50
Till salu
STENHAGEN - Stenhagsvägen 96 - Uppsala

Tomt mot naturområde, renoverade badrum och ett mysigt uterum!

Parhus 139 kvm (+19kvm) 273 kvm (tomtarea) 4 290 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Stenhagsvägen 96 4 290 000 kr
Intresseanmälan

Tomt mot naturområde, renoverade badrum och ett mysigt uterum!

Parhus med garage och lättskött tomt beläget i ett trevligt område med egen allmänning med lekplats för de små barnen. Här bor du nära service vid Stenhagen centrum, förskola och skolor, från de minsta upp till åk 9.

Husets 139 kvm fördelar sig på 2-plan med ett entréplan som har hall med plats för ytterkläder, intill finns ett fint renoverat, helkaklat duschrum. Vidare finns vardagsrum med utgång till ett mysigt inglasat uterum som förlänger säsongen från tidig vår till sent höst. Här kan du njuta av kvällssolen och den helt insynsskyddade trädgården på baksidan. Här finns också kök med matplats intill ett stort fönsterparti som ger fint ljusinsläpp, sovrum och tvättstuga med utgång till framsidans tomt och uteplats. En trappa upp möts du av ett allrum som blir en fin plats för barnen att ha som lekrum eller TV-rum. Här finns tre sovrum varav ett för föräldrarna som rymmer dubbelsäng och som är fint beläget mot baksidan och naturområdet och två jämnstora sovrum för barnen. Här finns också ett mycket fint renoverat badrum med badkar samt en klädkammare. Önskas mer utrymme kan möjlighet finnas att inreda vinden vilket några boende i kvarteret har gjort.

I kvarteret ingår ni i en samfällighet som sköter gemensamma ytor som naturområdet angränsande huset med en mysig lekplats för de små barnen med gungor, sandlåda och klätterställning. De sköter också gemensamma gator, belysning och fiber. För dina gäster finns parkeringar vid infarten till området.

I området runt huset finns det gott om grönytor, lekparker. I närheten av området hittar du både förskola samt grundskola. I Stenhagen bor du i ett naturskönt och barnvänligt område strax utanför centrala Uppsala med goda kommunikationer till centrum. Här finns friluftsliv, rekreation och
möjlighet att ta härliga utflykter i skogen som ligger i anslutning till området. För den sportintresserade finns också gott om motionsmöjligheter; stor fotbollsplan invid Herrhagsvägen som vintertid spolas till isbana, inomhushallar samt en curlinghall. I Stenhagen finns två grundskolor och flera förskolor.
Stadsdelens centrum erbjuder stora matbutiker (ICA Maxi och Willys), vårdcentral, snabbmatsrestauranger, gym, apotek, systembolag samt shopping. Inrymt i Stenhagens bildnings- och kulturcentrum finns sporthall, musikskola, musikstudio, lärcentrum och volontärverksamhet.

Varmt välkommen att kontakta mäklare för visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
Heba Saied
Heba Saied heba.saied@riksmaklaren.se
070-509 49 00

Sammanfattning

Objekttyp
Parhus
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1989
Rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
139 m² + 19 m²
Tomtarea
273 m²
Pris
4 290 000 Kr (eller bud)

Planlösning

ENTRÉPLAN: HALL:
Rymlig och välkomnande hall med plats för familjens ytterkläder Laminatgolv och ljusa väggar. Här finns gott om förvaring i skjutdörrsgarderob samt ytterligare en garderob.

KÖK:
Trevligt kök med matplats intill ett burspråksfönster som ger ett fint ljusinsläpp samt utgång till altan på husets framsida. Gott om skåp för förvaring i inredning med släta, ljust grå luckor med grå mosaik ovan bänkskivor i grå laminat. Maskinellt utrustat med hällspis (2019), spisfläkt (2015), hel kyl och frys (2018) samt diskmaskin (2020). Klinkerliknande laminatgolv och ljusa väggar.

VARDAGSRUM:
Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och TV-möbel. Ljusa väggar och ekparkettgolv. Här finns utgång till ett uterum i härligt västerläge som ger sol på kvällen.

SOVRUM 1 :
Beläget innanför vardagsrummet och kan med fördel användas till gästrum eller kontor. Rummet har ekparkettgolv och vita väggar med en fondvägg i en fin rosa nyans.

UTERUM:
Uterummet förlänger utesäsongen från tidig vår till sen höst med isolerade vår- höstglas. Här blir en härlig plats att vistas i med utsikt över trädgården och ett fint läge med kvällssol.

BADRUM: :
Intill hallen finns detta mycket fina badrum (renoverat 2020) med vitt kakel på väggarna och svart klinker på golv med golvvärme. Utrustat med toalett, tvättställ med kommod som har vita lådfronter, spegelskåp samt skåp för förvaring, dusch med duschväggar och takdusch.

TVÄTTSTUGA:
Med ingång från hallen når du en tvättstuga med utgång till framsidan. Utrustad med tvättmaskin (2019) och torktumlare (2021) samt tvättbänk med ho. Här finns även städskåp och en arbetsbänk med överskåp.

ÖVERVÅNING: ALLRUM:
En trappa upp möts du av att allrum som blir en perfekt plats för barnen. Rummet har ljusa väggar och laminatgolv.

BADRUM:
Mycket fint badrum (renoverat 2017) med fönster som är helkaklat med vitt kakel och svart klinker på golv med golvvärme. Utrustat med tvättställ med kommod som har svarta lådfronter, spegelskåp med belysning, högskåp. badkar med duschvägg och takdusch samt toalett. Spotlights i taket.

SOVRUM 2:
Husets största sovrum med plats för dubbelsäng och ett fint läge mot husets baksida. Rummet har vita väggar och mörk fondvägg. Ljust laminatgolv. Tre garderober

SOVRUM 3:
Även detta ett fint sovrum med vita väggar och mönstrad fondtapet. Laminatgolv.

SOVRUM 4:
Detta sovrum har vita väggar med fotovägg som fond. Laminatgolv.

KLÄDKAMMARE:
Med ingång från allrummet nås en klädkammare utrustad med hylla och klädstång.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Berthåga 27:43

Tomt

Lättskött trädgårdstomt som omgärdas av häckar som ger insynskydd från gatan. På baksidan angränsar huset ett trevligt naturområde som sparats i mitten av området.

Uteplats

Huset har två fina uteplatser i anslutning till huset, den ena är en altan belägen på framsidan med sol på förmiddagen och den andra är ett härligt uterum på baksidan med sol på eftermiddagen och kvällen. Dessutom finns ytterligare en altan i trädgården.

Bilplats

Garage med plats för en bil samt plats för ytterligare en bil på uppfarten.

Renovering

2015: Uterum, nytt fläktsystem
2017: Badrum renoverades på övervåningen. Byte av fasad
2019: Tapetsering på entréplan och målning av trappa
2020: Badrum renoverades på entréplanet
2023: Målning av fasad

Byggnad/Storlek

2 plan, 139 kvm + 19 kvm (biarea) , 6 rum och kök, varav 4 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1989

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta. Stomme: Trä. Fasad: Stående träpanel och liggande träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler samt 2+1 glasfönster. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft (FTX). Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till bredband via samfällighet (koax-nät)

Övriga utrymmen

Garage med plats för en bil samt förråd.

Ekonomi

Pris: 4 290 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 3 268 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 2 296 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1993. Fastighetsskatt-/avgift: 9525 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 1 200 000 kr.

Driftkostnad summa: 53 959 kr/år
El: 13 000 kr/år
Samfällighet: 33 600 kr/år
Försäkring: 7 359 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Stadsplan (1987-07-09).

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Berthåga GA:6 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Samfällighet: Uppsala Berthåga S:8

Allmänt om området

Stenhagen är en levande stadsdel. Stenhagen är känt för sin mångfald och sin atmosfär som erbjuder en perfekt kombination av modern bekvämlighet och naturskön omgivning. Med sin centrala placering och närhet till Uppsala centrum har Stenhagen blivit ett populärt område att bo i.

Stadsdelen Stenhagen erbjuder ett brett utbud av bostäder, från moderna lägenheter till radhus och villor, vilket gör att det finns något för alla. Området präglas av grönområden och vackra parker, vilket ger invånarna möjlighet till avkoppling och rekreation. Många av bostäderna har också fantastisk utsikt över omgivande natur, vilket ger en känsla av harmoni och lugn.

Stenhagen är en stadsdel där människor trivs och där gemenskapen är stark. Det finns en aktiv föreningskultur och många evenemang och aktiviteter arrangeras regelbundet för att främja sammanhållning och umgänge. Detta bidrar till en varm och välkomnande atmosfär, där människor känner sig delaktiga och engagerade i samhället.

Sammanfattningsvis kan sägas att Stenhagen är en attraktiv och livlig stadsdel i Uppsala. Med sin natursköna omgivning, bekvämligheter och stark gemenskap erbjuder Stenhagen en hög livskvalitet för sina invånare. Det är en plats där människor kan trivas, växa och skapa minnen som varar livet ut.

Närservice

En av de mest framträdande egenskaperna i Stenhagen är dess närhet till olika faciliteter och bekvämligheter. Det finns ett flertal livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer i närheten, vilket gör att invånarna har enkel tillgång till shopping och matupplevelser. Dessutom finns det flera skolor och förskolor i området, vilket gör det till en idealisk plats för familjer med barn.

Kommunikationer

Kommunikationerna är väl utvecklade i Stenhagen. Det finns bra bussförbindelser till Uppsala centrum och andra delar av staden, vilket gör det enkelt att pendla till arbete eller studier. Dessutom finns det goda möjligheter till bilparkering för de som föredrar att köra.

Övrigt området

För den som är intresserad av fysisk aktivitet och sport finns det gott om möjligheter i Stenhagen. Det finns flera idrottsanläggningar, gym och motionsspår som erbjuder olika aktiviteter och träning. Det finns också cykelvägar som gör det enkelt att ta sig runt och upptäcka stadsdelen och dess omgivningar.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

STENHAGEN - Stenhagsvägen 96 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus