RM+
SÄVJA - Dalaresan 2 - UPPSALA

Ljus och trivsam gavellägenhet i grönskande Sävja!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 86 kvm 5 383 kr/mån 1 950 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Dalaresan 2 1 950 000 kr
Intresseanmälan
Image
Image
Image

Ljus och trivsam gavellägenhet i grönskande Sävja!

Här finner ni en trevlig gavellägenhet belägen med ett ostört och lugnt läge i kvarteret som omges av natur och grönska. En mycket tilltalande och välplanerad lägenhet som präglas av ljus och rymd samt en rogivande utsikt från balkongen utan insyn. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd och i föreningen finns flera gemensamhetsutrymmen som får användas av medlemmarna; gym, festlokal och övernattningslägenhet med bastu. Här bor du i vacker naturomgivning samtidigt som du har närhet till stadens komfort.

Planlösningen erbjuder rymliga ytor som fördelar sig på en stor hall med praktisk klädkammare i anslutning, rymligt kök med matplats invid trevligt fönsterparti, vardagsrum med stort ljusinsläpp från flertalet fönster och utgång till den härliga balkongen i österläge med morgonsol, två sovrum samt ett lyxigt duschrum som är totalrenoverat 2019.

Som boende på Dalaresan 2 har du naturen inpå knuten med Lunsenskogen runt hörnet som erbjuder fin avkoppling med natursköna strövområden och skidspår samt möjlighet till svamp- och bärplockning. I närområdet finns mataffär, apotek, vårdcentral, skola och dagis. Från Sävja tar det endast tio minuter med bil till centrum. Bra bussförbindelser med täta turer samt belysta cykelbanor till centrum. Närhet till E:4 ans påfarter som tar dig till Stockholm. Söker man en aktiv fritid finns utegym vid Sävja IP, skidåkning utför samt pulka i närbelägna Sunnerstabacken, samt skridskor, bad, fiske och segling vid populära Ekoln.

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
”Jag brinner för att göra det lilla extra för mina kunder!”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1986-87
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
86 m²
Månadsavgift
5 383 Kr
(I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättsförsäkring. 18 kr/mån tillkommer för kabel-tv och 187 kr/mån tillkommer för bredband.)
Pris
1 950 000 Kr (eller högstbjudande)
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja

Planlösning

Entréhall
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter av ytterkläder på hatthylla samt i klädkammare som finns i anslutning till hallen. Vitmålade väggar.

Duschrum
Vidare från entrén har ni det lyxiga duschrummet till vänster som är totalrenoverat 2019. Ljusgrått klinkergolv med golvvärme och vitt blankt kakel på väggarna. Duschrummet är utrustat med dusch med infällbara glasväggar av frostat glas, wc-stol, tvättställ med grå kommod, spegelskåp med belysning samt tvättmaskin med vit bänkskiva och grått väggskåp ovan. Spotlights i taket med dimmerfunktion.

Kök
Rymligt kök som är ljust och trivsamt med tapetserade väggar i grått och en vitmålad vägg. Här finns plats för matplats vid fönsterpartiet för ca 4-6 personer. Bra förvaring från över och underskåp med vita luckor och vitt kakel ovan arbetsbänk av trä. Den maskinella utrustningen består av ugn, spishäll, fläkt, hel kyl och frys (2019) samt diskmaskin (2019).

Vardagsrum
Ljust vardagsrum med vitmålade väggar och ett härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Här ryms större soffgrupp, soffbord och mediamöbel. Från vardagsrummet finns utgången till lägenhetens härliga balkong med ett lugnt och rofyllt läge i öst - fritt från insyn.

Sovrum 1
Mysigt master bedroom med målade väggar i en ljusgrön fin ton. Här finns gott om plats för stor säng, sängbord och skrivbordshörna.

Sovrum 2
Sovrum som är rymligt med vitmålade väggar. Här finns plats för säng, sängbord och andra trivselmöbler.

Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Härlig balkong med trätrall och ny markis. Balkongen har östläge - perfekt för morgonkaffet!

Bilplats

I föreningen finns det 119 st parkeringsplaser, varav 9 st är besöksparkering med p-automat. Det finns även 62 st garageplatser.
Månadsavgiften för respektive platser är:
Parkeringsplats utan motorvärmare: 225 kr
Parkeringsplats med motorvärmare: 300 kr
P-plats med laddning för elbil 700 kr/mån
Garage: 430 kr
MC-plats: 150 kr
Just nu är det kö till både parkerings- och garageplatserna. Föreningen brukar försöka ordna en plats till de nya medlemmarna snabbt.

Renovering

2008 - Utbyggnad av källsortering vid Dalaresan 38, utbyggnad av marksten vid Hollandsresan 171
2009 - Nya hängrännor på punkthusen, ny lekutrustning på lekplatserna, ny uteplats på Ölandsresan, inredning/ombyggnad av övernattningsrum Dalaresan 9, Inredning av hobbyrum Dalaresan 16, uteplats på Ölandsresan 166-182, uteplats vid Hollandsresan 163-169
2010 - Friskvårdsrum i Dalaresan 9, festlokalen färdigställd i Dalaredan 36, målning av höga staket i hela området
2011 - Utbyte av termostater i samtliga radiatorer, ny uteplats på Hollandsresan
2012 - 10 nya p-platser på Ölandsresan
2013 - Fiberindragning, iordningsställande av parken vid Hollandsresan 171 och två tallbackar, isolering av samliga vindar, nya ventilationsaggregat i samtliga punkthus, ny styrutrustning i undercentralerna, nya garageportar i hela området
2014 - Nya minimasters i samtliga radhus, ny utebelysning
2015 - Nya elcentraler i samtliga lägenheter, byte till alliance-fläktar i punkthusen
2016 - Målning av samtliga fasader och plåtdetaljer i hela området fasader samt utbyte av defekt virke, reparation och målning av höga staket
2017 - Inspektion av status på tak och fasader, efterföljande med mossbekämpning/rengörning av taken på radhus och servicebyggnader, stamspolning i höghus och tvättstugor, byte av höga staket, tagit bort buskar/stubbar, satt upp stängsel, isolering av ventialtionskanaler, felsökning uppgradering av elkablar, byte av div. armaturer, justering vindskiveplåtar radhus/punkthus, ombyggnad till miljövänligare tvättstuga, miljöinspektion, brandskyddsinspektion, byte av motorvärmaruttag i garagen.
2018 - Ombyggnad till miljövänligare tvättstugor, fortsatt byte av höga staket, tagit bort buskar/stubbar, återställning av diverse elektronik efter åsknedslag i UC sommaren 2018, OVK, renovering och utbyte av lekplatsutrustning.
2019 - Färdigställande renovering tvättstugor

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 86 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Byggnadsår: 1986-87

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Övriga utrymmen

Ett stort vindsförråd tillhör lägenheten. I föreningen finns gym, festlokal och övernattningslägenhet med bastu. Fina gemensamma uteplatser med grillmöjligheter och lekplatser.

Lägenhetsnummer

82

Ekonomi

Pris: 1 950 000 kr (eller högstbjudande). Månadsavgift: 5 383 kr. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättsförsäkring. 18 kr/mån tillkommer för kabel-tv och 187 kr/mån tillkommer för bredband. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,59232%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2018-04-08. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: Brf Växtriket
Om föreningen: Föreningen består av 153 st bostadsrätter på adressen Ölandsresan 106-182, Hollandsresan 137-171, Dalaresan 1-9, 2-44. 5 st bostadshus innehållande 80 lägenheter, samt 27st radhus innehållande 73 lägenheter). Uthyrning avser två lägenheter i punkthuset Dalaresan 38, vilket gjorts om till dagis (Grodan).
Föreningen har en egen hemsida: www.brfvaxtriket.se
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare: Upplands Boservice Tfn: 018-18 74 00 Föreningen har tillsammans med ekonomisk förvaltare beslutat om att höja årsavgifterna med 3%, även avgiften för parkeringsplats höjs med 50 kr/månad och garage med 70 kr/mån fr o m 1 april 2023. (Kontrollerat 20230215)
Renoveringar:
2008: Utbyggnad av källsortering vid Dalaresan 38
2009: Ny lekutrustning på våra lekplatser. Inredning/ombyggnation av övernattningsrum i Dalaresan 9 och inredning av hobbyrum i Dalaresan 36
2010: Iordningställande av friskvårdsrum i Dalaresan 9. Festlokalen i Dalaresan 36 färdigställd efter ombyggnation. Radonmätning: Godkänd
2011: Utbyte av termostater i samtliga radiatorer.
2012: 10 nya parkeringsplatser på Ölandsresan
2013: Dragning av Telia fiber i hela området+ egen kanalisering för framtida behov. Iordningställande av parken vid Hollandsresan 171.
Nya ventilationsaggregat i samtliga punkthus, ny styrutrustning i undercentralerna och nya garageportar i hela området
2014: Nya minimastrar/ventilationssystem i samtliga radhus. Helt ny utebelysning.
2015: Nya elcentraler i samtliga lägenheter. Byte till Alliance-fläktar i punkthusen.
2016: Målning av samtliga träfasader och plåtdetaljer i området, samt utbyte av defekt virke. Reparation och målning av höga staket.
2017: Inspektion av status på tak och fasader med hjälp av drönare.
Mossbekämpning och rengöring av taken på radhus och servicebyggnader. Stamspolning av punkthus och tvättstugor. Isolering av ventilationskanaler. Felsökning och uppgradering av elkablar. Byte av armaturer. Justering av vindskiveplåtar. Påbörjat ombyggnation till miljövänligare tvättstugor med allergivänligt tvättmedel, samtliga tvättstugor klara till våren.
2018: Tvättstugor: fortsätter ombyggnation. Fortsätter byta och måla höga staket. OVK. Renovering och utbyte av lekplatsutrustning
2019: Helrenoverat återstående tvättstugor. Bytt ventilationsaggregat i samtliga tvättstugor. Förstärkt utomhusbelysning. Spolat och rengjort dagvattenbrunnar. Driftsatt laddningsplatser för elbilar.
2021:
2022/23: Låsbyte via Certego.

Det är inga större renoveringar på gång just nu.
Underhållsarbete pågår dock ständigt i föreningen.

Föreningen har under 2022 börjat utreda möjligheten att installera bergvärme.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Föreningen accepterar andrahandsuthyrning men med vissa krav. Hyr ut i högst 2 år med 1 år i taget.

Certego sköter nyckelhanteringen.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

SÄVJA - Dalaresan 2 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus