Till salu
CENTRUM - Västra Ågatan 22 A - Uppsala

Unik stadsvåning med två balkonger!

Bostadsrättslägenhet 6 rok 197 kvm 10 522 kr/mån 13 000 000 kr
Intresseanmälan
Västra Ågatan 22 A 13 000 000 kr
Intresseanmälan

Unik stadsvåning med två balkonger!

Unik våning med två balkonger och tidstypiska detaljer med högt i tak, stora spröjsade fönster med utsikt över Fyrisån. Välkommen till en av de få riktiga våningarna i Uppsala, belägen i anrika Olympen som byggdes i mitten av 1800-talet.

Bostadsrättsföreningen Olympen hör till en av Uppsalas mest eftertraktade föreningar. Nu förbättras föreningens ekonomi ytterligare genom att medlemmarna genom kapitaltillskott löser ett av föreningens lån om totalt 5 000 000 kr. Det gör att föreningens totala belåning kommer ligga på ca 4 240 000 kr = 2 653 kr/kvm BOA. Kapitaltillskottet kommer att göras av säljaren innan tillträdet.

En drömvåning med välbevarade tidstypiska detaljer som är varsamt renoverad till toppstandard! Den äldre charmen genomsyras av djupa fönster, vackra trägolv och samspråkar mycket väl med de modernare och påkostade bekvämligheterna som integrerats på ett mycket smakfullt sätt. Våningen erbjuder representativa umgängesytor med utsikt över Fyrisån samt exklusivt kök och två sovrum mot den lugna innergården. Mot innergården finns två balkonger i västerläge med utgång från sovrum och inre hall. Här kan ni under hela dagen sitta i solen den magnifika utsikten över slottet och Domkyrkan!

Totalt inrymmer de 208 kvm sex rum varav fyra sovrum, (våningen kan även delas upp med uthyrningsdel med egen ingång) stort vardagsrum med magnifika fönster och braskamin samt matsal. Vidare finner ni det exklusivt renoverade köket med vitvaror från Miele, två badrum varav det ena mycket påkostat med ångbastu, gästtoalett och tvättstuga. Genomgående mycket god och genomtänkt förvaring i inbyggda garderobslösningar och klädkammare samt nydragen el i hela bostaden.

Belägen med ett av Uppsalas absolut bästa lägen med utsikt över det magnifika slottet och Domkykan, i en del av Uppsala med gamla anor och intressant historia. Direkt närhet till allt vad staden har att erbjuda i form av shopping, restauranger och caféer. Men ni har även lika nära till lugnet och den härliga grönskan i Stadsparken liksom den närmsta grannen, Grillska gården, Uppsalas enda bevarade stadsgård från 1700-talet.

Detta är en våning som inte får missas, den är fullständigt unik och måste upplevas på plats!

Kontakta mäklaren för visning!

Visa mer
Thomas Lüllmaa
Ansvarig mäklare
Thomas Lüllmaa thomas.lullmaa@riksmaklaren.se
070-591 65 36
Ulrika Lööf
Fastighetsmäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1853
Rum
6 rum och kök
Boarea
197 m²
Månadsavgift
10 522 Kr
Pris
13 000 000 Kr
Våningsplan
3 av 4
(Våningsplan 3 av 4.)
Hiss
Ja

Planlösning

Rumsbeskrivning: HALL med vacker fiskbensparkett och vita väggar. I hallen finns utmärkt förvaring genom att det längs med ena väggen löper flertalet integrerade garderober. Belysning genom exklusiva takspottar.

I anslutning till hallen ligger en GÄSTTOALETT med mörkt klinkergolv och ljusa väggar. Här finns elvärme i golv, toalett samt handfat.

Otroligt VARDAGSRUM, ca 50 kvm med fiskbensparkett, vita väggar och vackra elementskydd under de höga och djupa tidstypiska och talrika fönstren med utsikt ut mot Fyrisån. Här finns även en braskamin.

I fil med vardagsrummet ligger SOVRUM 1 med fiskbensparkett, ljusa väggar, två djupa fönster med utsikt mot fyrisån och förvaring i flera integrerade garderober.

Även detta i fil med vardagsrummet ligger våningens MATSAL/SALONG med fiskbensparkett, ljusa väggar och två stora, djupa fönster mot Fyrisån.

Bredvid matsalen ligger SOVRUM 2 med fiskbensparkett, ljusa väggar och samma vackra djupa fönster med läge mot Fyrisån. Här finns även flera integrerade garderober för en utmärkt förvaring.

Mot gården ligger våningens SOVRUM 3. Detta rum har liksom de andra rummen vacker fiskbensparkett, ljusa väggar och egen ingång från trapphuset. Vidare har rummet utmärkt garderobsförvaring genom sina fem integrerade garderober, två fönster i gavelläge och utgång till BALKONG i härligt fritt västerläge och utsikt mot både gården och slottet.

DUSCHRUM med kakel, klinker och elgolvvärme. Här finns dusch, toalett, handfat och handdukstork.

Mycket exklusivt KÖK med vit skåpsinredning i överskåp och högskåp samt underskåp mörkare ton. Belysning under skåpsinredningen med spottar. Det rymliga köket erbjuder allt man kan önska med sin utrustning i form av kyl och frys i fullhöjd med ismaskin, spishäll med fläkt, integrerad varmluftsugn, grill och micro, vinkyl samt kaffemaskin. Generös matplats för minst 10-12 personer i ett ljust läge vid två fönster med läge mot gården. Köket har fiskbensparkett och har ljusa väggar.

Rymlig HALL/PASSAGE med fiskbensparkett, ljusa väggar och utgång till våningens andra BALKONG, även denna i med ljuvlig utsikt i väster mot gården och slottet.

Fantastiskt och mycket påkostat andra DUSCHRUM med klinkergolv, ljusa stora kakelplattor, ångbastu och separat dusch. Vidare finns två handfat med tillhörande kommoder samt belysta med spottar. Här finns också toalett och handdukstork.

SOVRUM 4 har fiskbensparkett, ljusa väggar och två stora fönster mot gården och slottet. I anslutning till detta rum finns även en klädkammare.

Vidare tar man sig till våningens TVÄTTSTUGA med goda förvaringsmöjligheter i integrerade skåpslösningar samt tvättmaskin och torktumlare från Miele. Tvättstugan har klinkergolv.

Planlösning
Visa mer

Dokument

Övrig Information

Uteplats

Våningen erbjuder två BALKONGER,varav den ena med utgång från sovrummet och den andra med utgång från hallen. Balkongerna är belägna i ett lugnt läge mot föreningens innergård. Högt och fritt västerläge gör att du här kan sitta i solen under hela dagen med en magnifik utsikt mot slottet och Domkyrkan.

Bilplats

5 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 900 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Renovering

1987-1988 Totalrenovering av fastigheten inkl. nya ledningar el, vatten och avlopp
2002 Ny värmeväxlare
2004 Målning av yttertak
2008 Fasaden på våning 1 har renoverats
2009 Trapphusen har renoverats
2009 Fönsterventiler har installerats i lägenheterna
2009 Samtliga fönster mot gården har målats om
2009 Nytt cykelskjul
2009 11 balkonger och 2 terrasser är färdigställda

Byggnad/Storlek

197 kvm , 6 rum och kök . 197 kvm areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1853

TV- och internetanslutning

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.
Internetanslutning: Bredband via ComHem.

Övriga utrymmen

10 kvm förråd i källaren.

Lägenhetsnummer

10

Ekonomi

Pris: 13 000 000 kr . Månadsavgift: 10 522 kr. Andel i föreningen är 12,4513%.

Energiprestanda

Förbrukning: 118 kWh/kvm år.

Föreningen

Namn: Brf Olympen
Ekonomi: Förvaltas av Riksbyggen Nej (2017-02-20)
Renoveringar:
1987-1988 Totalrenovering av fastigheten inkl. nya ledningar el, vatten och avlopp
2002 Ny värmeväxlare
2004 Målning av yttertak
2008 Fasaden på våning 1 har renoverats
2009 Trapphusen har renoverats
2009 Fönsterventiler har installerats i lägenheterna
2009 Samtliga fönster mot gården har målats om
2009 Nytt cykelskjul
2009 11 balkonger och 2 terrasser är färdigställda


Övrigt: Vid andrahandsuthyrning så tar man 6 månader i taget.

Nyckelhantering: Certego tillsvidare.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

CENTRUM - Västra Ågatan 22 A - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus