Pressmeddelande från oss på Riksmäklaren

2021-02-05
PRESSMEDDELANDE

Uppåt på bostadsmarknaden trots turbulent 2020

2020 blev ett speciellt år på många sätt med stor osäkerhet inom många branscher. Trots det steg bostadspriserna i Uppsala, både på bostadsrätter med 6% och villor med 15,2%.

– Det blev ett jättebra år med positiv prisutveckling. I och med att vi Corona-anpassat visningarna har spekulanterna varit väldigt seriösa. Bankerna har varit mer positiva till utlåning, säger Ulrika Lööf, VD på Riksmäklaren i Uppsala.

De senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter gått ner något i Uppsala men det kan finnas en logisk förklaring till det.

– Statistiken för bostadsrätter är något missvisande då den grundas på kvadratmeterpriset. Mot slutet av året säljs en större andel stora lägenheter vilket påverkar kvadratmeterpriset negativt. Marknaden har varit bra även mot slutet av året, säger Ulrika Lööf.

Stark vår väntar

Nu blickar många framåt och i och med att vaccineringen fortsätter ser bostadsmarknaden stabil ut inför våren 2021.

– Vi tror på en stark vår nu när vi ser att pandemin inte påverkar marknaden. Vi har Corona-säkra visningar så alla kan känna sig trygga. Räntan är fortfarande låg vilket också är positivt för marknaden. Priserna kommer att fortsätta stiga på grund av det låga utbudet, säger Ulrika Lööf.
För den som går i säljtankar är rådet enkelt.

– Vänta inte utan var aktiv. Det är ett gyllene tillfälle att sälja nu när utbudet fortfarande är lågt. Det kommer inte att löna sig att vänta till maj. Ett tips kan vara att sälja först med tillträdet lite längre fram. Då vet man hur mycket man kan köpa för och har god tid att hitta något som passar, säger Ulrika Lööf, VD på Riksmäklaren.

För mer info kontakta:
Ulrika Lööf, VD/Fastighetsmäklare
Tel. 070-201 43 93, Mejl: ulrika.loof@riksmaklaren.se