50
Till salu
GAMLA UPPSALA - Huges väg 11 - Uppsala

Representativ villa med låga driftkostnader i Gamla Uppsala!

Friliggande villa 202 kvm (+114kvm) 800 kvm (tomtarea) 11 950 000 kr
Intresseanmälan
Huges väg 11 11 950 000 kr
Intresseanmälan

Representativ villa med låga driftkostnader i Gamla Uppsala!

Denna imponerande villa med sina 9 rum och kök är den ultimata bostaden för barn- eller tonårsfamiljen som söker både rymd och praktisk planlösning. Med en genomtänkt fördelning över tre plan där det inredda källarplanet är 114 kvm och har en full takhöjd om 2,4 m. Dessutom finns det vattenburen golvvärme på både entré- och källarplan. Den generösa öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en naturlig samlingsplats där familjen kan umgås, från köket kommer man även ut till uterummet. I huset finns också plats för vinrum för den som önskar.

Med installerade solceller på taket och en effektiva täljstenskaminer (bl.a Tulikivi Sonka C, ca 2,1 ton) är detta hem inte bara vackert utan också ekonomiskt hållbart då driftkostnaderna hålls låga.

Omgiven av en stor tomt med välskött gräsmatta och en rymlig friggebod på 15 kvm, finns det gott om plats för lek och trädgårdsarbete. Vid entrén på framsidan välkomnar stora tujor besökare med en känsla av herrgårdsliv och elegans.

Från huset tar man sig enkelt till de centrala delarna av Uppsala via den underbara och natursköna cykel- och gångvägen. Det finns även bra kommunikationer med buss som tar dig ner till City. Perfekt för er som ställer höga krav på er boendemiljö! Gamla Uppsala är ett lugnt och mycket barnvänligt område med ett flertal lekplatser i området och Gamla Uppsalas egna skola (F-5). Närheten till naturen och många trevliga stunder upplevs vid Gamla Uppsala högar, Storvadsbadet och Röbo friluftsområde med utegym och löpspår. Gamla Uppsala har ett mycket rikt föreningsliv med många aktiviteter för barn och unga.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Visa mer
Thomas Lüllmaa
Ansvarig mäklare
Thomas Lüllmaa thomas.lullmaa@riksmaklaren.se
070-591 65 36
”I slutändan handlar det om att ta hand om människor – vilket är något som jag och mina medarbetare strävar efter dagligen.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1996
Rum
9 rum och kök, varav 6 sovrum
Boarea/biarea
202 m² + 114 m²
Tomtarea
800 m²
Pris
11 950 000 Kr

Planlösning

ENTRÉ:
Elegant entré med fina pardörrar samt öppenhet mot kök och vardagsrum. Spotlights i taket.

KÖK:
Köket av märket Mobalpa i massiv ek har synliga dekorationsbjälkar i taket och golv med marmor i beige nyans. Lång arbetsbänk med infälld keramisk häll samt integrerad diskmaskin. Inbyggd varmluftsugn och mikro samt kyl och frys i fullhöjd. Köket rymmer en matgrupp för ett större sällskap.

VARDAGSRUM:
Vidare från köket kommer man in till det stora vardagsrummet med kamin och mycket ljusinsläpp. Parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 1:
På entréplan finns ett sovrum. Har fönster åt öst, gråa väggar och heltäckningsmatta.

BADRUM:
Marmorerat kakel i grått, uppkaklad duschvägg med glasdörr, handfat med kommod samt stor spegel med spottar och hyllor. Stort fönster.

ÖVRE PLAN:
Har ett allrum med ekparkett mellan de tre sovrummen och badrummet.

SOVRUM 2 :
Stort sovrum med garderobsvägg samt egen klädkammare. Ekparkett med ljusmålade väggar.

SOVRUM 3:
Tapetserat och fönster mot norr. Parkettgolv.

BADRUM:
Badrummet på övre plan är utrustat med badkar, två handfat med gemensam kommod, stor spegel med belysning, dusch och WC. Ljust klinker och kakel.

SOVRUM 4:
Målade väggar och fönster mot öst. Parkettgolv.

KÄLLARPLAN :
Källaren är 114 kvm och har full takhöjd om 2,40 m. Här finns det vattenburen golvvärme. Allrum med stor täljstenskamin (Tullikivi Sonka C, ca 2,1 ton). På samma plan finns två sovrum, en mindre matkällare samt en stor snickarverkstad med många hyllor och skåp. Härifrån når man även det stora garaget med ytterligare förvaringsmöjligheter.

SOVRUM 5:
Med parkettgolv och fönster mot norr och öst.

SOVRUM 6:
Parkettgolv och fönster mot öster och söder.

Planlösning Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Gamla Uppsala 97:1

Tomt

800 m²

Byggnad/Storlek

1 ½ plan med källare, 202 kvm + 114 kvm (biarea) , 9 rum och kök, varav 6 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1996

Byggnadssätt

Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster . Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme-Vattenburen golvvärme+oljefyllda radiatorer.

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber

Ekonomi

Pris: 11 950 000 kr . Taxeringsvärdet är 4 938 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 2 802 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1996. Fastighetsskatt-/avgift: 9525 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 2 650 000 kr.

Driftkostnad summa: 40 779 kr/år
Uppvärmning: 17 483 kr/år
El: 9 299 kr/år
Vatten-avlopp: 3 497 kr/år
Försäkring: 5 500 kr/år
Övrigt: 5 000 kr/år
Kommentar: Övrigt avser vedförbrukning. I elkostnaden ingår även kostnaden för drift av elbil 3 000 mil/år.

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Stadsplan (1972-02-24).

Allmänt om området

Gamla Uppsala är en historisk plats belägen i närheten av Uppsala i Sverige. Platsen har en rik historia och anses vara en av de viktigaste arkeologiska och kulturella områdena i landet. Gamla Uppsala är känt för att vara en forntida kungsgård och religiöst centrum för det forntida Sveariket.

En av de mest framträdande funktionerna i Gamla Uppsala är de tre imponerande kungshögarna, även kända som Gamla Uppsala högar. Dessa högar är gravhögar som anses vara gravplatser för forntida kungar och kungligheter. Den största högen, kallad "Anundshög," sträcker sig över 9 meter hög och 60 meter i diameter. Det är en imponerande syn och ger besökare en inblick i det forntida samhället och dess seder och bruk.

Vid sidan av kungshögarna finns Gamla Uppsala kyrka, en medeltida kyrka som står på platsen för en tidigare hednisk tempelbyggnad. Kyrkan är känd för sina vackra målningar och gravstenar och är en viktig plats för kristen tillbedjan och historia i Uppsala.

En annan intressant plats i Gamla Uppsala är Gamla Uppsala museum. Museet är dedikerat till att berätta historien om platsen och omgivande områden. Här kan besökare lära sig om arkeologiska fynd, vikingatiden, samt den tidiga kristna eran. Museet erbjuder också guidade turer och utbildningsprogram för att fördjupa besökarnas förståelse för platsens historia och betydelse.

Gamla Uppsala har även en betydande plats i den nordiska mytologin. Enligt myterna var det här som asagudarna, särskilt Oden, dyrkades och hedrades. Många myter och berättelser är knutna till Gamla Uppsala, och platsen är en källa till stolthet och fascination för den nordiska kulturen och dess arv.

Utöver dess historiska och kulturella betydelse är Gamla Uppsala också en vacker naturlig miljö. Området är omgivet av gröna ängar och skogar och är en fridfull plats att promenera och njuta av naturen. Besökare kan också uppleva den spektakulära utsikten från höjderna över Mälardalen.

Sammanfattningsvis är Gamla Uppsala en fascinerande plats med en rik historia och kulturellt arv. Besökare kan utforska de imponerande kungshögarna, besöka den medeltida kyrkan, lära sig mer på museet och njuta av den vackra omgivande naturen. För de som är intresserade av nordisk historia och kultur är Gamla Uppsala definitivt ett måste att besöka.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

GAMLA UPPSALA - Huges väg 11 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus