Pressmeddelande från oss på Riksmäklaren

2021-06-08
PRESSMEDDELANDE

Villapriserna i Uppsala rekordsteg i maj

De senaste tre månaderna har villapriserna i Uppsala stigit med 8,3 procent, den största ökningen har skett under maj månad som varit historisk när det gäller prisökningar och budgivningar.

– Så som läget är nu är folk beredda att lägga en större del av inkomsten på boendet. Det gör att priserna sticker iväg, säger Micaela McClafferty, mäklare på Riksmäklaren i Uppsala.

Coronapandemin har påverkat villamarknaden i Uppsala på ett historiskt sätt. När fler har spenderat mer tid hemma, dels på grund av att många arbetat hemifrån och att man även på fritiden tillbringat mer tid i hemmet, har många insett att man vill bo större.

– Många gör andra prioriteringar och just nu är boendet en viktig prioritering, säger Micaela McClafferty.

Det har gjort att under maj månad har budgivningen på många villor slagit nya rekord.

– Det är ett litet utbud och många spekulanter. Mycket säljs före visning eller efter snabba budgivningar, säger Micaela.

Hur framtiden ser ut är svårt att veta men många tror att bostadsmarknaden närmar sig en topp för att sedan lugna ner sig och bli mer stabil.

– Det är såklart omöjligt att veta säkert vad som kommer att hända i framtiden. Här i Uppsala har ju ettor varit lite mer svårsålt men om universiteten öppnar som vanligt igen i Uppsala kommer nog efterfrågan på ettor att öka, säger Micaela McClafferty och tillägger:

– Ett tryggt tips är ju att sälja och köpa på samma marknad. Men som det är just nu och om man funderar på att sälja finns det ingen anledning att vänta, marknaden är verkligen bra för säljare nu!

Riksmäklaren
www.riksmaklaren.se
018-13 98 50

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en våra engagerade mäklare så berättar de mer.