50
Såld
SUNNERSTA - Doppingvägen 8A - Uppsala

Välhållet hus med hörntomt i barnvänligt område!

Friliggande villa 158 kvm 534 kvm (tomtarea) 6 990 000 kr (eller bud) Slutpris 6 750 000 Kr
Doppingvägen 8A 6 990 000 kr

Välhållet hus med hörntomt i barnvänligt område!

Välkommen till Doppingvägen 8A och detta mycket trevliga 2-planshus med ett lugnt och barnvänligt läge med hörntomt. Här bor ni granne med en allmänning dit barnen kan gå för att spela fotboll och med bekvämt avstånd till både stad och natur.

Huset uppfördes på 90-talet och är väl underhållet och har en funktionell planlösning. Husets 158 kvm fördelar sig på entréplan med vardagsrum som har braskamin, kök med matplats, två sovrum, tvättstuga med groventré samt badrum med dusch. En trappa upp möts ni av ett mycket stort allrum som med fördel kan delas av till ytterligare ett eller två sovrum beroende på familjens behov, samt två sovrum. Här finns även duschrum samt klädkammare.

Tomten är lättskött och omgärdas av lummiga häckar som ger en privat känsla. Här finns plats för odling i pallkragar, fina perenna planteringar och äppelträd.¨

Huset är mycket väl omhändertaget och bland annat har kök och badrum renoverats och ny fjärrvärmeväxlare installerats. På fastigheten finns också garage med plats för en bil samt ytterligare parkering finns på garageuppfarten. Bakom garage finns förråd.

På Doppingvägen bor ni en lugn och barnvänlig del av Sunnersta med gång- och cykelavstånd till Sunnerstagropen med aktiviteter för hela familjen, samma bekväma avstånd finns till SLU och BMC. Trevliga promenader eller en joggingtur tar ni via gång- och cykelvägarna längs med Fyrisån som också är en perfekt väg för en cykeltur till City.

Varmt välkomna på visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
Carolina Sohlberg
Fastighetsmäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1994
Rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Boarea
158 m²
Tomtarea
534 m²
Pris
6 990 000 Kr (eller bud)

Planlösning

ENTRÉPLAN: HALL:
Ljus och trevlig hall som ger fin genomsikt till entréplanets alla rum. Här finns plats för avhängning av ytterkläder vid hatthylla samt två garderober. Hallen har klinker vid entrén samt övriga delar ekparkettgolv.

KÖK:
Stilrent kök som renoverades 2017 med ny inredning från Ballingslöv med pärlgrå luckor, vitt kakel ovan bänkskiva i kompositsten. Maskinell utrustning från 2017 med inbyggd ugn, micro, induktionshäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin samt hel kyl och frys. Köket har matplats för 4-6 personer samt utgång till altan och trädgård. Vita väggar samt ekparkettgolv.

VARDAGSRUM:
Trivsamt vardagsrum med plats för soffgrupp intill braskamin som värmer under ruggiga kvällar. Vardagsrummet har vita väggar och ekparkettgolv. Här finns också utgång till altan och trädgård.

SOVRUM 1:
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Svagt mönstrade tapeter samt askparkettgolv. Fyra garderober.

SOVRUM 2:
Ett något mindre sovrum som passar perfekt som ett arbetsrum eller gästrum. Rummet har ljusa tapeter och ekparkettgolv.

BADRUM:
Badrummet renoverades 2013 och gjordes då helkaklat med vitt kakel på väggarna med en mörkt grå detalj i duschen samt klinker i samma färg på golv med golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch med infällbara väggar, handdukstork, spegelskåp med belysning, tvättställ med kommod som har lådor samt toalett.

TVÄTTSTUGA:
Praktisk tvättstuga med groventré. Utrustad med gott om skåp för förvaring, tvättho och gott om bänkytor, tvättmaskin, torktumlare och centraldammsugare. Klinker på golvet i en grå nyans samt vita väggar.

ÖVERVÅNING: ALLRUM:
En trappa leder upp till övervåningen och dess allrum som är mycket rymligt med flera fönsterpartier och utgång till balkong. Rummet har ljusa tapeter och laminatgolv. Här kan ni med fördel dela av rummet till ytterligare ett eller två sovrum utefter familjens behov.

SOVRUM 3:
Rummet har svagt mönstrade tapeter och laminatgolv. Två garderober .

SOVRUM 4:
Övervåningens största sovrum med plats för dubbelsäng. Mönstrade tapeter och parkettgolv.

BADRUM:
Badrum som renoverades 2017 och gjordes då helkaklat med vitt kakel på väggen, klinker i en grå nyans. Spotlights i taket. Utrustat med dusch med infällbara väggar, toalett, handdukstork, tvättställ med kommod som har eluttag i lådan, samt spegelskåp med belysning.

KLÄDKAMMARE:
Klädkammare ger bra förvaring.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Sunnersta 140:12

Tomt

534 m²

Uteplats

Altan i söderläge

Bilplats

Garage med plats för en bil (garaget sitter ihop med grannfastighet) samt plats för fler bilar på uppfarten.

Renovering

2008 Ombyggnad tvättstuga
2008 Ny plåt på verandataket
2009 Målning av huset
2013 Renovering av badrum entréplan
2014 Anslutning av fiber
2016 Ny takstege godkänd för sotning
2017 Renovering av badrum övervåning
2017 Renovering kök och nya vitvaror
2019 Ny värmeväxlare för fjärrvärme
2021 Rengöring och målning av betongpannor

Byggnad/Storlek

2 plan, 158 kvm , 6 rum och kök, varav 4 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1994

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till Uppsala Stadsnät

Övriga utrymmen

Garage med förråd

Ekonomi

Pris: 6 990 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 4 400 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 2 692 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1994. Fastighetsskatt-/avgift: 9525 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 1 223 000 kr.

Driftkostnad summa: 42 945 kr/år
Uppvärmning: 13 850 kr/år
El: 14 435 kr/år
Vatten-avlopp: 5 179 kr/år
Sotning: 584 kr/år
Renhållning: 2 514 kr/år
Försäkring: 6 383 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2023-08-08. Energiprestanda primärenergital: 56 kWh/kvm och år. Energiklass: B.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Stadsplan.

Samfälligheter

Last: Avtalsservitut: Fjärrvärme, 03-IM1-93/41357.1


Förmån: Officialservitut Väg, 03-BON-762.1

Allmänt om området

Sunnersta är en charmig och attraktiv stadsdel belägen i den vackra universitetsstaden Uppsala, Sverige. Med sin unika kombination av natur, historia och moderna bekvämligheter erbjuder Sunnersta en härlig livsstil för sina invånare.

Beläget bara några kilometer söder om Uppsala centrum, erbjuder Sunnersta en harmonisk blandning av grönska och urban bebyggelse. Stadsdelens främsta attraktion är det omgivande naturlandskapet, vilket ger invånarna möjlighet att njuta av frisk luft och vacker natur. Här kan man hitta grönområden, parker och vandringsleder som inbjuder till promenader, jogging eller avkopplande picknickar. Den närbelägna Fyrisån, en vacker flod som slingrar sig genom Uppsala, är också en populär plats för avkoppling och rekreation.

Sunnersta är också känt för sina historiska landmärken. I stadsdelen finns flera gamla byggnader som har bevarats genom tiderna och ger en glimt av Uppsalas rika historia. Ett exempel är Sunnersta herrgård, en herrgårdsbyggnad från 1700-talet som nu används som festlokal och mötesplats. Herrgården är omgiven av vackra trädgårdar och erbjuder en vacker miljö för olika evenemang.

Det finns även en stark känsla av gemenskap och aktiviteter i Sunnersta. Stadsdelen har ett aktivt föreningsliv och anordnar regelbundet evenemang och aktiviteter för invånarna i alla åldrar. Det kan vara allt från lokala marknader och kulturella festivaler till idrottsevenemang och konserter. Dessa aktiviteter bidrar till att skapa en levande och engagerad gemenskap i Sunnersta.

Sammanfattningsvis är Sunnersta en fantastisk stadsdel i Uppsala som erbjuder en perfekt balans mellan natur, historia och moderna bekvämligheter. Med sitt vackra naturlandskap, historiska landmärken och levande gemenskap är Sunnersta en plats där invånarna kan njuta av en hög livskvalitet och en aktiv livsstil.

Närservice

Invånarna i Sunnersta har också tillgång till en mängd bekvämligheter och tjänster. Det finns ett antal butiker, restauranger och caféer i närheten, vilket gör det lätt att handla och njuta av lokal mat. För dem som söker utbildningsmöjligheter finns det flera skolor och förskolor i området.

Kommunikationer

Sunnersta erbjuder också goda kommunikationsförbindelser, både med bil och kollektivtrafik, vilket gör det enkelt att ta sig till och från andra delar av Uppsala.

Visa mer

Karta

SUNNERSTA - Doppingvägen 8A - Uppsala

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus