50
RM+
SALABACKE - Murargatan 5 - UPPSALA

Rymlig tvåa i en av Uppsalas bästa bostadsrättsföreningar med låg skuldsättningsgrad!

Bostadsrättslägenhet 2 rok 62,5 kvm 3 052 kr/mån 1 895 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Murargatan 5 1 895 000 kr
Intresseanmälan

Rymlig tvåa i en av Uppsalas bästa bostadsrättsföreningar med låg skuldsättningsgrad!

I en av Salabackes bästa föreningar finns nu möjlighet att förvärva denna trivsamma 2:a med stor balkong där solen kan avnjutas eftermiddag och kväll! Skuldsättningsgraden i föreningen är låg, stambytet är gjort och du bor med ett fantastiskt bra läge med närhet till det mesta.

Lägenheten är bekvämt belägen en halvtrappa upp och erbjuder en hall med gott om förvaringsutrymme, välutrustat kök med plats för matbord, sovrum med praktisk klädkammare, stamrenoverat badrum med tvättmaskin samt ett ljust vardagsrum med utgång till den härliga balkongen i nordväst.

Med cykel tar du dig bekvämt till city på fina cykelvägar på ca 5 min och busshållplats finns ett stenkast bort. Den bilburne är snabbt ute på E4:an för vidare transport. I kvarteret finns bl.a. närlivs och restaurang och det är gångavstånd till Willys samt ICA Brantings torg. Ytterligare en bit bort, vid populära och ständigt expanderande Gränby köpstad, finns ett mycket stort utbud av service och nöjen.

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
”Jag brinner för att göra det lilla extra för mina kunder!”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1956-1957
Rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Boarea
62,5 m²
Månadsavgift
3 052 Kr
(I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, IP-telefoni samt bostadsrättstillägg.)
Pris
1 895 000 Kr (eller högstbjudande)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
28 112 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2023.)
Våningsplan
1 av 4
(En halvtrappa upp.)

Planlösning

Entréhall:
Praktisk hall med plats för avhängning samt förvaring i stor skjutdörrsgarderob med spegelglas. Laminatgolv och ljusa väggar.

Kök:
Från hallen når du till vänster det trevliga köket med vita skåpsluckor som rymmer matplats för 4-6 personer. Utrustat kyl/frys, ugn, spishäll, fläkt samt diskmaskin. Grönmålade väggar och laminatgolv.

Vardagsrum:
Stort vardagsrum med plats för såväl soffgrupp som matsalsmöbel eller skrivbordsddel. Gråmålade väggar och laminatgolv. Här finns utgången till den härliga balkongen med eftermiddags- och kvällssol!

Sovrum:
Mysigt sovrum, med väggar målade i en mörkgrön ton och laminatgolv, lugnt beläget mot innergården. Access till klädkammare.

Duschrum:
Helkaklat duschrum med wc, dusch, tvättmaskin med praktisk bänkskiva ovan samt handfat med vit kommod och spegelskåp ovan.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Balkong i nordväst med eftermiddags- och kvällssol med utgång från vardagsrummet.

Bilplats

52 varmgarage varav 6 mindre och 44 större: 300 kr/mån respektive 500 kr/mån
Kö: 15 personer
63 p-platser med el-plint: 200 kr/mån. Kö: 10 personer
10 p-platser avsedda för elbil: 400 kr/mån + faktisk elförbrukning tillkommer månadsvis. Kö: 1 person
Kontrollerat 2024-04-03

Det finns 2 stycken gästparkeringar, vilka är till för gäster till boende i föreningen. Notera att parkering max 24h gäller.

Upplands Boservice har hand om parkeringsplatser

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 62,5 kvm , 2 rum och kök, varav 1 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen . Byggnadsår: 1956-1957

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: Kabel-TV, Leverantör: Tele2, ingår i månadsavgiften.
Internetanslutning: Internetanslutning, Bahnhof. Hastighet: 1000/1000 Mbit/s, ingår i månadsavgiften.
IP-telefoni, Leverantör: Bahnhof (samtalskostnad tillkommer)

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Lägenhetsnummer

501

Ekonomi

Pris: 1 895 000 kr (eller högstbjudande). Månadsavgift: 3 052 kr. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, IP-telefoni samt bostadsrättstillägg. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,775%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2021-02-28. Energiprestanda primärenergital: 106 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Föreningen

Namn: Brf Betonggjutaren
Om föreningen: Brf Betonggjutaren finns i Uppsala, Sala Backe. Adresserna är Murargatan 1-21 samt Verkmästargatan 19. I föreningen finns tvättstuga, torkrum, mangelrum, cykelförråd (finns även med lås, depositionsavgift tillkommer), däcksrum låst (depositionsavgift tillkommer), matkällare med kyla (depositionsavgift tillkommer), trädgårdsmöbler, utegrillar, samlingslokal (hyra tillkommer). Besök gärna föreningens hemsida för mer information. www.betonggjutaren.se

För att bli godkänd som medlem i denna förening krävs även ett medlemskap i HSB Uppsala. Se dokument eller följ länken: https://blimedlem.hsb.se/
Ekonomi: Föreningens ekonomi förvaltas av Upplands Boservice, Kontaktperson: Thea Nordström. Föreningen höjde avgifterna med 2 % fr o m 1 april 2024. Inga beslutade eller planerade avgiftsförändringar i dagsläget. Kontrollerat: 2024-04-03
Renoveringar:
1996 - Köksstammar i lägenheter. Undercentral och källarstråk.
2004: Takomläggning. Stambyte vatten- och avloppsstammar badrum. Byte av el-ledningar.
2005: Nya fönster och balkongdörrar. Inklädnad av fönster. Byte av radiatorventiler och termostater i alla lägenheter och trappuppgångar. Radonmätning.
2006: Säkerhetsdörrar till alla lägenheter och källarinnerdörrar.
2008-2009: Upprustning av grönområden samt grusytor, lekpark på gården, OVK.
2009-2010: Grundarbete gårdssida
2011: Renovering och uthyrning av butikskällare.
2012-2013: Dörrarna till tvättstugorna är utbytta. Ny belysning till garagelängor och ny tvättstuga med nya torkskåp.
2014: 10 st nya anlagda parkeringsplatser och stamspolning. OVK utförd och godkänd.
2015: Renovering av samlingslokalen. OVK-besiktning av affärslokalen.
2015-2016: Byte belysning, vind och källare.
2019: Spolning av stammar.
2020: OVK-besiktning utförd. Radonmätning gjord på våren (ca 40 bq/m3)
2021 Energideklaration
2022 ny cirkulationspump samt avgasare med magnetitfilter. Armaturbyte i trapphus, källare och runt fasaden utomhus.
2023 Spolning av avloppsstammar. Installation av 10 laddstationer för elbil på 10 parkeringsplatser utomhus

Planerade:
Renovering av balkonger
Byte av värmeväxlare
Byte av papptak (uthyrningslokalerna)
Fortsatt renovering av tvättstugorna
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: Nyckelhantering: Garagenycklar och p-plintsnycklar hämtas ut hos Certego i uppvisande av kontraktet du får av Upplands Boservice.

Alla lägenheter har ett tillhörande vindsförråd. Det finns också matkällare, cykelförråd med och utan lås samt däckförråd med lås. Nyckel bekostas av den boende. Möjlighet att hyra samlingslokalen för större sammankomster.

Brandfiltar är inköpta av föreningen till varje lägenhet. Informera gärna köparen att hen måste teckna eget hushållselsavtal.

Allmänt om området

Salabacke är en charmig och populär stadsdel belägen i Uppsala, en historisk stad i Sverige. Stadsdelen är känd för sin unika atmosfär, vackra arkitektur och närhet till både stadsliv och naturområden.

Salabacke är beläget på en höjd och erbjuder fantastisk utsikt över Uppsala. Den är omgiven av grönska och har ett antal grönområden och parker där boende och besökare kan njuta av frisk luft och vacker natur. Till exempel finns den populära Stadsskogen och Linnéträdgården i närheten, vilka är perfekta platser för avkoppling och promenader.

Stadsdelen Salabacke har en rik historia och karaktäriseras av sin unika arkitektur. Här finns en blandning av olika typer av bostäder, från traditionella svenska trähus till moderna lägenhetskomplex. De äldre byggnaderna ger en historisk touch till området och skapar en speciell atmosfär.

Närservice

Salabacke är även känt för sin närhet till Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset, vilket gör det till en attraktiv plats för studenter och forskare att bo och arbeta. Den nära kopplingen till universitetet ger området en ung och livlig atmosfär, med många kaféer, restauranger och butiker som är inriktade på studentlivet.

Kommunikationer

Förutom den livliga atmosfären och det kulturella utbudet har Salabacke också bra kommunikationer och enkel tillgång till andra delar av Uppsala. Det finns välutvecklade bussförbindelser och cykelvägar som gör det enkelt att ta sig runt och utforska staden.

Övrigt området

Det finns också en stark känsla av gemenskap i Salabacke. Det arrangeras regelbundet olika evenemang och aktiviteter som lockar både boende och besökare. Det kan vara allt från lokala marknader till musikfestivaler och konstutställningar. Det finns också flera idrottsanläggningar och fritidsaktiviteter som gör att människor kan hålla sig aktiva och engagerade i samhället.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

SALABACKE - Murargatan 5 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus