50
Till salu
BÄLINGE - Södra Krycklinge 5 - Bälinge

Ståtligt hus med pool - omgiven av lantliga vyer endast 5 min från Bälinge!

Friliggande villa 265 kvm 2724 kvm (tomtarea) 7 950 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Södra Krycklinge 5 7 950 000 kr
Intresseanmälan

Ståtligt hus med pool - omgiven av lantliga vyer endast 5 min från Bälinge!

Välkommen till ett hus som är något utöver det vanliga - intill grönskande omgivningar ligger detta hus i klassisk New England-stil med en vacker putsad fasad, spröjsade fönster och fin arkitektur. Här bor du i en lantlig idyll omgiven natur och jordbrukslandskap med goda kommunikationer och bara några minuter till Bälinge. Stor trädgårdstomt med gott om ytor för barnen att leka och på sommaren blir poolen den givna platsen för hela familjen.

Huset som är i 1 1/2-plan uppfördes 2013 och erbjuder stora, härliga rum med sina 265 kvm BOA. Pardörrar välkomnar till entréplanet som har en stor hall med plats för familjens alla ytterkläder, ett fantastiskt kök som knyter an till husets "New England"-stil med stora spröjsade fönsterpartier och skåpinredning med spegelluckor. Här finns en stor matplats som bjuder in till härliga middagar för familj och vänner. Vardagsrummet har fönster i tre väderstreck som ger ett rikligt ljusinläpp samt utgång till altan. Rummet är väl tilltaget och rymmer både matsalsmöbel och soffgrupp, intill vardagsrummet finns ett allrum/bibliotek. Vidare finns tvättstuga med groventré och duschrum. En trappa upp möts du av samma härliga rymd med stora rum som alla har snedtak. Här finns ett härligt sovrum för föräldrarna med vidsträckt utsikt över fälten och ingång till en "walk-in-closet" som ger god förvaring. Vidare finns tre rum för barnen, varav två har egna klädkammare. Här finns också ett lyxigt badrum med dubbla handlat och bastu.

Södra Krycklinge ligger på bekvämt cykelavstånd från Bälinge som är ett lugnt och barnvänligt område, knappt 15 km från centrala Uppsala. Strax intill huset finns hållplats för skolbuss till Bälinge skola som erbjuder F-5 och Hagmarkens skola som erbjuder F-3. Bälinge erbjuder också tre förskolor (Klockarbol, Hagmarken och Bälingeby), livsmedelsbutik, pizzeria, bibliotek, vårdcentral, ”Bälingebadet” - sommarbad med 3 utomhuspooler samt stadsbuss med täta bussförbindelser till Uppsala. Här finns ett rikt föreningsliv med Bälinge IF som är en stark idrottsförening med verksamhet inom fotboll, längdskidor, innebandy och bordtennis. Cirka 4 km nordväst om Bälinge finns Edenhofs golfklubb och på ca 6 km avstånd finns även två ridskolor, Bälinge ryttarförening och Agersta islandshästcenter som även har padelbanor.
Goda kommunikationer med buss 104 som tar dig till Uppsala centralstation på ca 25 min.

Varmt välkommen på visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
2013
Rum
7 rum och kök, varav 4 - 5 sovrum
Boarea
265 m²
Tomtarea
2724 m²
Pris
7 950 000 Kr (eller bud)

Planlösning

ENTRÉPLAN: HALL:
Dubbeldörrar välkomnar till hallen som är möblerbar och ger gott om förvaring för familjens ytterkläder i skjutdörrsgarderob. Hallen har ljust beiga väggar och klinker på golvet.

KÖK:
Vidare från hallen kommer du in i husets hjärta - köket som blir en härlig plats för hela familjen att vistas i. Här ryms ett stort matbord för upp till 10 sittande intill fina fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp samt och utgång till altan och trädgård. Köket har inredning som går i en lantlig känsla med vita spegelluckor med inslag att vitrinluckor, vitt kakel med fasade kanter ovan bänkskivor i svart granit. Maskinellt utrustat med induktionshäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ung och micro samt hel kyl och frys. Köket har ljust beiga väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM:
Härligt vardagsrum med braskamin som värmer om kyliga kvällar och fönster i tre väderstreck som både ger ett fint ljusinsläpp och utsikt över trädgården och dess omgivningar. Rummet är mycket rymligt och här kan du möblera både med soffgrupp och matsalsmöbel. På sommaren öppnar du altandörren till det altan och trädgård på framsidan. Rummet har ljust beiga väggar och parkettgolv i 1-stav.

BIBLIOTEK/ALLRUM:
Beläget intill hallen och blir ett perfekt Tv-rum, gästrum eller hemmakontor. Rummet har grå väggar med en ljust mönstrad fondvägg. Parkettgolv i 1-stav.

WC/DUSCH:
Helkaklat med svart kakel på väggarna och svart klinker på golvet. Utrustat med takdusch som har infällbara väggar i klarglas. tvättställ med kommod, spegel med belysning, toalett.

TVÄTTSTUGA:
Rymlig tvättstuga med groventré och gott om förvaring i skåpinredning som har vita, släta luckor samt praktiska arbetsytor i massiv ek. Maskinellt utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Centraldammsugare. Här finns även pump för bergvärme. Tvättstugan har vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet.

ÖVERVÅNING: HALL/ALLRUM:
En trappa leder upp till övervåningen och dess övre hall som är rymlig och kan användas till ett allrum. Här är ljusa väggar och parkettgolv i 1-stav.

SOVRUM 1 & 2:
Två jämnstora sovrum till barnen, vardera med klädkammare intill som ger god förvaring. Det ena med ljust beiga väggar och det andra med grå väggar. Parkettgolv i 1-stav.

SOVRUM 3:
Även detta ett perfekt barnrum, används idag som ett arbetsrum. Rummet har grå väggar och parkettgolv i 1-stav.

SOVRUM 4:
Ett mycket rymligt föräldrasovrum med ingång till "walk-in-closet". Rummet har ljust beiga väggar och parkettgolv.

BADRUM/BASTU:
Härligt badrum utrustat med badkar, kommod med dubbla tvättställ, spegel med belysning, toalett och bastu. Svart kakel på väggen och svart klinker på golvet.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Gysta 9:3

Tomt

Trädgårdstomt med stora ytor för barnen att leka och drömmer du om odling finns gott om plats för trädgårdsland och planteringar.

Uteplats

Stort altandäck framför huset som nås både från kök och vardagsrum. Här har du sol från förmiddag till kväll.

Bilplats

Plats för bilar finns på husets uppfart.

Renovering

Ny hydropress 2016
Installation av avhärdare och vattenfilter 2018
Ny badkarsblandare 2018
Renoverat tvättstugan, nytt tätskikt golv och installationer enligt säker vatten och våtskiktsgaranti golv, monterat köksskåp för förvaring och arbetsyta 2022
Nya duschset uppe och nere 2022
Ny avloppspump 2023
Planerat och utfört förbättringar i trädgården löpande mellan 2017-2023. (tagit ner ca 30 granar & askar, fyllt igen ojämnheter, sått gräsmatta, grusat av uppfart)

Byggnad/Storlek

1 1/2 plan, 265 kvm , 7 rum och kök, varav 4 - 5 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 2013

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta. Stomme: Betong. Bjälklag: Betong. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Enskild brunn. Trekammarbrunn.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme / Elpanna

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till Börje-Net

Ekonomi

Pris: 7 950 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 4 898 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 3 978 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 2013. Fastighetsskatt-/avgift: 0 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 4 453 000 kr.

Driftkostnad summa: 39 028 kr/år
El: 25 756 kr/år
Vatten-avlopp: 1 080 kr/år
Renhållning: 2 403 kr/år
Försäkring: 8 789 kr/år
Vägavgift-snö: 1 000 kr/år
Kommentar: VA-kostnad är för tömning av trekammarbrunn. I elkostnaden och elförbrukning ingår även laddning av elbil samt uppvärmning via bergvärme samt elpanna.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2016-03-11. Förbrukning: 43 kWh/kvm år. Energiklass: C.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

BÄLINGE - Södra Krycklinge 5 - Bälinge

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus