Till salu - Sön 14/8 kl 15:30-16:15
JÄRLÅSA - Järlåsa-knutbo 148 - JÄRLÅSA

Välskött boende med härlig tomt och uthyrningsmöjlighet

Friliggande villa 78,5 kvm (+17kvm) 1458 kvm (tomtarea) 2 350 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Järlåsa-knutbo 148 2 350 000 kr
Intresseanmälan

Välskött boende med härlig tomt och uthyrningsmöjlighet

Välkomna till ett välskött boende med permanentstandard och gångavstånd till buss. Här möts ni av en fantastisk lummighet med välmående perenner, växthus och buskagage. Gångar leder runt huset och i trädgården där huset ligger uppe på höjden med det solvarma berget synligt på flera ställen. Den spatiösa altanen ger plats åt familj och vänner soliga dagar med sikt ut mot grannskap och skog. En gemytlig samlingsplats intill huskroppen finns med ett skyddande tak.
Entrén till huset sker via en trappa som följer ena gaveln och tar dig upp till husets fram och baksida. Intill uppfarten, nära trappan finns förvaringsmöjligheter i flertalet förråd och under huset finns en frostfri källare samt en mindre lägenhet med trinettkök och badrum för generationsboende eller uthyrning.

Varmt välkomna in i huset, efter en rundvandring på den fantastiska tomten, hallen ger plats åt möblemang och intill entrén ligger tvättstugan som även har en wc. Från hallen nås allrum och kök, köket som totalrenoverats och har alla moderniteter samtidigt som den fått behålla den gamla vedspisen. Här finns tillgång till den utbyggda delen som erbjuder en gemytlig läshörna/arbetsrum, gästrum/sovrum samt utgång till altan med morgon- och förmiddagssol. Ett ljust och luftigt allrum med en kamin som ger skön värme i hela huset, här finns plats för både tv-hörna och matsalsmöbler. Rummet har ljusinsläpp från två väderstreck helt utan insyn från grannar. Ljusa väggar och vitmålade snickerier och trägolv. Badrummet har nyligen renoverats och har alla moderniteter så som badkar, dusch, golvvärme, wc och kommod, fönstret i rummet ger fint ljusinsläpp. Ett rymligt sovrum ger plats för säng med tillhörande möblemang och garderob.

Naturen erbjuder flertalet sjöar i området, de tre närmaste är Bredsjö, fina Tenabadet och Skärsjön där bad, båt och fiske erbjuds. Allt detta med endast 30 minuters resa till centrala Uppsala.
Järlåsa erbjuder både förskola och skola (F-6) och en aktiv idrottsförening med tillgång till en stor sporthall. Godabussförbindelser med Uppsala och Sala från samhället. Här finns även pizzeria, matbutik och bensinmack. I området finns det gott om bär- och svampplockningsställen.

En plats att bli nostalgisk och njuta av naturens under intill sjö och i skog!

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1985
Rum
4,5 rum och kök, varav 3 sovrum
Boarea/biarea
78,5 m² + 17 m²
Tomtarea
1458 m²
Pris
2 350 000 Kr (eller högstbjudande)

Planlösning

Tvättstuga som tidigare varit huset badrum, här finns tvättmaskin och torktumlare med förvaring intill. Handfat, wc samt fönster, våtrumsmatta på golvet och ljusa väggar.

Hall med plats för ytterkläder intill entrédörren, här finns även plats för passande möblemang. Ingång till tvättstuga med wc.

Kök med gott om arbetsyta och förvaring, vedspisen går utmärkt att använda annars finns även modern utrustning så som spis med häll, fläkt, diskmaskin, diskbänk och ho i rostfritt utförande samt kyl/frys. Väggarna är klädda i kakel och en öppen hylla ger plats för kökstillbehör och vitrinskåpen på andra sidan väggen har rustats med belysning.

Intill köket ligger det som tidigare varit ett uterum, denna har idag byggts om och inretts med ett sittrum/kontor samt ett sovrum, här finns utgång till en altan med möjlighet till morgonsol och trappan leder ner till trädgården.

Härligt vardagsrum med plats för sittgrupp och matsalsmöbler. Rummet har ljusinsläpp från två väderstreck och en snygg vitputsad murstock med tillhörande kassett som fungerar utmärkt att elda i. Det fina trägolvet känns skönt under fötterna och vitmålade trätak och ljusa väggar.

Ett rymligt sovrum med vitmålade trätak och synlig takbjälke som visar hur rummet tidigare varit fördelat i två mindre rum. Här finns plats för dubbelsäng och tillhörande sovrumsmöbler och garderob.

Ett rymligt nybyggt helkaklat badrum där både dusch och badkar fått plats, kommod med tillhörande spegelskåp samt fönster för ljus och vädring.


LÄGENHET

Med egen entré med tillhörande uteplats skyddat från väder och vind finner ni en lägenhet med trinetkök och eget badrum med dusch och tvättmaskin. Under huset finns även stora utrymmen för förvaring.

Visa mer

Dokument

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Järlåsa-Knutbo 1:22

Tomt

Fantastisk trädgård med växthus, flertalet planteringar och gångar som leder runt huset

Uteplats

Flertalet uteplatser finns att njuta av beroende på väder, vind och solläge. Väldigt genomtänkt placerade och har byggts upp under åren.

Bilplats

Carport och fina uppställningsytor för flertalet bilar.

Renovering

2019-Badrum.
2019-Tvättstuga.
2019-Installation av braskamin/kassett.
2019-Renoverades köket.
2019-Tätning av slagspikar på tak.
2019- Byte av samtliga stammar och vattenledningar samt varmvattenberedare.
2019- Ny el central installerad (utfört av fackman).
2020-Inbyggnad av altan.
2021- Installation av reningsfilter.

Byggnad/Storlek

1 plan med delvis inredd källare, 78,5 kvm + 17 kvm (biarea) , 4,5 rum och kök, varav 3 sovrum . Areauppgifter enligt säljaren . Byggnadsår: 1985

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund. Stomme: Timmer, träregelverk och betong. Fasad: Timmer/Träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 2-glas kopplade fönster och 3-glas isolerrutor. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Eget vatten - Borrad brunn ca 50 m. Enskilt avlopp: 3-kammarbrunn med markbädd.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luft-luftvärmepump, braskamin och komfortvärme i v

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber finns i området men ej beställt till fastigheten

Ekonomi

Pris: 2 350 000 kr (eller högstbjudande). Taxeringsvärdet är 843 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 588 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1985. Fastighetsskatt-/avgift: 6322 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 600 000 kr.

Driftkostnad summa: 31 576 kr/år
El: 22 418 kr/år
Vatten-avlopp: 385 kr/år
Samfällighet: 500 kr/år
Renhållning: 2 794 kr/år
Försäkring: 5 479 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2018-12-03.

Samfälligheter

Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning, 03-IM1-86/29443.1
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning, 03-IM1-86/29445.1
Förmån: Avtalsservitut: Infiltrationsanläggning För Avlopp, 03-IM1-86/29661.1
Förmån: Officialservitut Väg, 03-JÄR-348.2

Visa mer

Visningar

14

Sön 14/8 kl 15:30-16:15

Anmäl mig

Karta

JÄRLÅSA - Järlåsa-knutbo 148 - JÄRLÅSA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus