50
Till salu
SLAVSTA - Södra Slavstavägen 6C - Uppsala

Unik möjlighet att bo på den ursprungliga gården i Slavsta by - med anor från 1700-talet!

Friliggande villa 240 kvm (+30kvm) 4605 kvm (tomtarea) 9 100 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Södra Slavstavägen 6C 9 100 000 kr
Intresseanmälan

Unik möjlighet att bo på den ursprungliga gården i Slavsta by - med anor från 1700-talet!

Nu finns möjligheten att bo på den ursprungliga gården i Slavsta By med anor från 1700-talet med ett gediget bostadshus och ladugårdsbyggnad med magasin. Här får du en lantlig karaktär med Vedyxaskogen, vacker natur och staden som närmsta grannar.

Redan på gårdsplanen möts svunna tider med det vackra huset som har dubbla skorstenar, det stora askarna och ladugårdsbyggnaden. Bostaden som är i 1 1/2-plan uppfördes 1853 men delar av den fanns förmodligen redan på 1700-talet. På entréplanet välkomnas du av en stor hall med gäst WC, rakt fram finns vardagsrummet som ligger i fil med matsal och bibliotek där alla rum har vackra, fungerande kakelugnar, spröjsade fönster, djupa fönsternischer och närmare 2,70 meter i takhöjd. Intill matsalen ligger köket och här får du känslan av ett gammalt bondkök med fungerande bakugn och en vedspis där du kan duka upp den varma maten på julbordet. På entréplanet finns vidare ett kontor samt en groventré med tvättstuga och duschrum med bastu. En trappa upp möts du av ett allrum som kan bli ett perfekt lekrum för barnen. Här finns tre sovrum, alla med sin karaktär. Ett sovrum med ingång till ett privat duschrum samt klädkammare, ett annat med ingång till ett mindre rum med plats för enkelsäng och det sista ett rymligt sovrum med garderober. Vidare finns ett stort badrum med dusch och förberett för badkar samt ett fungerande pentry.

Den gamla ladugårdsbyggnaden är i fint skick med nyare tak och har senast använts till stall (ej möjligt idag). Intill finns magasinet som har en fantastisk plats för fest med full takhöjd till nock och här finns också flera utrymmen perfekt för förvaring. Här kan du förvara maskiner, bilar, husvagn, båtar och mycket mer. Kring gårdsplanen finns också en "stolplada" som används till garage och en vedbod. Intill huset finns en fungerande jordkällare och här kan du förvara potatis, sylt och dryck hela året om.

En fastighet där möjligheterna är många för er som söker ett stadsnära boende som ger mer än bara en bostad. Ladan är en perfekt plats för dig som vill komplettera ditt boende med en verksamhet av något slag.

I Slavsta By bor du nära fina strövområden i Vedyxaskogen och med bekvämt avstånd till staden. På bara några minuter når du E4:an med vidare pendling mot Arlanda och Stockholm och på samma bekväma avstånd finns Boländernas Industriområde med flera stora arbetsplatser, återvinningscentral, gym och service vid ICA Maxi. Goda kommunikationer finns med buss till resecentrum och dit kan du även cykla på ca 25 minuter. I Slavsta finns flera förskolor och i Årsta finns två skolar från FK till åk 6. För högstadiet finns bland annat Palmblandsskolan på bekvämt avstånd.

Huset är besiktat och försäkrat genom Anticimex för Dolda Fel ""Trygga Hem"

Detta är en kommande försäljning av visningar planeras till slutet av maj. Varmt välkommen att anmäla ditt intresse redan nu!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1853
Rum
8 rum och kök, varav 5 sovrum
Boarea/biarea
240 m² + 30 m²
Tomtarea
4605 m²
Pris
9 100 000 Kr (eller bud)

Planlösning

ENTRÉPLAN: HALL:
Dubbeldörr med vackert listverk bjuder in till huset och dess rymliga hall med gott om plats för förvaring av ytterkläder. Här är vitmålad träpanel på väggarna och klinkergolv i grå nyans på golvet. Ingång till gäst WC.

HALL:
Dubbeldörr med vackert listverk bjuder in till huset och dess rymliga hall med gott om plats för förvaring av ytterkläder både vid hatthylla och i garderober. Vitmålad träpanel på väggarna och klinkergolv i grå nyans på golvet. Ingång till gäst WC.

GÄST WC:
Belägen under trappan målad träpanel i blått och grått klinker på golvet. Utrustat med toalett och tvättställ.

KÖK:
Ett ombonad "bondkök" med fönster som har utsikt mot gårdsplanen. Här finns fungerande vedspis och bakugn som minner om gamla tider. Köket har inredning som kompletterats med nyare spegelluckor med i en gräddvit nyans. Vitt kakel ovan arbetsbänkar i laminat. Maskinellt utrustat med hällspis, spisfläkt, diskmaskin samt hel kyl och frys. Bröstpanel i blå nyans och mönstrade tapeter, grått klinker på golvet.

MATSAL:
Från köket nås matsalen med fungerande kakelugn och som får ett fint ljusinsläpp från två väderstreck. Här ryms ett matsalsbord för många middagsgäster. Rummet har vackert blommiga tapeter och ekparkettgolv.

VARDAGSRUM:
I fil med matsalen ligger vardagsrummet som även det har en fungerande kakelugn. Här finns ljusa mönstrade tapeter och ekparkettgolv.

BIBLIOTEK/SOVRUM (1):
Det tredje rummet i fil som även det har en funderande kakelugn. Rummet har, liksom matsalen, fönster i två väderstreck som ger ett fint ljus. Rummet används idag som sovrum men kan med fördel användas till ett bibliotek eller kanske ett TV-rum. Rummet har mönstrade tapeter och ekparkettgolv.

KONTOR/SOVRUM (2):
Ett trevligt rum vid sidan hallen som idag används till kontor men även detta skulle kunna vara ett sovrum. Här finns en fungerande braskamin. Rummet har mönstrade tapeter och ekparkettgolv.

ÖVRE PLAN: ALLRUM:
En trappa upp kommer till ett mysigt allrum som kan användas t ex för ett TV-rum. Rummet har trägolv och ljusa väggar.

SOVRUM 3 :
Ett mycket rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, ingång till klädkammare med snedtak. Här finns även ett privat duschrum.

DUSCHRUM:
Intill sovrummet finns ett privat nyrenoverat duschrum utrustat med dusch, toalett, tvättställ med kommod och spegel med belysning, Rummet har våtrumstapet och våtrumsmatta.

PENTRY:
Med ingång från allrummet nås ett fungerande pentry med diskbänk, spisplattor, spisfläkt och kylskåp. Här finns även skåpinredning med vita, släta luckor.

SOVRUM 4 & RUM MED SNEDTAK:
Ett av de mindre sovrummen på övervåningen som också har ingång till ett rum med snedtak. Här går det att använda rumme med snedtak för en enkelsäng och rummet som ett allrum för t ex soffa och TV, skrivbord eller som ett mysigt lekrum. Rummet har gröna väggar och trägolv.

SOVRUM 5:
Även detta ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Ingång till klädkammare med snedtak. Rummet har randiga tapeter med en fondtapet och trägolv. Förvaring i garderober.

BADRUM:
Mycket rymligt badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet och ljus blå. Utrustat med dusch med duschväggar, kommod med dubbla tvättställ, spegelskåp samt toalett. Här finns förberett med vatten och avlopp för badkar.

UTBYGGNAD - GROVENTRÉ/TVÄTTSTU:
Under 2010 byggdes denna del om med ny groventré från baksidan samt tvättstuga med tvättho, skåp för förvaring, tvättmaskin och torktumlare. Rummet har våtrumstapet och våtrumsmatta. Här finns även frånluftsvärmepump från Nibe.

DUSCHRUM MED BASTU:
Intill tvättstugan finns ett duschrum utrustat med toalett, tvättställ, spegel med belysning samt dusch. Här finns ingång till bastu. Rummet har våtrumstapet och våtrumsmatta.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Årsta 61:1

Tomt

Trädgårdstomt som omgärdas av staket och grönskande syrenhäckar mot Slavstavägen. Här finns också fruktträd och två stora askar som ger en fin karaktär. Sandlåda och lekstuga för barnen.

Uteplats

På husets framsida i härligt söderläge finns en stenlagd uteplats och en altan. I husets vinkel bakom utbyggnaden finns en altan med förmiddagssol.

Bilplats

För bilar finns plats både i magasinet och i garage. På gårdsplanen finns gott om utvändiga parkeringar.

Renovering

2010/2011:
- Byte av värmesystem (luft/vatten NIBE) till golvvärme (entréplan) och oljefyllda radiatorer (övre plan).
- Byte av ventilationsanläggning (FTX)
- Upprustning av skorstensstockarna för användning av tre kakelugnar, en öppen spis med kassett, vedspis med bakugn i köket.
- Invändiga golv, väggar och tak renoverades med nya tapeter och klinker eller ekparkett.
¨
2021:
Huset målades om utvändigt

2022:
Ny markdränering runt huset

2024:
- Tvätt av tak samt spruckna pannor utbytta
- Nytt duschrum intill sovrum 3 på övervåning.

Byggnad/Storlek

1 ½ plan med snedtak, 240 kvm + 30 kvm (biarea) , 8 rum och kök, varav 5 sovrum . Areauppgifter enligt säljarens uppmätning . Byggnadsår: 1853

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta. Stomme: Timmer/träregelverg. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Taktegel. Fönster: Kopplade 2+1 fönster. Ventilation: FTX med värmeåtervinning. . Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvärmepump samt kakelugnar, kamin och vedspis

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till Uppsala Stadsnät.

Övriga utrymmen

Ladugårdsbyggnad i genomgående fint skick samt magasin med stora ytor som kan användas för förvaring, festlokal, uppställningsplats för husvagnar, båtar, för maskiner mm.

Vidare finns "stolpladan" som används till garage och med en isolerad del som använts till hundar med utgång till en hundgård som tidigare har funnits intill ladan.

Här finns också en vedbod som både rymmer ved och en uppställningsplats för bil.

Mycket fin, fungerande matkällare, för förvaring av potatis, sylt, dryck mm.

Ekonomi

Pris: 9 100 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 4 112 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 1 975 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1929. Fastighetsskatt-/avgift: 9525 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 4 375 000 kr.

Driftkostnad summa: 17 138 kr/år
Vatten-avlopp: 1 367 kr/år
Renhållning: 2 514 kr/år
Försäkring: 13 257 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2024-04-08. Energiprestanda primärenergital: 113 kWh/kvm och år. Energiklass: D.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Detaljplan (1991-04-22).

Samfälligheter

Last: Avtalsservitut Ledning Mm, 03-IM1-75/42887.1
Last: Officialservitut Väg, 0380K-2020/132.1

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

SLAVSTA - Södra Slavstavägen 6C - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus