Till salu
Heby - Röcklingeås 101 - Heby

Charmig villa omgiven av en lummig tomt, lada och uppdaterat avlopp!

Friliggande villa 120 kvm 2654 kvm (tomtarea) 2 600 000 kr
Intresseanmälan
Röcklingeås 101 2 600 000 kr
Intresseanmälan

Charmig villa omgiven av en lummig tomt, lada och uppdaterat avlopp!

Charmiga trävilla ”Annelund” omgiven av en lummig tomt med egen liten lada! Uppdaterat avlopp och totalrenoverade ytskikt där charmen bevarats! Oemotståndlig!!


Lantligt belägen villa med charmiga omgivningar. Den grusade gången leder förbi ladan som står intill bostadshuset och tillsammans skapar de en skyddad innergård. Intill entrén till huset har en ny och imponerande altan byggts för att ge ett välkomnande intryck och en gemytlig uteplats omgiven av grönskan!

När du kliver in genom den vackra entrén möts du av en ljus, hemtrevlig hall med en inbjudande vy in i huset. Det första ni vilar ögonen på är den gedigna timmerväggen som tagits fram under den nyslipade trappan upp till övervåningen och sedan vidare in mot vedspisen i köket, en eldstad som kan användas både för värme och matlagning. Hela entréplanet känns luftigt tack vare de vitmålade väggarna och taken och det fina ljusinsläppet som strömmar in från alla väderstreck. Här finner ni genomgående vackra, nyslipade, plankgolv och genuina trädetaljer i alla rum. Köket som går i lantlig stil har en speciell stämning av forna dagar som möter den moderna världen. Ljust allrum som nås via köket med dörr ut till den nybyggda altanen. Två genomgångsrum som passar som matrum och spelrum eller gästrum. Stilrent, helkaklat badrum med dusch och separat tvättstuga med groventré. På övre plan finner ni två stora sovrum med en vy ut mot den lummiga trädgården. Det storslagna trapphuset i det lilla timmerhuset ger plats åt en inspirerande arbetshörna eller lekplats för de mindre i en ljus och luftig miljö.

Mindre än 10 minuters cykelavstånd till buss 848 som tar er på täta turer till Uppsala och Sala.

Kontakta mig (mäklaren Micaela) för visning!

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1932
Rum
4,5 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
120 m²
Tomtarea
2654 m²
Pris
2 600 000 Kr

Planlösning


ENTRÈPLAN

Ombonad HALL som ger ett varmt välkomnade till den som stiger in genom dörren. Ena väggen har synliga timmerstockar och den nyslipade trappan badar i ljus från trapphusets många fönster. Slittåligt vinylgolv har lagts och alla trädetaljer så som pärlspont, trätak och foder har målats vitt.

Spatiöst vardagsrum med dörr ut till altanen som sveper längst hela framsidan av huset intill huvudentrén. Rummet har slipade trägolv och vitmålade väggar och tak. Vid murstocken syns tecken på att det tidigare stått en eldstad här.

Helrenoverat kök med ljusinsläpp från två väderstreck. Kökets ena vägg tas upp av ett bevarat gammalt skåp som ligger intill vedspisen som för övrigt fungerar alldeles utmärkt. Tillhörande arbetsyta finns med vedförvaring under och golvet intill vedspisen skyddas av klinkerplattor. Väggen mitt i mot rymmer den moderna köksdelen med kyl/frys, diskmaskin, ugn, mikro, häll och fläkt. Nyslipat trägolv och vitmålade väggar och tak.

Genomgångsrum som kan användas som matplats eller kontor. Fint ljusinsläpp, slipade trägolv samt målade väggar.

Allrum med fint ljusinsläpp. Utmärkt som spelrum/tv-rum eller möbler för övernattande gäster.

Rymligt badrum med klinker och kakel. Golvvärme finns och ljusinsläpp genom ett öppningsbart fönster som fått insynsskydd. Dörr som leder vidare till tvättstugan där man når trädgården via ytterligare en entré.

Tvättstuga med våtrumsmatta på golv och inredning som ger förvaring och arbetsyta. Tvättmaskinen är en kombimaskin för både tvätt och tork.


ÖVERVÅNING

Hall som går att nyttja som ett mindre kontor eller ateljé. Utrymmet är litet men med lite uppfinnighet går allt att lösa. Rummet har ett magiskt ljusinsläpp och en upplyftande känsla. Samma vackra trägolv som återfinns i alla rummen i huset. Vitmålade väggar och tak och ljusinsläpp från tre väderstreck i två plan.

Två rymligt sovrum med fin vy ut mot trädgården. Rummen har delvis sluttande tak men båda rummen har gott om plats för sängar och tillhörande möblemang. Det ena rummet har tillgång till en klädkammare och garderober, det andra har extra plats för skrivbord eller en liten läshörna. Slipade trägolv och vitmålade väggar.

Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Röcklinge 1:29

Tomt

Härlig uppvuxen trädgård med fruktträd och buskar. Grusgångar och insynsskydd.

Renovering

1995

Byggnad/Storlek

1-½ plansvilla, 120 kvm , 4,5 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1932

Byggnadssätt

Stomme: Timmer/trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Enskilt vatten delat med grannen. Äldre brunn finns också som kan ses över och användas för bevattning av trädgården. Enskilt avlopp 3-kammarbrunn med ny infiltration från 2022.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvärmepump samt vedspis, el

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber

Övriga utrymmen

Gemytlig lada med gott om plats för förvaring.

Förrådsbyggnad med carport i sämre skick.

Matkällare under huset med ingång utifrån.

Ekonomi

Pris: 2 600 000 kr . Taxeringsvärdet är 867 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 601 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1954. Fastighetsskatt-/avgift: 6502 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 695 000 kr.

Driftkostnad summa: 18 600 kr/år
El: 10 000 kr/år
Vatten-avlopp: 2 200 kr/år
Sotning: 300 kr/år
Renhållning: 2 100 kr/år
Försäkring: 4 000 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Heby Röcklinge GA:7

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Heby - Röcklingeås 101 - Heby

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus