Till salu
SALABACKE - Salabacksgatan 72 - UPPSALA

Magi i hjärtat av Salabacke.

Bostadsrättslägenhet 3 rok 87,6 kvm 4 882 kr/mån 3 685 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Salabacksgatan 72 3 685 000 kr
Intresseanmälan

Magi i hjärtat av Salabacke.

Magi i hjärtat av Salabacke! Här väntar en unik lägenhet på sin nästa familj. En fint planerad bostad, smakfullt renoverad med fina ljusa material och en altan som får de flesta altaner att blekna i jämförelse, här har ni 65 kvm härlig altan med eget växthus, givetvis i bästa solläge och vänd mot City.

Lägenheten är idag tre rum och kök på 87,6 kvm, kan göras om till fyra rum och kök för den som önskar. Hallen är välkomnande och stor, har en praktisk klädkammare. Det är bara att sparka av sig skorna och hänga av sig jackan och njuta av att komma hem. Stort sovrum med en hel garderobsvägg, som rymmer mycket förvaring. Köket är ljust och har mycket bänkyta, här kan många hänga och laga mat samtidigt. Skåpen och lådorna är många. Vardagsrummet är stort och rymmer både en stor soffgrupp och ett rejält matbord. Utgång till lägenhetens ess i rockärmen - altanen. Master bedroom är en sammanslagning av två mindre rum, vilket gör det stort och luftigt, två härliga fönster ut mot altanen. Badrummet är helkaklat och fräscht med badkar, tvättmaskin och torktumlare.

I Brf Salabacke bor du i en stabil och välskött bostadsrättsförening. Här ingår vatten, värme, kabel-TV och bredband i avgiften. Det är inte stora renoveringar på ingång. Föreningen har parkeringsplatser både utomhus och garageplatser. Föreningen är välskött och omtyckt. Som boende i föreningen har du tillgång till cykelrum, tvättstugor och förråd. Innergårdarna är stora och lummiga, här är som gjort för samvaro, lek och umgänge. Sommar månaderna finns utemöbler och möjlighet att grilla.

Salabacke har ett perfekt pendlarläge där du snabbt och smidigt tar dig ut till E4:an. En kort cykeltur tar dig ner till Resecentrum och citykärnan. Mycket goda bussförbindelser. Här har du en kort promenad till uppskattade Gränby Centrum och Gränbystaden ”Uppsalas andra stadskärna” där du finner ett gediget utbud av shopping, restauranger, caféer, livsmedelsbutiker, apotek, gym, frisörer, biograf, bank m.m.

Några minuter bort ligger också Gränbyparkens enorma friluftsområde med välskötta parker och lekplatser, kolonilotter och 4-H gård som ger en idyllisk och rogivande miljö. Uppsala kommun satsar just nu mycket på att utveckla parken ytterligare och man ser parken som ett grönt nav för Uppsala.

Den här lägenheten bör upplevas på plats, tveka inte att höra av dig redan nu med din intresseanmälan!
Anne Weyde - Mäklaren genom livet!


Visa mer
Anne Weyde
Ansvarig mäklare
Anne Weyde anne.weyde@riksmaklaren.se
0709-456686
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2003
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
87,6 m²
Månadsavgift
4 882 Kr
(Aviserad avgiftshöjning om 5% från 1 januari 2024. Detta ingår i månadsavgiften: Värme, vatten, tvättstuga, sophämtning, trappstäd, fastighetsskötsel samt bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring. Föreningen har individuell mätning och debitering av el.)
Pris
3 685 000 Kr (eller bud)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
397 492 Kr
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Planlösning

HALL:
Stor välkomnande hall med hatthylla för ytterkläder. Ekparkett och gråa väggar. Garderober för förvaring av ytterkläder väskor och skor.

KLÄDKAMMARE:
I direkt anslutning till hallen finns en stor klädkammare, gott om förvaring.

SOVRUM:
Det aningen mindre av de två sovrummen, med hel garderobsvägg, ljusa skjutdörrar. Väggarna är målade i en fin grön ton, golven ekparkett.

SOVRUM 2:
Det större sovrummet, är en sammanslagning av två rum som går att återställa. Stort luftigt med två fönster ut mot den fina altanen. Ekparkett och en ljus grön ton på väggarna samt en härlig björktapet, hela rummet andas Skandinavien. Gott om plats för både stor säng och arbetshörna eller lounge möbler.

BADRUM:
Helkaklat badrum med golvvärme, handfat, toalett, badkar, tvättmaskin och torktumlare med en praktisk arbetsbänk ovanför. Samt bra skåp för förvaring. Tvättmaskin och torktumlare byttes 2019. Toalett och handfat byttes 2022.

KÖK:
Stort härligt kök med plats för många, renoverat 2015. Ordentligt med skåp och lådor, mycket bänkyta med vitt kakel ovanför. Induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, micro, kyl och frys. Gott om plats för ett matbord för 4-6 personer till vardags. Kylen och frysen byttes 2022.

VARDAGSRUM:
Stort vardagsrum med utgång till den magiska altanen. Vardagsrummet liksom resten av lägenheten har ekparkett, väggarna har gråa fina tapeter med mönster. Här finns mycket plats för social samvaro och häng. Med enkelhet rymmer rummet både soffgrupp och ett större matbord.

ALTAN:
Men välkomna ut på din alldeles egna oas! 65 kvm altan, vänd mot City i bästa solläge. Här stoltserar ett växthus ifrån Willab Garden som en kronjuvel. Efter en stund ser man allt annat magiskt här ute, de fina markiserna, möjlighet till att grilla, odlingslådor, hyllor och plats för flera sitt och soffgrupper, lamporna, ljuset. Bara att njuta!

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

65 kvm altan i sydvästläge.

Bilplats

P-platser: 33 st. med motorvärmaruttag, varav 6 st. för laddning av elbil/elhybridbil.
Dessutom finns 2 st. gästparkeringsplatser.
Kostnad med el: för motorvärmarplats 200 kr/mån, för laddning av elhybridbil 700 kr/mån,
för laddning av ren elbil 700 kr/mån.
Kötid/antal personer i kö: Kort kö
Garageplatser: 39 st.
Kostnad: 700 kr/mån
Kötid/antal personer i kö: kort kö

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 87,6 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 2003

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: Tele2 TiVo Silver
Internetanslutning: Bahnhof hastighet 1 000/1 000 Mbit/s

Lägenhetsnummer

7212

Ekonomi

Pris: 3 685 000 kr (eller bud). Månadsavgift: 4 882 kr. Aviserad avgiftshöjning om 5% från 1 januari 2024. Detta ingår i månadsavgiften: Värme, vatten, tvättstuga, sophämtning, trappstäd, fastighetsskötsel samt bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring.

Föreningen har individuell mätning och debitering av el. . Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,4651%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2019-04-22. Energiprestanda primärenergital: 96 kWh/kvm och år. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: Brf Salabacke
Ekonomi: Förvaltas av Upplands Boservice AB. Föreningen planerar inte för någon avgiftsändring 2023. Kontrollerat: 2023-09-26
Renoveringar:
2022 installerades Bauer Watertechnology reningssystem utan kemikalier för tappvattenledningar och värmeledningar. Finansierat med egna medel.
Målning av takfot kommer att göras under 2023. Finansieras med egna medel.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Angående juridisk person är det något styrelsen prövar och bedömer från fall till fall. Läs i stadgar §4 stycke 2.

Allmänt om området

Salabacke är en charmig och populär stadsdel belägen i Uppsala, en historisk stad i Sverige. Stadsdelen är känd för sin unika atmosfär, vackra arkitektur och närhet till både stadsliv och naturområden.

Salabacke är beläget på en höjd och erbjuder fantastisk utsikt över Uppsala. Den är omgiven av grönska och har ett antal grönområden och parker där boende och besökare kan njuta av frisk luft och vacker natur. Till exempel finns den populära Stadsskogen och Linnéträdgården i närheten, vilka är perfekta platser för avkoppling och promenader.

Stadsdelen Salabacke har en rik historia och karaktäriseras av sin unika arkitektur. Här finns en blandning av olika typer av bostäder, från traditionella svenska trähus till moderna lägenhetskomplex. De äldre byggnaderna ger en historisk touch till området och skapar en speciell atmosfär.

Närservice

Salabacke är även känt för sin närhet till Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset, vilket gör det till en attraktiv plats för studenter och forskare att bo och arbeta. Den nära kopplingen till universitetet ger området en ung och livlig atmosfär, med många kaféer, restauranger och butiker som är inriktade på studentlivet.

Kommunikationer

Förutom den livliga atmosfären och det kulturella utbudet har Salabacke också bra kommunikationer och enkel tillgång till andra delar av Uppsala. Det finns välutvecklade bussförbindelser och cykelvägar som gör det enkelt att ta sig runt och utforska staden.

Övrigt området

Det finns också en stark känsla av gemenskap i Salabacke. Det arrangeras regelbundet olika evenemang och aktiviteter som lockar både boende och besökare. Det kan vara allt från lokala marknader till musikfestivaler och konstutställningar. Det finns också flera idrottsanläggningar och fritidsaktiviteter som gör att människor kan hålla sig aktiva och engagerade i samhället.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

SALABACKE - Salabacksgatan 72 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus