Kommande
CENTRUM - Ellegatan 1 - UPPSALA

Bostadsrättslägenhet 3 rok 80 kvm 3 618 kr/mån 3 595 000 kr
Intresseanmälan
Ellegatan 1 3 595 000 kr
Intresseanmälan

Livet är fyllt av förväntningar och drömmar. Är det här ert startblock för något nytt? Ellegatan 1, mitt i centrum är ljus, välkomnande och med väl valda material, ett boende att flytta in i direkt och njuta av från första sekund. Planlösningen är öppen, kök, plats för matbord och vardagsrum hänger ihop. Den stora ytan för matbord gör det enkelt att se framför sig många långa middagar och häng med familj, nära och kära. Förvaringen är ombesörjd på ett nästintill perfekt sätt. Sovrummen, som ligger lite avskiljt från kök och vardagsrum är målade i ljusa naturliga färger som drar mot grått och grönt, det större sovrummet har en walk-in-closet och höstens ess i rockärmen - uteplatsen, som med sitt läge blir en liten oas, med plats för både soffor och matbord och massor av blommor! Badrummet är ljust och fräscht, precis som ett badrum ska vara, med tvättmaskin och torktumlare, helkaklat med klinker på golvet. Hallen ger en skön känsla direkt när man kliver in. Lägenheten har en takhöjd om 2.7 m och golven har alla vit ekparkett.

Det här är en kommande försäljning - ni är varmt välkomna att höra av er till mig för mer information.


Ellegatan 1, mitt i centrum, men med en känsla av avskildhet och lugn, nära till allt du kan tänkas behöva och vilja göra. Alla kommunikationer finns inom promenadavstånd. Brf Brandbilen är en äkta bostadsrättsförening byggd 2012. Parkeringsmöjligheter finns i garage. Fin innergård med lekplats. Lägenheten har källarförråd.

Visa mer
Anne Weyde
Ansvarig mäklare
Anne Weyde anne.weyde@riksmaklaren.se
0709-456686
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2011 - 2012
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
80 m²
Månadsavgift
3 618 Kr
(127 kr per månad tillkommer i vattenavgift. Föreningen höjde månadsavgiften med 9% 2023 för att parera höjda räntor och andra ökande avgifter.)
Pris
3 595 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
595 435 Kr
(Beräknad på årsredovisning 2022)
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Planlösning

HALL:
Välkomnande hall, med klinkergolv innanför dörren (jodå, slasket kommer vare sig vi vill eller ej) som sen övergår i vit ekparkett. Ljust målade väggar.

KÖK:
Marbodal kök med vita skåp och luckor, utan handtag för en estetisk tilltalande känsla. Bänkskiva i ek. Kyl, frys, ugn, fläkt är ifrån Husqvarna och från när huset byggdes, induktionshäll och micro i rostfritt utförande ifrån Whirlpool och bytta 2022. Diskmaskinen är inbyggd från Samsung och bytt 2022. Köket övergår i den stora matplatsen med stora fönster där det enkelt finns plats för 10-12 personer till vardags.

VARDAGSRUM:
Tar vid från matplatsen och badar även det i ljus, gott om plats för soffa, soffbord och fåtöljer. I slutet av vardagsrummet mot hallen finns en smart placerad garderobsvägg som ägarna planerat intill perfektion som en liten arbetshörna.

SOVRUM:
Det som i planlösningen benämns som sovrum 2, lägenhetens mindre sovrum med ljusa väggar i en grå ton, vita ekparkett golv och fönster ut mot den härliga uteplatsen.

HALL:
Lägenheten har en mindre hall i den delen som leder in till sovrummen och badrummen, här finns plats för smart, smal förvaring.

BADRUM:
Hel kaklat badrum med ljusare grått klinker på golvet. Golvvärme. Handfat med kommod med lådor i ek. Spegelskåp med armatur. Dusch. Litet fönster för möjlighet att kunna vädra, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare med praktiskt bänkskiva ovanför. Skåp för extra förvaring. Tvättmaskinen är bytt år 2021.

SOVRUM:
Det som i planlösningen benämns som sovrum 1, lägenhetens större sovrum, med gott om plats för dubbelsäng. Dörr in till lägenhetens walk in closet med mycket förvarings möjligheter. Fönster och dörr ut till den härliga uteplatsen.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Lägenheten har en jättefin uteplats.

Bilplats

I föreningen finns 30st varmgarageplatser med en hyra på 1 363kr/mån. Parkering med laddstolpe 1 635 kr/mån plus förbrukning. Mer information på hemsidan www.brfbrandbilen.se

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 80 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 2011 - 2012

Byggnadssätt

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: Telia Triple Play
Internetanslutning: Telia Triple Play

Övriga utrymmen

Soprum med källsortering finns mellan Ellegatan 5 och 7. Det finns ett förråd på källarplanet i varje trapphus som är avsett för barnvagnar. I garaget finns 1 cykelförråd som ligger under Brf Brandsoldaten. Dessutom finns cykelställ på Eddagatan och utanför portuppgångarna.

Övrigt

Föreningen förvaltar innergården tillsammans med Brf Brandsoldaten (föreningen längs Skolgatan/Eddagatan) och Brf Moltas (kungsgatan) i en samfällighet. En förvaltare sköter den praktiska driften av innergården och ser till att den hålls fin och grönskande.

På innergården finns en mindre lekplats samt en grillplats som är till för samtliga medlemmar. Observera att vid grillning måste man ta med eget galler.

Lägenhetsnummer

502

Ekonomi

Pris: 3 595 000 kr . Månadsavgift: 3 618 kr. 127 kr per månad tillkommer i vattenavgift.
Föreningen höjde månadsavgiften med 9% 2023 för att parera höjda räntor och andra ökande avgifter. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av säljare. Andel i föreningen är 2,2179%.

Driftkostnad summa: 600 kr/mån
El: 350 kr/mån
Försäkring: 250 kr/mån
Kommentar: Shablonberäkning

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2016-04-01. Energiprestanda primärenergital: 74 kWh/kvm och år. Energiklass: C.

Föreningen

Namn: Brf Brandbilen
Om föreningen: Med ett attraktivt läge vid den gamla brandstationen mitt i Uppsala ligger Brf Brandbilen med 38 bostadsrätter. Lägenheterna är på 1-6 rum och kök och kännetecknas av en modern och luftig utformning med generösa sällskapsytor och hög standard. Lägenheterna får mycket ljusinsläpp då samtliga har fönster och balkong eller uteplats både in mot gården och ut mot Ellegatan.

I kvarteret finns en mycket fin och grön innergård, under den ligger ett stort garage samt extra plats för cykel och barnvagn.

Från kvarteret finns inom bekvämt gångavstånd allt från trevliga fikaställen och restauranger till stadsbibliotek, Uppsala konsert & kongress, Fyrishov samt Uppsala resecentrum. Linnéträdgården ligger runt hörnet och med några minuters promenad ligger gågatan och Fyrisån med sitt härliga årum.

Fakta:
Ekonomi: Årsavgifterna höjdes med 9% januari 2023, för att parera kostnadsökningar.
Renoveringar:
Radonmätning planeras
Undersöka förutsättningar för fler elbilsladdare
Rengöring och ommålning av allmänna ytor genomförs vid behov
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

CENTRUM - Ellegatan 1 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus