50
Till salu - Sön 10/3 kl 15:15-16:00
MARIELUND - Fjällbo Selknä 155 - Uppsala

Rymlig tvåplansvilla alldeles intill Selknäviken med tillgång till egen båtplats!

Friliggande villa 244 kvm 1663 kvm (tomtarea) 6 285 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Fjällbo Selknä 155 6 285 000 kr
Intresseanmälan

Rymlig tvåplansvilla alldeles intill Selknäviken med tillgång till egen båtplats!

Med perfekt läge, i idylliska Fjällbo, finner ni detta rymliga tvåplanshus med dubbel-varmgarage där det under -22 installerades 28 solpaneler på taket, energiklass B. Under 2014 byggdes huvudbyggnaden ihop med den intilliggande sommarstugan vilket resulterade i ett rum med stora fönsterpartier mellan de två byggnaderna som ger vy direkt mot skogen helt utan insyn - Här är det enkelt att föreställa sig vilka trevliga sammankomster som kan komma att utspelas med familj, släkt och goda vänner. Tillgång till egen båtplats där du kan ta dig ut på sjön Trehörningen samt en gemensam badbrygga där du kan njuta av Selknäviken.

Den trevliga planlösningen fördelar sig på entréplan med hall, bibliotek med täljstenskamin, kök, vardagsrum med stora fönsterpartier mot skogen, fem sovrum, allrum, förvaringsutrymme, tvättstuga samt ett badrum med badkar och dusch. På övre plan finns ett sovrum, duschrum samt ett stort allrum där hela familjen får plats. Här finns utgång till balkongen i väst som vetter mot trädgården. Det finns också två skilda uteplatser. En större sådan i "vecket" av huset där man innesluts av huset och blombuskar, perfekt för utemåltider och umgänge, en annan som vetter mot skogen. Trädgården är fri från insyn och erbjuder ett växthus, ett större rabattområde, samt två områden med pallkragar för odling. Det finns även ett äppelträd med 4 äppelsorter, vinranka med vindruvor, körsbärsträd (med ätkörsbär), fläder (en sort som är ätbar), röda och svarta vinbär, krusbär, slånbär, och hallon (blåbär och svamp finns i skogen bakom). Förutom det så finns flertalet blombuskar som t.ex. syrén och schersmin. Denna trädgårdstomt är verkligen en riktig sommardröm! Till huset hör ett dubbel-varmgarage med plats för två bilar samt plats för ytterligare 3+ bilar på husets uppfart. Det finns också en större bod med 3 rum där man kan ställa cyklar, stapla ved etc.

Fjällbo är en naturskön och lugn plats med trevliga grannar där du med bil tar dig in till Uppsala på 20 minuter och pendlar du vidare via E4:an når du den södra påfarten på 15 minuter. Bussarna som du når via en kvarts promenad går en gång i halvtimmen och om du sommartid vill göra något extra kan du ta Lennakatten in till stan från Selknäviken. För den friluftsintresserade kan här njutas härliga av naturupplevelser året om och du bor nära intill ett av Uppsalas mest omtyckta friluftsområden Fjällnora. Ta en rogivande promenad i naturen längs Upplandsleden, plocka svamp, eller ta med en fikakorg till den närliggande bryggan och njut av vattnet. På vintern plogas fina banor upp för långfärdsskridskor och längdskidåkning. Skola FK till åk 3 finns vid Funbo kyrka och det finns flera förskolor i närområdet, bland annat i Gunsta. Inom cykelavstånd ligger Länna Bruks bryggeri och restaurang.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
”Jag brinner för att göra det lilla extra för mina kunder!”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1977
Rum
10 rum och kök, varav 6 sovrum
Boarea
244 m²
Tomtarea
1663 m²
Pris
6 285 000 Kr (eller högstbjudande)

Planlösning

ENTRÉPLAN

Entré/hall
Trevlig entré med klinkergolv (golvvärme) som sedan övergår till slipbar ekparkett och vitmålad vävtapet på väggar. Plats för avhängning av ytterkläder på hatthylla.

Bibliotek
Till vänster från entrén nås biblioteket med en gedigen täljstenskamin som förutom extra värme även höjer mysfaktorn i huset. Här kan du värma dig framför brasan efter en härlig tur på långfärdsskridskorna och längdskidåkningen. Slipbar ekparkett och vitmålad tapet. Här finns utgång till en av husets uteplatser, delvis under tak.

Kök/matplats
I anslutning till biblioteket nås kök och matplats som rymmer plats för stora sällskap vid bord intill flertalet fönster. Köket är rymligt med bra arbetsytor, har en trivsam köksö med extra förvaringsmöjligheter och plats för socialt umgänge. Köket har vita skåpsluckor, varav 2 med vitrinluckor, bänkskiva av trä med kakel ovan i kopparton. Maskinellt utrustat med diskmaskin, ugn, spishäll, fläkt, kyl och frys. Slipbar ekparkett och vitmålad tapet.

Vardagsrum
Vidare från köket nås husets hjärta – det perfekta rummet att spendera tid året runt på vardagar, helger och högtider med nära och kära blickandes ut mot den fridfulla skogen från de stora fönsterpartierna. Denna del byggdes till på huset under 2014. Träliknande laminatgolv och faluröd stående träpanel. Här finns utgång till en av husets andra uteplatser på framsidan – Här kan du grilla, njuta av långa soliga sommardagar eller bara släppa ut barnen för att leka på tomten.

Allrum
Allrum med plats för soffgrupp/fåtöljer. Här finns ingång till ett praktiskt förvaringsutrymme samt 3 sovrum i anslutning. Trägolv och vitmålad vävtapet varav en vägg har väggpanel. Även här finns ytterligare en utgång till uteplatsen på husets framsida.

Sovrum 1
Sovrum med plats för säng, sängbord och annat önskat möblemang. Här finns en inbyggd garderob. Trägolv och vitmålad tapet.

Sovrum 2
Sovrum med plats för säng, sängbord och annat önskat möblemang. Här finns en inbyggd garderob. Trägolv och vitmålad tapet.

Sovrum 3
Sovrum med plats för säng, sängbord och annat önskat möblemang. Här finns en inbyggd garderob. Trägolv och vitmålad tapet.

Badrum
Badrum med blått klinkergolv (golvvärme) och ljust kaklade väggar med mönstrad bård och delvis vitmålat ovan kaklet. Utrustat med wc-stol med förvaringsskåp ovan, handfat med rund spegel och belysning ovan, handdukstork, dusch samt badkar. Här finns ett fönster med insynsskydd som ger ett som ger ett fint ljusinsläpp.

Tvättstuga
Tvättstuga med bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp med praktisk arbetsbänk av rostfritt stål och ho. Utrustat med tvättmaskin, varmvattenberedare, torkskåp och städskåp. Klinkergolv i kopparton (golvvärme) och vitmålade väggar.

Sovrum 4
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och annat önskat möblemang. Här finns inbyggda garderober. Slipbar ekparkett och ljusmålad tapet.

Sovrum 5
Sovrum med plats för säng, sängbord och annat önskat möblemang. Här finns en inbyggd garderob. Slipbar ekparkett och vitmålad tapet.

ÖVRE PLAN

Allrum
Stort allrum med plats för soffgrupp och myshörna i fönsterpartiet. Detta rum kan delas av till ytterligare sovrum om behovet finns. Här finns inbyggd förvaring i 2 garderober. Träliknande laminatgolv och vitmålad vävtapet. Här finns utgång till balkong i väst som vetter mot trädgården på husets framsida.

Sovrum 6
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och annat önskat möblemang. Träliknande laminatgolv och tapetserade väggar som är delvis mönstrade.

Duschrum
Duschrum med terrakottafärgat klinkergolv (golvvärme) och kakel i beige ton. Utrustat med dusch, handfat, rund spegel med belysning ovan samt ett takfönster.

Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Fjällbo 1:96

Tomt

Trädgården är fri från insyn och erbjuder ett växthus, ett större rabattområde, samt 2 områden med pallkragar för odling. Det finns även ett äppelträd med 4 äppelsorter, vinranka med vindruvor, körsbärsträd (med ätkörsbär), fläder (en sort som är ätbar), röda och svarta vinbär, krusbär, slånbär, och hallon (blåbär och svamp finns i skogen bakom). Förutom det så finns flertalet blombuskar som t.ex. syrén och schersmin. Slutligen finns en godkänd tvådelad matkompost i trä och en annan för trädgårdskompost, båda levererar massor av jord för trädgården.

Uteplats

Nära huset finns en terrass samt en balkong som bägge vetter mot trädgården. Det finns också två skilda uteplatser. En större sådan i vinkeln av huset där man innesluts av huset och blombuskar, perfekt för utemåltider och umgänge, en annan som vetter mot skogen.

Bilplats

Dubbel-varmgarage med plats för två bilar samt 28 solpaneler på taket. Även plats för 3+ bilar på husets uppfart.

Renovering

23 nya treglasfönster på f.d. huvudbyggnadsdelen av huset
2023-11
Ny elcentral
2023-10
Ny diskmaskin
2023-07
Ny takpapp, krönplåt samt fotplåt på f.d. sommarstugedelen av huset
2023-06
Nytt innertak och isolering (lösull) på f.d. sommarstugedelen av huset
2023-06
28 solpaneler på garagetak
2022-11
Ny extra luft-luftvärmepump med två innerdelar (två luftvärmepumpar totalt i huset)
2022-10
Kontrollerat avlopp
2021-08
Taktvätt, försegling lack, svart färg, vax av betongpannetaket
2021-06
Avhärdare (brunnsvatten)
2019-11
Luft-luftvärmepump
2016-10
Tillbyggnad där huvudbyggnad byggdes ihop med sommarstugan
2014-10
Tilläggsisolering samt nya fönster på sommarstuga på tomten
2014-09
Ny köksinredning, spis, kakel
2014-07
Byte elpatron varmvattenberedare
2013-11
Ny hydrofor (brunnsvatten)
2013-05
Renovering badrum övervåning
2010-09
Varmvattenberedare med frånluft som värmer vattnet, samt ventilation
2008-01
Ny vattenpump (brunnsvatten)
2003-06
Täljstenskamin
2002-01
Extra Takfönster
2001-01
Nytt golv hela nedervåningen samt renovering av badrum nedervåning
2000-11

Byggnad/Storlek

1-½ plansvilla, 244 kvm , 10 rum och kök, varav 6 sovrum . Areauppgifter enligt uppmätning av Anticimex. (232 kvm enligt taxeringsinformationen) . Byggnadsår: 1977

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta/Plintgrund med golvbjälklag. Stomme: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster/2-glas energifönster. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning. Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Vattnet är kontrollerat och godkänt med djupborrad (55m) brunn. En avhärdare finns installerad. Trekammarbrunn.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Kamin, 2 luft-luft värmepumpar, elradiatorer

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber Uppsala Stadsnät via IP-Only.

Övriga utrymmen

Det finns en större bod med 3 rum där man kan ställa cyklar, stapla ved etc.

Ekonomi

Pris: 6 285 000 kr (eller högstbjudande). Taxeringsvärdet är 3 609 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 2 826 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1987. Fastighetsskatt-/avgift: 9525 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 2 759 000 kr.

Driftkostnad summa: 54 545 kr/år
El: 38 680 kr/år
Vatten-avlopp: 1 734 kr/år
Sotning: 613 kr/år
Renhållning: 2 768 kr/år
Försäkring: 10 250 kr/år
Vägavgift-snö: 500 kr/år
Kommentar: I elkostnaden ingår även kostnad för uppvärmning.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2023-12-21. Energiprestanda primärenergital: 59 kWh/kvm och år. Energiklass: B.

Samfälligheter

Last: Avtalsservitut Vattentäkt Mm, 03-IM1-99/19224.1Dokument gällandes servitut för bad- och båtplats finns under bilagor.

Visa mer

Visningar

10

Sön 10/3 kl 15:15-16:00

Föranmälan krävs via Riksmäklarens hemsida eller kontakta ansvarig mäklare - Välkommen!

Anmäl mig

Karta

MARIELUND - Fjällbo Selknä 155 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus