50
Budgivning pågår
Läby - Läby-Västerby 740 - Vänge

Stadsnära boende med hög standard och stort garage med separat lägenhet för uthyrning!

Friliggande villa 169 kvm 2221 kvm (tomtarea) 7 390 000 kr (eller bud) Högst bud 7 250 000 Kr Budhistorik
Intresseanmälan
Läby-Västerby 740 7 390 000 kr
Intresseanmälan

Stadsnära boende med hög standard och stort garage med separat lägenhet för uthyrning!

Välkommen till ett nybyggt 1-planshus som har allt du kan önska för ett bekvämt boende med hög standard. Endast 10 minuter från centrala Uppsala ligger Läby-Västerby, en mindre by med flera nybyggda hus och goda kommunikationer med buss då hållplatsen nås med några minuters promenad. Huset och tomten är fint placerat i området med sol hela dagen och utsikt mot grönskande natur.

Huset i 1-plan är i grunden "Villa Vinga" från A-hus men har byggts till med ytterligare 29 kvm för att ge nuvarande planlösning. Det som är slående i huset är de sociala delarna med ett lyxigt kök i öppen planlösning med vardagsrummet där kamin värmer om ruggiga höstkvällar och på sommaren öppnar du dubbeldörrar ut mot ett härligt altandäck med pool och bubbelpool. Förutom detta ger stora fönsterpartier och en takhöjd upp mot 5 meter en unik karaktär. Köket är något alldeles extra med en påkostad stenskiva, vinkyl och en köksö som blir en mysig plats där barnen kan läsa läxor eller duka upp mingelbuffén vid festen. För föräldrarna finns ett avskilt sovrum med utgång till altandäck samt klädkammare och badrum med både dusch och bubbelbadkar i anslutning. Vidare finns fyra ytterligare sovrum, rymligklädkammare, tvättstuga samt duschrum.

Utöver huset finns ett stort garage med plats för två bilar och även att möblera med verkstadsinredning eller som nuvarande ägare med sittgrupp och TV. Framför garaget finns plats för bilar under tak och även på den generösa stenlagda uppfarten.

För en extra intäkt finns en komplett lägenhet om 2 rok ovanpå garaget med hall, kök i öppen planlösning till vardagsrum, sovrum samt badrum med tvättmaskin. Hyresgästen kan bo här helt avskilt från ert eget boende. I dagsläget finns en hyresgäst som kan tänka sig att bo kvar vilket inbringar en intäkt på 8 000 kr/mån.

Läby-Västerby är ett lugnt och barnvänligt område med endast 10 minuter från centrala Uppsala. Här bor ni granne med naturen men även med närhet till serviceområdet Stenhagen centrum med stort utbud av livsmedel, detaljhandel, systembolaget gym och restauranger. Med goda bussförbindelser (busshållplats nås med några minuters promenad) tar ni er enkelt in till stan utan bil. För dig som vill ta cykeln till jobbet finns cykelväg hela vägen in och det tar ca 30 minuter till centrala Uppsala.

Detta är en kommande annons - varmt välkommen att anmäla ert intresse redan nu!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2024
Byggnadsår
2015
Rum
6 rum och kök, varav 5 sovrum
Boarea
169 m²
Tomtarea
2221 m²
Pris
7 390 000 Kr (eller bud)

Planlösning

Hall:
Trevlig hall med plats för ytterkläder samt förvaring. Grått klinker vid entrén samt ljusa väggar.

Kök:
I öppen planlösning mot vardagsrummet ligger ett kök som bjuder in till matlagning och social samvaro med familj och vänner. Här finns inredning från Vedum med skåp som har vita släta luckor och exklusiv stenskiva (dekton arga) pryder arbetsbänkar och köksö. Vidare har köket ljusa väggar, grått klinkergolv sam spotlights i taket. Köket är utrustat med fläkt, spishäll, inbyggd ugn och micro, diskmaskin, vinkyl samt kyl med vattendispenser för kylt vatten och frys med ismaskin.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är något alldeles extra med högt i tak, stora fönsterpartier som ger rikligt ljusinsläpp och utsikt samt utgång mot altan och pool. Här finns gott om plats för möblering med soffgrupp intill braskaminen och matsalsbord intill köket. Ekparkettgolv och ljusa väggar.

Sovrum 1:
Intill vardagsrummet finns ett privat sovrum för föräldrarna med utgång till altanen samt klädkammare och badrum i anslutning. Ljusa väggar och ekparkettgolv.

Badrum:
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna, spotlights i taket samt klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, spegel, dubbelhandfat med kommod, takdusch med glasväggar samt ett bubbelbadkar.

Sovrum 2:
Rummet har ljusa väggar och ekparkettgolv.

Sovrum 3:
Rummet har ljusa väggar och ekparkettgolv.

Tvättstuga:
Rymlig tvättstuga med gott om bänkytor. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare. tvättställ och förvaringsmöjligheter. Ljusa väggar och grått klinkergolv.

Sovrum 4:
Rummet har ljusa väggar och ekparkettgolv.

WC/Dusch:
Intill hallen finns en wc med dusch som har helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med WC, spegel, handfat med kommod samt en dusch med glasväggar. Golvvärme.

Sovrum 5:
Rummet har ljusa väggar och ekparkettgolv.

Hall/Groventré:
Rymlig hall med groventré och goda förvaringsmöjligheter .

Klädkammare:
Intill hallen finns ett rum som idag används till klädkammare med påkostad inredning för att både hänga kläder och förvara i lådor.

Uthyrningsdel ovan garage:
På garagets ovanvåning finns en lägenhet om ca 50 kvm, 2 rok att hyra ut. Här finns hall med plats för ytterkläder, ett sovrum, kök som är utrustat med fläkt, spis, ugn samt kombinerad kyl/frys. Öppen planlösning med plats för möblering efter behov och önskemål. Badrum med våtrumstapet och våtrumsmatta som är utrustat med WC, spegelskåp, tvättställ med kommod, kombimaskin samt dusch med glasväggar. Uppvärmning via luftvärmepump.

Garage:
Rymligt dubbelgarage med plats för flertalet bilar och förvaringsutrymme för redskap. Utanför garaget finns en rymlig carport och uppfart med plats för fler bilar. Uppvärmning via luftvärmepump.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Läby-Västerby 12:12

Tomt

Lättskött tomt som omgärdas av tujahäck och med stora gräsytor där barnen kan leka fritt.

Uteplats

Stor altan med ett trädäck där du kan njuta av sol från morgon till kväll. Här kan ni möblera med solstolar intill poolen, en loungegrupp under tak och en matgrupp. Förutom pool finns även bubbelpool som kan användas året om.

Bilplats

Rymligt dubbelgarage med plats för två bilar och förvaringsutrymme för redskap. Utanför garaget finns en rymlig carport och uppfart med plats för flertalet bilar. Uppvärmning i garage via luftvärmepump.

Renovering

2023: Invändig ommålning av hela huvudbyggnaden samt uthyrningsdel med Jotuns färger (väggar + tak)
Renoverad uppfart (marksten, mur, dekorsten)
Renovering av kök (bänkskiva Dekton Arga, skåpshandtag, spisfläkt, diskho)
Installation av AC i vardagsrummet
2022: Epoxigolv garage, lasyrbehandlad trall, installerat robotgräsklippare, inbyggd klädkammare
2021: Nytt pumphus
2020: Färdigställande av lägenhet ovanpå garaget
2019: Utbyggnad
2018: Spabad, plantering häck
2017: Pool, altan byggdes ut. Insynsskydd med räcke av glas.
2016: Garage med carport.
2015: Förråd och altan

Byggnad/Storlek

169 kvm , 6 rum och kök, varav 5 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 2015

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft. Vatten och avlopp: Enskilt vatten - Borrad brunn. Enskilt avlopp - Trekammarbrunn med infiltration.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump - vattenburen golvvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber finns indraget via Börje net.

Övriga utrymmen

Garage med plats för två bilar samt separat lägenhet för uthyrning ovanpå. Bakom garaget finns också en trädgårdsbod.

Ekonomi

Pris: 7 390 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 5 238 000 Kr (fastställt avseende år 2024) varav byggnadsvärde 3 823 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 2016. Fastighetsskatt-/avgift: 0 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 6 800 000 kr.

Driftkostnad summa: 52 797 kr/år
El: 40 142 kr/år
Vatten-avlopp: 810 kr/år
Sotning: 750 kr/år
Renhållning: 2 775 kr/år
Försäkring: 7 320 kr/år
Vägavgift-snö: 1 000 kr/år
Kommentar: I elkostnaden ingår även uppvärmningskostnad via luftvärmepump.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2021-06-21. Förbrukning: 44 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 79 kWh/kvm och år. Energiklass: C.

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Läby-Västerby GA:14


Last: Avtalsservitut Avloppsledning, D201400487006:1.1
Last: Avtalsservitut Brunn, Pumpanläggning, D202100578022:1.1
Last: Officialservitut Utrymme, 0380-2001/41.4
Last: Officialservitut Utrymme, 0380-2010/138.2


Förmån: Officialservitut Avlopp, 0380-2014/230.1
Förmån: Officialservitut Väg, 0380-2014/230.3

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Läby - Läby-Västerby 740 - Vänge

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus