Till salu
Öregrund - Gellmansgatan 3 - Öregrund

Friliggande villa 98 kvm 952 kvm (tomtarea) 4 250 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Gellmansgatan 3 4 250 000 kr
Intresseanmälan

I hjärtat av Öregrund ligger Gellmansgatan 3, ett riktigt Öregrundshus med härliga karaktäristiska detaljer och närhet till hamnen. Huset är omgiven av en charmig gammeldags trädgård med stengångar, murar, gräsytor och syrener.

Huset har genomgående vackra gamla fönster från byggtiden med de gamla beslagen bevarade, förutom i allrummet på övre plan, där ett nytt stort fönster satts på plats som ger en härlig vy ut mot omgivningarna.

Entrén till huset går via en uteplats i två väderstreck med solsäkert läge. Väl inne i hallen finner ni plats för ytterkläder och en wc under trappan upp till övervåningen. I köket finns det gott om förvaring och goda arbetsytor samt en fantastisk vedspis i fungerande skick. Alla rummen på nedre botten har ett fint ljusinsläpp från flertalet fönster med fin sikt ut mot den omgivande trädgården. Det charmiga matrummet har en vit kakelugn i ett av hörnen som inte bara är vacker att se på utan erbjuder även en skön värmekälla kalla dagar. Det rymliga vardagsrummet tar upp hela gaveln av huset vilket ger ett fint ljusinsläpp från tre väderstreck. På husets övervåning ligger ett gemytligt allrum, två bra sovrum med fönster på vardera sida av gavlarna, rummen har tillhörande förvaring och i hallen mellan sovrummen ligger ett rymligt och ljus badrum med badkar. Både i huset och exteriört finner ni härliga trädetaljer så som höga golvsocklar, gamla trädörrar och snickeriglädje under takfoten.


Fastigheten säljs tillsammans eller separat från Gellmansgatan 5, de två fastigheterna delar ledning till el samt det kommunala vatten och avloppet idag. Uppdelning av ledningen går att göra med bekostas isf av köpare. Beräknad kostnad ca 300.000kr.


Öregrund är en av Sveriges bäst bevarade trästäder och huvuddelen av bebyggelsen är från 1700- och 1800-talet. På sommaren mångdubblas Öregrunds befolkning och här kan sommargästerna njuta av ett myllrande skärgårdsliv med restauranger och butiker. På bara några minuters promenad från huset finns välkända klippor för sol- och bad och på kvällarna kan du njuta av storslagna solnedgångar. På sommaren ordnas tennisvecka, badortsdagar och båtvecka där Öregrund är bland annat är värd för det välkända Roslagsloppet.

Visa mer
Thomas Lüllmaa
Ansvarig mäklare
Thomas Lüllmaa thomas.lullmaa@riksmaklaren.se
070-591 65 36
Micaela McClafferty
Fastighetsmäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1921
Rum
5 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
98 m²
Tomtarea
952 m²
Pris
4 250 000 Kr (eller högstbjudande)

Planlösning

ENRTRÈ:
Entrén till huset går via en altan i skyddat läge på husets framsida. Väl inne i hallen går det bra att hänga av sig ytterkläderna intill ytterdörren i en garderob och plats för ytterligare hallmöbler finns. På golvet ligger ett laminatgolv och på väggarna sitter det en tapet. Utrymmet har ett fint ljusinsläpp från fönster som ger ljus åt trappan upp till övervåningen. På väggen sitter en luftvärmepump.

WC:
En WC har fått sin plats i utrymmet under trappan upp till övervåningen. Rummet har plastmatta på golv och vitmålade väggar.

KÖK:
Ett ljust och hemtrevligt kök med gott om arbetsytor och plats för förvaring i köksskåpen. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn med häll samt fläkt. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck med utsikt ut mot entrén, uteplatsen och trädgården. På golvet ligger ett laminatgolv och på vägarna sitter tapet. Taket är klätt med träpanel och vid den ena väggen står vedspisen som står för värme och kan användas till matlagning.

MATSAL:
Intill köket ligger matsalen, även detta rum har ett fint ljusinsläpp från två väderstreck och i hörnet står en vit kakelugn i fungerande skick. Golvet har samma laminatgolv som köket, tapetserade väggar och träpanel i tak. Vackra gamla fönster med beslag i original.

VARDAGSRUM:
Ett fantastiskt vardagsrum med fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck! De vitmålade taken ger extra ljus till rummet och på golvet ligger ett gediget trägolv. De gamla trädörrarna är gedigna spegeldörrar och rummet har väl tilltagna golvsocklar.

ALLRUM:
Väl uppe på övervåningen finner ni det privata allrummet, rummet känns rymlig och gemytligt på samma gång. Taket är öppet till nock och har fått ett stort fönster som tar upp en stor yta av väggen ut mot den lugna gatan. På golvet ligger ett plankgolv och i taket sitter träpanel.

BADRUM:
Ett ljust badrum med vitlaserade trätak och kaklade väggar. På golvet ligger en plastmatta och rummet får ljus från ett fönster. Här finns ett badkar, wc samt handfat.

SOVRUM:
Ett rymligt sovrum med plankgolv, målade väggar och vitlaserade trätak. Den ena väggen har fått platsbyggda skjutdörrar som gömmer en förvaringsyta under snedtaket. Här på golvet ligger ett synligt trägolv som målats, golvet ger en aning om vad som kan finnas under plankgolvet som ligger på plats idag.

SOVRUM:
Sovrum med ingång till kattvind, även här finns platsbyggda skjutdörrar som gömmer en förvaringsyta under snedtaket. Plankgolv och tapetserade vägar.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Öregrund 4:69

Tomt

952 m²

Byggnad/Storlek

1 ½ plan, 98 kvm , 5 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1921

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund samt källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Lertegel. Fönster: 2-glas. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direkt el, luftvärmepump samt eldstäder

Övriga utrymmen

Fin liten gäststuga med tillhörande altan.

Övrigt

Råder osäkerhet gällande byggåret.

Ekonomi

Pris: 4 250 000 kr (eller högstbjudande). Taxeringsvärdet är 1 500 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 962 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1988. Fastighetsskatt-/avgift: 9287 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 0 kr.

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd. Deklarationsdatum: 2023-03-27. Förbrukning: 135 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 213 kWh/kvm och år. Energiklass: F.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Detaljplan (2006-12-12).

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Öregrund - Gellmansgatan 3 - Öregrund

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus