RM+
SKÖLSTA - Svia Enbacken 84 - Uppsala

Stadsnära villa i gott skick med lantligt läge i natursköna Skölsta!

Friliggande villa 72 kvm (+31kvm) 2004 kvm (tomtarea) 5 200 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Svia Enbacken 84 5 200 000 kr
Intresseanmälan

Stadsnära villa i gott skick med lantligt läge i natursköna Skölsta!

I vackra, lantliga omgivningar ligger denna trivsamma 1½-plansvilla som de senaste åren genomgått flertalet stora renoveringar. I Skölsta bor du med bekvämt avstånd till Uppsala och får uppleva både lugnet på landet och samtidigt ha närheten in till stan. Här finns möjlighet att utnyttja alla kvalitéter med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar eller bara släppa ut barnen på tomten och på uppfarten finns plats för flertalet bilar.

På entréplan finner du det stilrena och nyrenoverade köket med fungerande vedspis och erbjuder allt som kan önskas av ett modernt kök. Vidare från köket kommer du in till matrummet med en ståtlig kakelugn och som rymmer plats för stora sällskap där det är enkelt att föreställa sig vilka trevliga sammankomster som kommer att utspelas här i goda vänners lag. Vidare erbjuder entréplan vardagsrum med plats för soffgrupp och mediamöbel, badrum renoverat 2012 samt entré med tvättavdelning under trappen. En trappa upp finner du en övre hall med bra förvaringsmöjligheter i flertalet garderober, ett stort sovrum, ett litet rum som lämpar sig utmärkt som barnrum eller kontor samt allrum som med fördel kan delas av till ytterligare ett sovrum om så önskas. Vidare erbjuder övre plan ett fräsch wc-utrymme som byggdes 2021. På husets framsida finns en ärlig altan belägen i västläge där soltimmarna är många. Här kan du njuta av lugnet blickandes ut över den lummiga trädgården med många fina planteringar, buskar, träd samt en friggebod.

I Skölsta bor du bekvämt endast ca 7 km från centrum och ca 4 km till Gränbystaden med restauranger, nöjen och vårdcentral. Buss 119 tar dig både till Gränbystaden och city och vill du hoppa på cykeln tar du dig till Gränbystaden på ca 15 minuter och in till city på ca 30 minuter. Under sommarhalvåret finns möjlighet att åka med Lennakatten till centrum eller till badsjöar i Marielund, Länna eller Almunge. För den friluftsintresserade finner du i nära anslutning Vedyxaskogen som är ett populärt utflyktsmål för både stora och små, med vandringsleder, vattenglimtar och grillplatser. Läget erbjuder också närhet till E4:an vilket ger goda pendlingsmöjligheter till Stockholm. En ny förskola öppnade i Skölsta 2021. Det finns också förskolor och skolor i stadsdelen Årsta. Uppskattar man den lantliga idyllen med dess rekreationsmöjligheter och närheten till centrum, då är detta ett tillfälle!

Ni som söker ett mindre hus och vill komma ut på landet, med det lugn som finns här men ändå ha nära in till city - Ni kommer trivas här!

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
”Jag brinner för att göra det lilla extra för mina kunder!”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1909
Rum
4 rum och kök, varav 1 - 2 sovrum
Boarea/biarea
72 m² + 31 m²
Tomtarea
2004 m²
Pris
5 200 000 Kr (eller högstbjudande)

Planlösning

ENTRÉPLAN

Entréhall
Hall med grått golv och grå bröstpanel som övergår till väggar målade i grått. Under trappen finns ett praktiskt utrymme för tvättmaskin.

Kök
Från hallen kommer du vidare in i det nyrenoverade köket (2022) med grå köksluckor och kakel i beige ton ovan svart arbetsbänk av svart granit. Utrustat med vedspis, kyl, frys, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt. Väggar i en dov grön ton och furugolv.

Matsal
Från köket når du bostadens rymliga matsal med kakelugn och plats för stort matbord. Ljusa väggar och grangolv.

Vardagsrum
Vardagsrum med plats för soffgrupp, mediamöbel och annat önskat möblemang. Väggar i beige ton och grangolv.

Duschrum
Duschrum med svart våtrumsmatta på golv och vita kaklade väggar. Utrustat med dusch med infällbara glasväggar, handfat med vit kommod, spegel med belysning ovan samt wc.

ÖVRE PLAN

Allrum/sovrum 1
Trappan leder upp till övervåningen och dess allrum alternativt ett sovrum så som det disponeras idag. Väggar i grått och furugolv.

Sovrum 2
Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och byråer. Grå heltäckningsmatta på golv och väggar målade i antracit. (Under heltäckningsmattan ligger furugolv).

Kontor/sovrum 3
Mindre rum som lämpar sig utmärkt som hemmakontor eller ett mindre barnrum. Väggar i blå ton och furugolv.

WC
WC utrymme som är byggt 2021 med svart plastmatta på golv och vita kaklade väggar som övergår till målade väggar i blå ton. Utrustat med wc, rund spegel och handfat med vit kommod.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Svia 3:7

Tomt

2004 m²

Bilplats

Parkering på husets uppfart med plats för flertalet bilar.

Renovering

1997 Gjordes en omfattande renovering av fastigheten som omfattade renovering av bjälklag, isolering av ytterväggar samt ny fasad. Taket lades om med ny råspont, papp, läkt samt återanvända takpannor.
2012 Renovering av badrum på entréplan efter vattenskada som orsakats av åldersrelaterade brister. Skadan reglerades av försäkringsbolaget. Kvalitetsdokument fanns ej att tillgå vid besiktningstillfället. Renovering av eldstäder genomfördes. Samma år dränerades husgrunden om och avlopp byttes ut.
2021 Byte av flertalet fönster till isolerfönster. Samma år byggdes toaletten på övre plan.
2022 Renovering av kök med nya stommar och vitvaror samt slipning och målning samt ny dragning av vattenledningar. Elen har bytts ut löpande sedan 2019 och alla uttag har fått skyddsjord och jordfelsbrytare har installerats vid el-centralen. I övrigt har löpande underhåll skett.

Byggnad/Storlek

1-½ plansvilla, 72 kvm + 31 kvm (biarea) , 4 rum och kök, varav 1 - 2 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1909

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund med bjälklag av trä. Stomme: Liggande timmer. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Enkupigt taktegel . Fönster: 2-glas isolerfönster. Ventilation: Självdrag (S). Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luft/luftvärmepump samt eldstäder

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber

Övriga utrymmen

Friggebod

Ekonomi

Pris: 5 200 000 kr (eller högstbjudande). Taxeringsvärdet är 1 965 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 741 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1929. Fastighetsskatt-/avgift: 9287 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 3 335 500 kr.

Driftkostnad summa: 52 363 kr/år
El: 16 229 kr/år
Vatten-avlopp: 12 620 kr/år
Sotning: 595 kr/år
Samfällighet: 14 120 kr/år
Renhållning: 1 500 kr/år
Försäkring: 5 799 kr/år
Vägavgift-snö: 1 500 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2019-08-08. Förbrukning: 88 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 133 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Svia GA:10 ändamål: Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Svia GA:11 ändamål: Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Svia GA:14 ändamål: Vägar


Last: Officialservitut Avlopp, Vattenledning, 0380-2018/72.5
Last: Officialservitut Väg, 0380-2002/157.1
Last: Officialservitut Väg, 0380-89/98.4

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

SKÖLSTA - Svia Enbacken 84 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus