50
Till salu
Viksta - Viksta Korsnäs 268 - Björklinge

Renoveringsprojekt, två hus med tillhörande förrådsbyggnader på solsäker tomt

Friliggande villa 85 kvm (+10kvm) 2780 kvm (tomtarea) 1 495 000 kr
Intresseanmälan
Viksta Korsnäs 268 1 495 000 kr
Intresseanmälan

Renoveringsprojekt, två hus med tillhörande förrådsbyggnader på solsäker tomt

Ett spännande ställe för dig som söker ett renoveringsprojekt med många möjligheter. Viksta Korsnäs 268 ligger endast 12 km från E4:an och 10 km från Björklinge. Tomten är omgiven av en härlig natur med skog och öppna fält. Fastigheten är bebyggd med två hus på en stor öppen tomt med gott om plats för lek och spring, en liten del av trädgården är omgiven av en skyddande häck, utmärkt för aktiviteter som badminton eller annat där vinden gör sig bäst på annat håll. Här finns även förrådsbyggnader som ger plats åt förvaring, arbetsrum, vedbod mm.

Huvudhuset är ett ombyggt gammalt torp med en vedspis i köket, tre rum samt badrum. Vedspisen har ej nyttjas på många år men kaminen som står i vardagsrummet, installerad 2007, delar samma murstock. Denna har använts flitigt fram till ett par år sedan. Entrén till huset ligger på framsidan mot trädgården, in i en liten förhall och sedan vidare genom fina dubbeldörrar i glas. Ytan i det första rummet i är fördelat på matplats samt ett litet sittrum eller arbetsrum. Vidare in i huset kommer ett kök med ljusinsläpp från två väderstreck, vedspis och skafferi. Intill ligger ett genomgångsrum med en kamin och plats för en soffhörna. Nästa rum har nyttjas som sovrum och här finns även dörren till badrummet med wc samt dusch. Avlopp finns dock ej i funktion då ett av rören till avloppet från huset är trasigt.

Sommarhuset uppe på höjden har en altan med bra solläge och fin sikt ut över tomten. I hallen, som även nyttjas som ett litet kök, finns arbetsytor, förvaring och ett fint ljus från fönstren. Det stora allrummet har ljusinsläpp från två väderstreck och ett fint trägolv, ett rum med bra rymd och en redig trappa upp till den inredda vinden. I allrummet finns gott om utrymme för matbord med tillhörande möblemang samt vardagsrumsmöbler. Ett litet sovrum finns längre in i huset samt ett hygienutrymme med separett. Vindsdelen/loftet ger gott om plats för flertalet sängplatser, även om det är lågt i tak har rummet ett bra ljusflöde från på båda gavlarna. Till detta hus finns idag endast sommarvatten.

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1920
Rum
3 rum och kök, varav 1 sovrum
Boarea/biarea
85 m² + 10 m²
Tomtarea
2780 m²
Pris
1 495 000 Kr

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Viksta 7:7

Tomt

2780 m²

Byggnad/Storlek

1 plansvilla, 85 kvm + 10 kvm (biarea) , 3 rum och kök, varav 1 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1920

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Vatten och avlopp: Enskilt vatten Enskilt avlopp - 3-kammarbrunn (äldre).

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Elelement samt kamin

Ekonomi

Pris: 1 495 000 kr . Taxeringsvärdet är 945 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 502 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1947. Fastighetsskatt-/avgift: 7087 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 45 000 kr.

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Viksta - Viksta Korsnäs 268 - Björklinge

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus