklinker, golvvärme, duschplats med skjutbara dörrar, handfat med kommod och wc.

Tvättstuga:
Praktisk tvättstuga med klinkergolv, arbetsbänk med tvättho, tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare och ett förråd.

Sovrum:
Sovrum med eget bad- och duschrum, utgång till trädgård, samt en klädkammare.

Duschrum:
Med ingång från sovrummet ligger det exklusiva duschrummet, inrett med duschhörna och glasbetongvägg med glasdörr, kaklade väggar, golvklinker med vattenburen golvvärme, infälld takbelysning, handfat med kommod, wc och handdukstork. Förberett för bubbel- och massagebad.

Sovrum:
Sovrum med tre garderober och två fönster.

Sovrum:
Sovrum med tre garderober och två fönster.

Loft:
Med elegant ektrappa från entrén, når man loftet med ett stort fönsterparti och fransk balkong med vy över området. Spalje mot entrén.

Uthyrningsdel:
Uthyrningsdelen om ca 20 kvm, består av ett rum i vinkel med ett mindre burspråk. Trinettkök med fläkt och kyl. Duschrum med wc och tvättmaskin.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Funbo-Bärby 10:74

Tomt

Stor Trädgårdstomt med planteringar och stenpartier.

Uteplats

Altan delvis under tak.

Bilplats

Dubbelgarage med uthyrningsdel.

Byggnad/Storlek

1 plan med inrett loft, 194 kvm + 66 kvm (biarea) , 7 rum och kök, varav 3 - 5 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 2006

Byggnadssätt

Grund: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster . Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen bergvärme med golvslingor.

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber via Telia. I samfälligheten ingår bredband via Telia. Hastighet om 250/250 Mbit/s och grundutbud av TV-kanaler.

Övriga utrymmen

Dubbelgarage med fjärrstyrd port och uthyrningsdel.
Laddbox för elbil finns.

Ekonomi

Pris: 6 475 000 kr (eller enligt ök). Taxeringsvärdet är 4 739 000 Kr (fastställt avseende år 2024) varav byggnadsvärde 3 485 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 2006. Fastighetsskatt-/avgift: 9525 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 3 200 000 kr.

Driftkostnad summa: 54 500 kr/år
Uppvärmning: 25 000 kr/år
El: 7 000 kr/år
Samfällighet: 11 000 kr/år
Renhållning: 2 600 kr/år
Försäkring: 8 900 kr/år
Kommentar: Årsförbrukning el 21 245 kwh. Elkostnaden är beräknad på 1,50 kr/kwh. Uthyrningsdelen ingår i redovisad el- och uppvärmningskostnad. I samfälligheten ingår v/a, vägar (snöröjning samt belysning), dagvatten, bredband 250/250 Mbit/s samt grönområden.

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Detaljplan (2003-08-28).

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Funbo-Bärby GA:5 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Funbo-Bärby GA:6 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Funbo-Bärby GA:8 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning


Last: Avtalsservitut Kraftledning, 03-IM1-75/39384.1


Förmån: Officialservitut Väg, 0380-2003/74.1

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Funbo-Bärby - Bärby äng 17 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus