50
Till salu
SUNNERSTA - Rödhakevägen 8 - Uppsala

Slående utsikt i ett hem med unik och personlig karaktär!

Friliggande villa 208 kvm (+57kvm) 1016 kvm (tomtarea) 9 650 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Rödhakevägen 8 9 650 000 kr
Intresseanmälan

Slående utsikt i ett hem med unik och personlig karaktär!

Högt beläget med utsikt över Sunnersta finns detta hem med en unik och personlig karaktär. Här möts du av stora sällskapsutrymmen där utbyggnaden med glasade partier, från golv till tak, ger både husets exteriör ett spännande uttryck och interiört ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finns flera härliga uteplatser som följer solen under dagen, kakelugn, ett separat rum med pentry, ett Attefallshus och rymligt isolerat garage.

Husets 208 kvm BOA fördelar sig på ett entréplan som erbjuder det stora, härliga vardagsrummet med fönsterpartier från golv till tak och en kakelugn som värmer om kyliga kvällar. Genom helglasade dörrar nås altan med pergola som blir en grönskande oas i södersolen på sommaren. I en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet finns köket som bjuder in till matlagning med gott om arbetsytor och en trevlig köksö som blir en social mittpunkt. Här finns utgång till balkong som blir en perfekt plats för kaffet i morgonsolen. Vidare finns duschrum och tvättstuga med utgång till altanen på entrésidan. En spiraltrappa leder upp till övervåningen och dess allrum som har öppet ner, både mot hall och vardagsrum. Även här kan du njuta av det helglasade partiet i vardagsrummet. På övervåningen finns tre sovrum varav två har utgång till balkong samt ett härligt badrum med både dusch och badkar samt klädkammare. I husets souterrängdel nås ett rum med pentry via egen entré. Här blir ett perfekt rum för hemmakontor, gäster eller kanske för tonåringen.

Den sluttande tomten gör att husets höga läge är väldigt slående, här kan du se över hela Sunnersta mot de grönskande slätterna intill Fyrisån. Här kan du njuta av flera nivåer av tomten med altaner runt huset med trappor ner till en plan del av tomten som utgör gräsmatta som sedan sluttar vidare ner mot ytterligare en plan del där garaget är placerat.

För bilen finns plats i fristående isolerat garage med plats för flera bilar framför. Här finns även gott om förvaringsmöjligheter. Här finns också ett Attefallshus bestående av ett rum samt trädgårdsförråd.

På Rödhakevägen bor ni med ett mycket lugnt och trivsamt område med kort avstånd till Sunnersta Skola som har klasser från Fk till åk 6. För de minsta finns också flera förskolor. Området erbjuder också närhet till Graneberg med bad vid Lyssnaängen och härliga promenadstråk intill Ekolns strand. På vintern finns närhet till Sunnerstabacken som erbjuder både Alpin åkning och häftiga pulkabackar. Här bor du även med kort avstånd till Ultuna och med bekvämt cykelavstånd in till centrala Uppsala. Service finns närmast vid Coop i Sunnersta eller Rosendal som har mataffärer, gym, banor för tennis och paddel samt flera mysiga kvartersrestauranger och caféer.

Huset är besiktat och försäkrat för dolda fel genom Anticimex - Trygga Hem.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1978
Rum
6 rum och kök, varav 3 - 4 sovrum
Boarea/biarea
208 m² + 57 m²
Tomtarea
1016 m²
Pris
9 650 000 Kr (eller bud)

Planlösning

ENTRÉPLAN: HALL:
Via helglasade dörrar kommer du in i hallen som ger ett välkomnande intryck till huset med full takhökd, direkt vy mot kök och framförallt vardagsrummet med dess kakelugn och de fantastiska glasade partiet i utbyggnaden. Här finns en fondvägg med siluett av Stockholm och en vacker träpanel som återfinns på flera platser i huset. Parkettgolv.

VARDAGSRUM:
Rakt fram från hallen finns vardagsrummet som är något alldeles extra med stora ytor, en vacker kakelugn i blickfånget och det glasade partiet som både ger ett härligt ljus och en magnifik utsikt över Sunnersta tack vare husets höga läge. Från vardagsrummet når du altanen som blir en förlängning av rummet på sommaren. Vardagsrummet har väggar med träpanel och parkettgolv.

KÖK:
Köket bjuder in till matlagning med gott om arbetsytor och förvaring. Inredningen ger köket en ombonad prägel med en kombination av luckor i vitt, trä och vitrinluckor. Svart kakel ovan bänkskiva i svart granit med vit komposit på köksön. Maskinellt utrustat med induktionshäll, frihängande spisfläkt, integrerad diskmaskin, kyl och frys med funktion för bubbelvatten. Från köket finns också utgång till altan med förmiddagssol, perfekt för morgonkaffet. På väggarna återfinns den ombonade träpanelen, en fint mönstrad tapet och en vit vägg. Parkettgolv.

DUSCHRUM:
Helkaklat med vitt kakel på väggen som har inslag av svarta kakelplattor vid duschhörn som har väggar i klarglas och den vägghängda wc:n. Vidare utrustat med tvättställ på kommod som har vita lådfronter och skiva av svart granit, spegel med belysning. Golvvärme.

TVÄTTSTUGA:
Tvättstuga med utgång till altan genom helglasad dörr som också ger fint ljus till rummet. Utrustad med tvättmaskin och torktumlare under tvättbänk med ho. Mönstrad tapet med ljusblå botten samt matta i korkoplast (orginal)

ÖVERVÅNING: ALLRUM:
En spiraltrappa leder upp till övervåningen och dess allrum som har öpper ner mot både vardagsrum och hall vilket gör rummet en fin kontakt med entréplanet samt utsikt genom de höga fönsterpartierna i vardagsrummet. Rummet har en ljusa väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 1:
Här finns plats för dubbelsäng och förvaring. Utgång till balkong. Vita väggar samt ekparkettgolv.

KLÄDKAMMARE:
I anslutning till sovrum 1 finns en klädkammare som ger gott om förvaring.

BADRUM:
Rymligt badrum som får fint ljusinläpp genom ett fullstort fönster. Vita, helkaklade vägar och sjösten i en beige nyans på golvet. Utrustat med badkar, toalett, duschhörn med takdusch och väggar och glasbetong, tvättställ med kommod som har vita lådfronter och bänkskiva i svart granit. Spegel med belysning. Golvvärme.

SOVRUM 2 & 3:
Rummen är belägna på andra sidan av allrummet och blir perfekt rum för barnen. Ljusa väggar och ekparkettgolv. Ett av sovrummen har utgång till balkong.

SOUTERRÄNGVÅNING: :
Genom en separat entré nås souterrängvåningen som består av ett allrum och pentry. Perfekt som rum för långvariga gäster, kontor, eller kanske tonårsrum? Rummet får trevlig ljusinsläpp via fönster och del av vägg med betongglas. Vitmålade träpanel på väggarna och trägolv. Pentry med inredning som har vita fronter, underlimmad diskho med svart bänkskiva. Maskinellt utrustat med spishäll, inbyggd ugn, spisfläkt, kyl och frys med isfunktion. Rummet har tidigare haft kontakt med entréplanet genom en trappa som kom upp i köket.

Planlösning Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Sunnersta 56:18

Tomt

Tomten får en fin karaktär genom att den är sluttande där huset är beläget på den högsta punkten. Nedanför huset finns en plan gräsmatta och sedan sluttar den ner mot gatan där garage och ytterligare en plan del av tomten finns. Här finns flera äppelträd, hallon, björnbär, körsbär, svarta vinbär, krikon och rabarber. Perenner och rosor av många sorter.

Uteplats

Valet av uteplatser är många och du kan följa solen från uppgång till nedgång. Från köket finns utgång till en balkong med sol på förmiddagen, en perfekt plats för morgonkaffet. Från vardagsrummet finns utgång till en altan med pergola som blir ett grönskande rum på sommaren. Här kan du njuta av sol hela dagen och till kvällen när den går ner vid altanen på husets entrésida. På övervåningen finns utgång från två av sovrummen till mindre balkonger.

Bilplats

Fristående garage med plats för en bil samt gott om förvaringsmöjligheter. Plats för ytterligare parkering finns framför garaget.

Renovering

2004: Insallation av eldstad (kakelugn)
2006: Nybyggnation av altan
2008: Tillbyggnad
2010: Renovering av badrum på övervåning samt kök
2013: Nybyggnad förråd
2017: Renovering av badrum på entréplan
2020: Fasadändring samt ny takbeläggning
2022: Komplettering i kök med köksö samt ny kyl/frys och nya väggar.
2024: Byte av proppskåp till moderna säkringar, installation av avfuktare i krypgrund (rekommendation enligt besiktning) samt målning av fasad.

Isolerglasfönster har bytts ut löpande

Byggnad/Storlek

2-plan med källardel i souterräng, 208 kvm + 57 kvm (biarea) , 6 rum och kök, varav 3 - 4 sovrum . Areauppgifter enligt uppmätning . Byggnadsår: 1978

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund och källare. Stomme: Trä/betong. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående och liggande träpanel. Takbeklädnad: Papp. Fönster: 3-glasfönster isoler. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: El - direktverkande via takvärme, luftvärmepumpar (4 st) & kakelugn.

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till Uppsala Stadsnät

Övriga utrymmen

Garage med plats för en bil samt förråd. Vidare finns ett Attefallshus med en fin placering på tomten som kan nyttjas som gästhus, tonårsboende eller hemmakontor.

Ekonomi

Pris: 9 650 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 4 443 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 2 513 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1981. Fastighetsskatt-/avgift: 9525 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 4 273 000 kr.

Driftkostnad summa: 57 580 kr/år
Uppvärmning: 20 187 kr/år
El: 20 187 kr/år
Vatten-avlopp: 5 339 kr/år
Sotning: 469 kr/år
Renhållning: 2 503 kr/år
Försäkring: 8 895 kr/år
Kommentar: Uppvärmning via luft/luft-värmepump (el) samt vedeldning. Renhållning är sophantering med 14 dagars tömning.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2024-04-24. Förbrukning: 57 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 89 kWh/kvm och år. Energiklass: C.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Tomtindelning (1977-09-13) Stadsplan (1968-04-30).

Allmänt om området

Sunnersta är en charmig och attraktiv stadsdel belägen i den vackra universitetsstaden Uppsala, Sverige. Med sin unika kombination av natur, historia och moderna bekvämligheter erbjuder Sunnersta en härlig livsstil för sina invånare.

Beläget bara några kilometer söder om Uppsala centrum, erbjuder Sunnersta en harmonisk blandning av grönska och urban bebyggelse. Stadsdelens främsta attraktion är det omgivande naturlandskapet, vilket ger invånarna möjlighet att njuta av frisk luft och vacker natur. Här kan man hitta grönområden, parker och vandringsleder som inbjuder till promenader, jogging eller avkopplande picknickar. Den närbelägna Fyrisån, en vacker flod som slingrar sig genom Uppsala, är också en populär plats för avkoppling och rekreation.

Sunnersta är också känt för sina historiska landmärken. I stadsdelen finns flera gamla byggnader som har bevarats genom tiderna och ger en glimt av Uppsalas rika historia. Ett exempel är Sunnersta herrgård, en herrgårdsbyggnad från 1700-talet som nu används som festlokal och mötesplats. Herrgården är omgiven av vackra trädgårdar och erbjuder en vacker miljö för olika evenemang.

Det finns även en stark känsla av gemenskap och aktiviteter i Sunnersta. Stadsdelen har ett aktivt föreningsliv och anordnar regelbundet evenemang och aktiviteter för invånarna i alla åldrar. Det kan vara allt från lokala marknader och kulturella festivaler till idrottsevenemang och konserter. Dessa aktiviteter bidrar till att skapa en levande och engagerad gemenskap i Sunnersta.

Sammanfattningsvis är Sunnersta en fantastisk stadsdel i Uppsala som erbjuder en perfekt balans mellan natur, historia och moderna bekvämligheter. Med sitt vackra naturlandskap, historiska landmärken och levande gemenskap är Sunnersta en plats där invånarna kan njuta av en hög livskvalitet och en aktiv livsstil.

Närservice

Invånarna i Sunnersta har också tillgång till en mängd bekvämligheter och tjänster. Det finns ett antal butiker, restauranger och caféer i närheten, vilket gör det lätt att handla och njuta av lokal mat. För dem som söker utbildningsmöjligheter finns det flera skolor och förskolor i området.

Kommunikationer

Sunnersta erbjuder också goda kommunikationsförbindelser, både med bil och kollektivtrafik, vilket gör det enkelt att ta sig till och från andra delar av Uppsala.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

SUNNERSTA - Rödhakevägen 8 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus