50
Såld - Såld innan visning
LINDBACKEN - Alkällsvägen 30 - Uppsala

Attraktivt läge mot skogsparti med stor tomt, isolerat garage och fem rymliga sovrum!

Friliggande villa 181 kvm (+32kvm) 814 kvm (tomtarea) 6 950 000 kr (eller bud) Slutpris 6 700 000 Kr
Alkällsvägen 30 6 950 000 kr

Attraktivt läge mot skogsparti med stor tomt, isolerat garage och fem rymliga sovrum!

Söker du ett hus med fritt läge mot skogsparti, rymliga ytor och fem sovrum, stor tomt med plats för pool, isolerat garage och kort promenadavstånd till skola, service och busshållplats? Då har ni hittat hem till detta hus av modell Vaxholm från Götenehus uppfört 2017 på en av områdets större hörntomter. Ett trivsamt hus där alla i familjen kan få sitt unika rum då husets arkitektur erbjuder varierande storlekar på rum med spännande fönstersättningar som ger fina ljusinsläpp i kombination med genomtänkta sociala delar för umgänge och lek. Här bor du med ett toppläge i Lindbacken med bara några minuters promenad till skola, service vid Handelsbyn och busshållplats. Väl tilltagen tomt som angränsar skogsparti vilket gör tomten privat. Den är fint anlagd med stenmurar mot gatan, grönskande häck och en stor gräsmatta där barnen kan leka fritt.

Huset är som tillval förlängt (7,2 * 0,6 meter) och är 181 kvm BOA. På entréplanet välkomnas du av en hall med skjutdörrsgarderob för familjens alla ytterkläder. Vidare kommer du in i ett härligt vardagsrum med fönster i tre väderstreck som ger sol från förmiddag till kväll. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsmöbel intill braskamin som värmer på kyliga kvällar. Dubbeldörrar öppnar upp mot stor altan med spotlights och markis. I delvis öppen planlösning mot vardagsrummet ligger kök med stilren inredning från Vedum och plats för matbord intill ett stort fönsterparti med utgång till altan och utsikt över trädgården och mot det lummiga skogspartiet som ligger i direkt anslutning. På entréplanet finns också tvättstuga med groventré, ett sovrum som med fördel kan användas till gästrum eller hemmakontor samt ett duschrum. En trappa upp finns ett allrum som blir en perfekt plats för barnen att samlas i för lek med kompisar. Vidare finns fyra sovrum, alla med sin speciella karaktär med de små fönstren som har olika placering och i kombination med rummens "vanliga" fönster blir ljusinsläppet riktigt. Föräldrasovrummet är rymligt och med en hel garderobsväg som ger gott om förvaring. Rymligt badrum med badkar.

Kvalitéen i huset genomgående hög med golvvärme både på entréplan och övervåning. Ekparkettgolv och genomgående målade väggar (entréplanets hall, kök och vardagsrum är nymålat i vitt). Inredning i kök från Vedum med maskinell utrustning från Siemens. Helkaklade badrum med badrumsmöbler från Vedum. Spotlights med dimmer i hall, kök, vardagsrum och badrum.

Fristående isolerat garage för 1 bil och förråd samt plats för tre bilar på den stenlagda uppfarten.

Lindbacken är en väletablerad stadsdel som växt fram under den senaste 10 åren där stor möda har lagts på att skapa en miljö för hela familjen. Skola från FK till åk 5 och 4 förskolor är byggda i anslutning till områdets parker. Intill skolan finns en Idrottshall som ger plats åt många aktiviteter för områdets barn. Här finns även ICA butik med generösa öppettider och ett bra utbud samt postutlämning. Ett välkommen tillskott är nu Handelsbyn med Vårdcentral, Apotek, restaurang, gym, och frisör - servicen är nu komplett! Kommunikationer i Lindbacken är goda. Bussar trafikerar hållplatsen vid väg 288 var 15:e minut på vardagar och till resecentrum tar bussfärden under 20 min. Vill du ta dig vidare mot Stockholm byter du till tåg som tar 35 min till centralen eller önskar du bilpendla nås E4:an på 5 min. Belyst cykelväg finns från Lindbacken till Gränbystaden galleria och vidare till Uppsala City.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
2017
Rum
7 rum och kök, varav 5 sovrum
Boarea/biarea
181 m² + 32 m²
Tomtarea
814 m²
Pris
6 950 000 Kr (eller bud)

Planlösning

ENTRÉPLAN: HALL:
Rymlig hall med gott om plats för familjens ytterkläder i hel garderobsvägg med skjutdörrar. Klinker i ljus grå nyans på golvet som nymålade vita väggar.

VARDAGSRUM:
Vidare från hallen kommer du in det trevliga vardagsrummet med fönster i tre väderstreck och med delvis öppen planlösning mot köket. Här möblerar du med både soffgrupp och matsalsmöbel intill den stilrena braskaminen från Contura (i51A Arstone) som värmer på kyliga kvällar. Pardörrar öppnar upp mot ett stort insynsskyddat altandäck med markis. Vardagsrummet har ekparkettgolv och nymålade vita väggar. Spotlights med dimmer i taket.

KÖK:
Köket har är ljust och trevligt med ett stort fönsterparti som ger utsikt över trädgården samt utgång till altan. Köket bjuder in till matlagning med gott om bänkytor och förvaring. Skåpinredning från Vedum med vita släta luckor, marmorinspirerat kakel med fasade kanter ovan mörkgrå bänkskiva. Maskinellt utrustat med induktionshäll, spisfläkt, inbyggd ung och micro, diskmaskin, hel kyl och frys. Köket har nymålade vita väggar samt ekparkettgolv. Spotlights med dimmer i taket.

FÖRRÅD:
Mellan kök och vardagsrum, under trappan, finns ett praktiskt förråd som med fördel kan användas till skafferi.

SOVRUM 1 (GÄSTRUM/KONTOR):
På entréplanet finns ett sovrum som med fördel kan användas som gästrum eller hemmakontor. Rummet har nymålade vita väggar samt ekparkettgolv.

DUSCHRUM:
Helkaklat duschrum med grått klinker på golvet och vita kaklade med väggar med inslag av mönstrade detaljer. Utrustat med tvättställ och kommod från Vedum med lådor som har vita, släta fronter. Spegel med belysning, toalett samt dusch med infällbara väggar. Spotlights med dimmer i taket.

ÖVERVÅNING: ALLRUM:
Via en trappa med infällda spotlights som lyser upp stegen kommer du upp till övervåningens allrum som blir en perfekt plats för barnen att vistas i för lek och med kompisar. Här är ett fint läge med fönster och takfönster ut mot trädgården och baksidans skogsparti. Rummet har vita målade väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 2::
Rymligt sovrum för föräldrarna som rymmer både dubbelsäng och möblering med t ex en byrå. Här finns en hel garderobsvägg med skjutdörrar och inredning från Elfa som ger bra förvaring. Rummet har vita målade väggar och ekparkettgolv. Mörkläggande plisségardin i fönstren.

SOVRUM 3: :
Ljust och fint sovrum med vita målade väggar samt ekparkettgolv. Mörkläggande plisségardin i fönstren. En garderob.

SOVRUM 4: :
Även detta ett fint rum som idag används till kontor med passar även perfekt som ett barnrum. Rummet har vita målade väggar och en garderob.

SOVRUM 5: :
Husets femte sovrum som också blir ett perfekt rum för barn. Rummet har vita målade väggar, ekparkettgolv och en garderob. Mörkläggande plisségardin i fönstren.

BADRUM:
Härligt badrum med vita, helkaklade väggar och grått klinker på golvet. Utrustat med badkar, toalett, kommod från Vedum med svarta lådfronter och dubbel tvättställ. Spegel med belysning. Handdukstork. Spotlights med dimmer i taket.

KLÄDKAMMARE:
Intill allrummet finns en praktisk klädkammare.

VIND:
Från ett av sovrummen finns lucka upp till vinden som erbjuder förvaring för t ex julsaker, leksaker mm. Ett praktiskt extra utrymme.

TVÄTTSTUGA:
funktionell tvättstuga med groventré. Grått klinkergolv, vita väggar och skåp med vita luckor. Utrustad med tvättho, tvättmaskin & torktumlare med praktisk förlängd bänkyta ovanför. Här finns även Frånluftsvärmepump från Nibe.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Vaksala-Lunda 22:16

Tomt

Tack vare att huset är placerat nära gatan får du en härlig baksida i direkt anslutning till skogsparti som ger en grönskande inramning och skyddat läge. På ena sidan har du en cykelväg vilket gör att tomten får några extra meter till grannen vilket även det bidrar till en mer privat känsla. Tomten är vänd så att du har sol på förmiddagen fram till eftermiddag vid altanen och längre bak på tomten når solen på kvällen.

Uteplats

Stort altandäck som du når från både kök och vardagsrum. Markis skyddar både från sol och ger en ombonad känsla över halva altanen.

Bilplats

Isolerat garage med plats för en bil som förråd i den bakre delen. Plats för tre bilar på garageuppfarten.

Byggnad/Storlek

181 kvm + 32 kvm (biarea) , 7 rum och kök, varav 5 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 2017

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump, vattenburet golvvärmesystem, kamin

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till Telias öppna fibernät.

Ekonomi

Pris: 6 950 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 4 800 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 3 260 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 2017. Fastighetsskatt-/avgift: 0 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 4 550 000 kr.

Driftkostnad summa: 42 885 kr/år
Uppvärmning: 24 500 kr/år
Vatten-avlopp: 9 640 kr/år
Samfällighet: 1 345 kr/år
Försäkring: 7 400 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2023-04-24. Förbrukning: 53 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 62 kWh/kvm och år. Energiklass: B.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Detaljplan (2010-09-23).

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vaksala-Lunda GA:11 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vaksala-Lunda GA:5 ändamål: Vägar

Visa mer

Karta

LINDBACKEN - Alkällsvägen 30 - Uppsala

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus