50
RM+
KUNGSGÄRDET - S:t Johannesgatan 36B - UPPSALA

Ett perfekt första boende, studentlägenhet eller övernattningslägenhet!

Bostadsrättslägenhet 1 rok 33 kvm 2 600 kr/mån
Intresseanmälan
S:t Johannesgatan 36B
Intresseanmälan

Ett perfekt första boende, studentlägenhet eller övernattningslägenhet!

Kontakta mäklaren för att boka tid för visning.

Yteffektiv etta högt upp i huset beläget i uppskattade kvarter där även internet ingår i månadsavgiften. Som boende på S:t Johannesgatan 36B och i denna del av stan bor du med optimalt läge där du har gångavstånd till Uppsalas stadskärna.

Bostadens yta fördelar sig på en rymlig hall med naturlig plats för hatt- och skohylla invid entrén, vardagsrum och kök med praktisk barbänk i öppen planlösning och helkaklat badrum med dusch samt förberett för tvättmaskin. Genomgående ljusa färg- och materialval på väggar samt golv. Två fönster och utgång till fransk balkong som ger ett fint insläpp och skapar en hemtrevlig atmosfär.

I föreningen erbjuds bekvämligheter i form av fri parkering (i mån av plats), gemensamma balkonger, tvättstuga och grönytor.

På denna sida av centrum ligger flertalet av Universitetets institutioner vilket också gör dessa lägenheter mycket intressanta för studenter. Ekonomikum ligger en kort promenad bort och på bara 6 minuter cyklar du till Uppsala universitet och Engelska parken, även cykelavstånd till BMC, Ångström och Polacksbacken. I närområdet finns en ICA-butik och för dig som uppskattar att träna erbjuds bra möjligheter till det vid Ekeby bruk. Hågadalen erbjuder också härliga möjligheter till motion och friluftsliv, sommar som vinter. För pendlaren är kommunikationerna goda härifrån med hållplats för stadsbuss och regionsbuss som ligger på kort avstånd. För dig som pendlar till Stockholm med bil så har du också nära till Bärbyledens påfart som smidigt tar dig vidare upp på E4:an.

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
”Jag brinner för att göra det lilla extra för mina kunder!”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2004
Rum
1 rum och kök
Boarea
33 m²
Månadsavgift
2 600 Kr
(I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) och internet (1000/1000).)
Våningsplan
4 av 0
Hiss
Ja

Planlösning

Entré
Rymlig hall med hatthylla invid entrén. Väggar i ljusgrå ton och parkettgolv.

Kök
Kök i gavel som är mycket välplanerat och funktionellt och inrymmer en bardel med som kan användas som matplats. Skåpluckor i vitt, bänkskiva av träliknande laminat med vitt kakel ovan. Utrustat med kyl/frys, spishäll, ugn och fläkt. Väggar i ljusgrå ton och parkettgolv.

Allrum
Ljust och yteffektivt rum som erbjuder plats för stor säng, soffa samt skrivbord om så önskas. Stort fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp till hela lägenheten. Väggar i ljusgrå ton och parkettgolv.

Duschrum
Duschrummet är rymligt och inrett med ljusblått klinkergolv och vitt kakel och en bård i mörkare blå. Utrustat med dusch, wc, handdukstork, handfat samt spegelskåp med belysning. Förberett för att koppla in tvättmaskin.

Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Det finns 35 st parkeringsplatser som är gratis.
Föreningen har en egen parkering där särskilt parkeringstillstånd krävs. Dessa tillstånd tillhör lägenheten och ska därmed lämnas till nästa ägare vid en överlåtelse. Alla lägenhet har ett parkeringstillstånd men då antalet platser inte är lika många som antalet lägenheter så finns ingen garanti/särskild parkeringsplats till varje enskild lägenhet.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 33 kvm , 1 rum och kök . Byggnadsår: 2004

Byggnadssätt

Fönster: 3-glasfönster isoler.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: Leverantör: Comhem.
Kostnad: Grundutbud, både analogt och digitalt, ingår i avgiften.
Internetanslutning: Leverantör: Bahnhof
Hastigheten: 1000/1000 Mbit/s.

Till varje lägenhet ingår en router. Dessa ägs av föreningen och inte bostadsrättshavaren. Routern lämnas kvar i lägenheten vid överlåtelse. Om lösenordet har ändrats ska denna information lämnas över till nya boenden.

Lägenhetsnummer

246

Ekonomi

Månadsavgift: 2 600 kr. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) och internet (1000/1000). Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2 292 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,85538%.

Driftkostnad summa: 440 kr/mån
El: 340 kr/mån
Försäkring: 100 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2019-03-26. Energiprestanda primärenergital: 105 kWh/kvm och år. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: Brf Kandidaten
Om föreningen: Förening består av tre hus, S:t Johannesgatan 36A-C med sammanlagt 105 lägenheter. Husen byggdes under 2003-2004.
Läs mer på föreningens hemsida:
http://www.brfkandidaten.se
Ekonomi: Förvaltas av SBC. Föreningen höjde avgiften med 7% i Oktober 2023. Kontrollerat: 2024-01-18
Renoveringar:
2010-2011 - Hissar och tak har renoverats
2014: Bytte kopplingar mellan stamledningar och lägenheter i hus A.
2014: Bytt låssystem.
2016: Ny belysning i trappor och korridorer
2017: Ny belysning utomhus mot söder
2019-2020: Målning utvändigt, bottenvåningen
2020: Nytt låssystem med nytt bokningssystem för tvättstugorna
2023: Godkänd OVK

Det är inte planerat för någon större investering eller reparation under 2024 som kan komma att påverka månadsavgifterna, installationen som sker just nu ingår i föreningens uppdaterade underhållsplan som sträcker sig till och med 2039.

Kontrollerat: 2024-01-18
Överlåtelseavgift: 2292 kr
Pantsättningsavgift: 1146 kr
Övrigt: Delat ägarskap godkänns.

När det gäller andrahandsuthyrning så godkänner föreningen bara om giltiga skäl finns; studier eller arbete på annan ort och provboende, dock ej längre än två år utan att avtal om besittningsskydd träffats. Godkänner även uthyrning tills vidare till familjemedlem. Föreningen tar ut en avgift för andrahandsuthyrning. Hänvisar till hemsidan för mer information.

Nyckelhantering: Certego, Fyrislundsgatan 68.
Beställning av extra nyckel: tillverkas av Certego mot uppvisandet av giltig legitimation, medtag den nyckel som ska kopieras.
Mäklaren väljer själv om säljaren skall överlämna till mäklaren för att sedan överlämna dessa till köparen eller om säljaren lämnar sina nycklar till Certego så får köparen hämta nycklarna där.
Fr o m utbytet av låssystem är den fulla uppsättningen 4 st nycklar och 3 st låsbrickor, Sedan kan säljaren själv ha beställt extranycklar men då skall Certego veta hur många uppsättningar det finns.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

KUNGSGÄRDET - S:t Johannesgatan 36B - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus