50
Till salu - Sön 14/4 kl 12:00-13:00
ERIKSBERG - Gråbergsvägen 20 - Uppsala

Klassisk 20-talsvilla med hörntomt och härligt grönskande trädgård!

Friliggande villa 165 kvm (+22kvm) 959 kvm (tomtarea) 8 250 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Gråbergsvägen 20 8 250 000 kr
Intresseanmälan

Klassisk 20-talsvilla med hörntomt och härligt grönskande trädgård!

På en hörntomt i hjärtat av Eriksberg är denna klassiska 20-talsvilla i 2 1/2-plan med källare belägen. Här erbjuds familjen ett boende i lugnt och barnvänligt område med bekvämt avstånd till både natur och stadsliv, i ett idylliskt villakvarter som består av lugna små gator och grönskande trädgårdar med bekvämt cykelavstånd till Uppsala city, Akademiska sjukhuset, Universitetet och kort promenadavstånd till uppskattade Stadsskogen. Nu är det dags för en ny familj att leva och bo i denna villa som har haft samma ägare sedan 60-talet.

Huset erbjuder gott om ytor och många detaljer från 20-talet bevarade, här finns ursprungliga trägolv och fönster i två väderstreck i de flesta rum som ger rikligt med ljusinsläpp och framförallt utsikt över det mysiga villakvarteret. På entréplanet finns hall med gott om plats för familjens ytterkläder, gäst wc, ett härligt vardagsrum med plats för soffgrupp intill den öppna spisen, en matsal och ett kök som renoverades med ny inredning 2012. På övervåningen finns ett rymligt allrum, två sovrum samt duschrum och badrum. Ytterligare en trappa upp, på vinden, finns två sovrum - en perfekt våning för tonårsbarnen som önskar avskildhet eller för dig som önskar arbeta ostört hemifrån. Källarvåningen är oinredd och här finns gott om förvaringsmöjligheter och tvättstuga.

För bilen finns plats i carport och härifrån når du enkelt groventrén på sidan av huset som leder både till hallen och till källaren. På den grusade uppfarten finns plats för flera bilar.

I Eriksberg bor du nära naturen i Stadsskogen och Hågadalens härliga omgivningar med fantastiska vandringsmöjligheter. Från Gråbergsvägen är det gångavstånd till Västertorg med matbutiker, apotek, vårdcentral, frisör mm. I närområdet finns även skolor, förskolor, restauranger, bibliotek och övrigt serviceutbud. Nära till kommunikationer med buss och med cykel tar du dig till stadskärnan på bara 15 minuter.

Huset är besiktat av försäkrat för dolda fel genom Anticimex - Trygga Hem.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1929 (Ombyggnad 1979)
Rum
7 rum och kök, varav 4 - 5 sovrum
Boarea/biarea
165 m² + 22 m²
Tomtarea
959 m²
Pris
8 250 000 Kr (eller bud)

Planlösning

ENTRÉPLAN: HALL:
Rymlig hall och välkomnande hall som rymmer hela familjens ytterkläder i en inbyggd garderob med skjutdörrar samt i en praktisk nisch för sko- och hatthylla. Hallen har ljust gröna väggar samt parkettgolv.

GÄST WC :
Intill hallen finns en gäst wc med fönster. Utrustad med toalett, tvättställ, spegel med belysning. Klinker på golvet samt målade väggar i vitt.

VARDAGSRUM:
Vardagsrummet är rymligt och har flera fönster som ger fint ljusinsläpp. Här ryms en soffgrupp framför den öppna spisen och gott om plats för övrig möblering. Rummet har ljusa väggar och trägolv.

MATSAL:
Mellan kök och vardagsrum ligger matsalen som rymmer att matbord för många middagsgäster. Rummet har ljusblå väggar och trägolv. Fönster i två väderstreck ger ett fint ljusinsläpp.

KÖK:
Trivsamt kök med plats för matbord intill fönster där du kan njuta av utsikt över den grönskande trädgården vidmiddagen. Här finns också ett fönster ovanför diskbänken. Nyare skåpinredning med praktiska lådor som ger bra förvaring och även några sockellådor som tar vara på alla ytor. Inredningen är stilren med vita spegelluckor, vitt kakel med fasade kanter ovan bänkskivor i massiv ek. Vitrinluckor och vinställ är trevliga inslag. Maskinellt utrustat med hel kyl och frys, induktionshäll, spisfläkt, inyggd ugn, inbyggd micro i överskåp samt diskmaskin. Köket har ljust blå väggar och trägolv.

ÖVERVÅNING: ÖVRE HALL:
En trappa upp kommer du till en övre hall med utgång till balkong. Hallen har ljust gröna väggar och trägolv.

DUSCHRUM:
Med ingång från hallen nås ett duschrum som är helkaklat med med vitt kakel och blått klinker på golvet. Utrustat med toalett, dusch, tvättställ och spegelskåp.

SOVRUM 1:
Ett mysigt sovrum för barnen med trägolv och ljusa väggar. Även här finns förvaring inbyggda garderober

SOVRUM 2:
Rymligt föräldrasovrum med plats för en dubbelsäng. Rummet har mönstrade tapeter med vit botten och ljusblå mönster samt trägolv. Inbyggda garderober längs med ena väggen.

PASSAGE:
Mellan sovrum 2 allrum finns en passage som är ett perfekt utrymme för att t ex stryka kläder. Här finns också ingång till badrummet.

BADRUM:
Helkaklat badrum med vita väggar och ljusblått klinker på golvet. Utrustat med toalett, inbyggt badkar, tvättställ samt spegelskåp.

ALLRUM/SOVRUM (3):
Rymligt allrum som blir ett utmärkt rum att använda som TV-rum eller kanske ett lekrum för barnen. Rummet har ljusa väggar och trägolv.

VINDSVÅNING: SOVRUM 4:
En trappa upp når du vinden som förutom att erbjuda förvaring i kattvindar även blir en perfekt "tonårsvåning". Här finns sovrum 4 som är ett mysigt sovrum med snedtak, högt beläget och genom fönstret ges utsikt över takåsarna och de grönskande trädgårdarna. Rummet har ljust blå väggar och trägolv. Garderober.

SOVRUM 5:
Längst in på vinden finns ytterligare ett sovrum som verkligen erbjuder en privat del av av huset. Rummet har ljusa tapeter och trägolv. Förvaring i en del av kattvinden.

KÄLLARVÅNING: :
Via källaren finns en praktisk groventré som leder upp till hallen på entréplanet och en halv trappa ner till källarvåningen. Källaren är en oinredd med flera utrymmen för förvaring samt tvättstuga.

Planlösning Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Eriksberg 22:1

Tomt

Mycket fint uppvuxen hörntomt som omgärdas av staket mot gatan. Här finns tre äppelträd, två päronträd och ett plommonträd. Röda och svarta vinbär, hallon och vackert blommande pioner.

Bilplats

Carport med plats för en bil samt plats för flera bilar på grusad uppfart.

Renovering

1979

Byggnad/Storlek

2 ½ plan med källare, 165 kvm + 22 kvm (biarea) , 7 rum och kök, varav 4 - 5 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1929 (Ombyggnad 1979)

Byggnadssätt

Grund: Källare och krypgrund. Stomme: Plank. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Taktegel. Fönster: Kopplade fönster 2+1. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till Uppsala Stadsnät.

Övriga utrymmen

Carport med plats för en bil samt trädgårdsförråd.

Övrigt

Renoveringar:

1979: Byte av fönster till 2+1 glas, fasaden byttes ut och tilläggsisolerades samt utbyggnad gjordes med ny entréhall, gäst wc samt balkong.
2012: Renovering av skorsten ovan tak, renovering av kök med ny inredning.
2019: Omläggning av yttertak.

Ekonomi

Pris: 8 250 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 5 650 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 2 878 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1932. Fastighetsskatt-/avgift: 9525 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 1 219 415 kr.

Driftkostnad summa: 45 190 kr/år
Uppvärmning: 22 000 kr/år
El: 11 350 kr/år
Vatten-avlopp: 2 340 kr/år
Renhållning: 2 300 kr/år
Försäkring: 7 200 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2024-03-28. Energiprestanda primärenergital: 59 kWh/kvm och år. Energiklass: B.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Stadsplan (1958-03-28) Tomtindelning (1954-12-15).

Samfälligheter

Last: Avtalsservitut Fjärrvärme, 03-IM1-80/8710.1

Visa mer

Visningar

14

Sön 14/4 kl 12:00-13:00

Välkommen att anmäla dig till visning via mäklarens hemsida!

Anmäl mig

Karta

ERIKSBERG - Gråbergsvägen 20 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus