Till salu - Sön 18/6 kl 14:00-15:00
Jumkil - Jumkils-Broby 52 - Bälinge

Naturskönt belägen fastighet i Nybygget, Jumkil - 16 km från Uppsala!

Friliggande villa 64 kvm (+20kvm) 2164 kvm (tomtarea) 1 475 000 kr
Intresseanmälan
Jumkils-Broby 52 1 475 000 kr
Intresseanmälan

Naturskönt belägen fastighet i Nybygget, Jumkil - 16 km från Uppsala!

Välkomna till denna lantliga idyll där du har all möjlighet att skapa dig ett boende efter tycke och smak! Inte mer än 16 km från Uppsala via väg 272! Tomten ligger väldigt fint med vidsträckt utsikt över åker och skog med närhet till busshållplats där bussen tar dig in till Uppsala på mindre än 20 minuter. Den lantliga omgivningen är naturskön och rogivande, men med några grannar nära för trygghet.

Fastigheten består av ett boningshus från Trivselhus byggt 1979, som till att börja med användes som sommarstuga. Huset har sedan använts som permanentboende sedan 1984. Det består av ett allrum som är husets hjärta och ligger i en delvis öppen planlösning med köket. Från allrummet når du alla sovrum och det har även utgång till den täckta altanen och vidare ut mot den härliga tomten. På fastigheten finns även ett mindre hus som också använts som permanentboende. Här finns ett sovrum samt ett allrum med kyl och frys samt kokplatta. Här finns även en wc.

På tomten finns även en lekstuga och en förrådsbyggnad.

Husen på fastigheten är i behov av renovering och nytt avlopp behöver installeras. Egen brunn finns, inget vattenprov är tagit i närtid.

Visa mer
Anna Lindholm Eriksson
Ansvarig mäklare
Anna Lindholm Eriksson anna.lindholm@riksmaklaren.se
073-0635364
”Snyggt, proffsigt och trevligt är mina ledord.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1979 (Trivselhus)
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea/biarea
64 m² + 20 m²
Tomtarea
2164 m²
Pris
1 475 000 Kr

Planlösning

Hall:
Hall med hatthylla. Ljusa väggar och plastmatta på golv.

Allrum:
Stort härligt allrum/vardagsrum med trägolv och ljusa väggar samt del av vägg med träpanel. Stora härliga fönster som ger en härlig vy mot tomten och naturen utanför. Rummet ligger i delvis öppen planlösning mot köket och matplatsen.

Kök :
Ett arbetskök med ljus skåpinredning med en matplats belägen mot allrummet. Plastmatta på golv och träpanel samt ljus tapet på vägg. Bänkskivor i laminat. Spis och spisfläkt. Kyl och frys i fullhöjd. Diskbänk.

Sovrum 1:
Sovrum i bra storlek med laminatgolv och ljus tapet. En garderob.

Sovrum 2:
Stort sovrum med heltäckningsmatta och ljusa väggar. Trätak. 6 garderober.

Duschrum:
Grön våtrumstapet och plastmatta. Trätak. Duschkabin, wc och tvättställ. Två stycken badrumsskåp.

Hus på gården:
Intill detta lilla hus finns två verandor varav en i dagsläget används som grillplats och den andra till att hänga tvätt.

Allrum/köksdel:
Plastmatta, ljusa väggar och trätak. Delad kyl och frys samt kokplatta. Tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum:
Plastmatta och ljusa väggar.

Wc:
Plastmatta och våtrumstapet. Wc (2020), tvättställ. Vädringsfönster.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Jumkils-Broby 6:5

Tomt

Stor härlig tomt med blandad terräng med vidsträckt utsikt över ängar och fält. På tomten finns det även en lekstuga och en förrådsbyggnad.

Uteplats

Flera uteplatser i alla väderstreck både under tak och inte. Murad grill på en uteplats.

Bilplats

Rejäl bilplats framför huset.

Byggnad/Storlek

1 plan, 64 kvm + 20 kvm (biarea) , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1979 (Trivselhus)

Byggnadssätt

Grund: Leca-sten. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Papp. Fönster: 2-glasfönster kopplade. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp - förbud. Vite på att ordna nytt avlopp finns, det gamla gäller till september 2024. .

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el

TV- och internetanslutning

TV: Fiber indraget i båda husen på fastigheten

Övriga utrymmen

Ett mindre hus med ett allrum, sovrum samt wc.
En förrådsbyggnad,
Lekstuga

Övrigt

Ej jordad el. .

Ekonomi

Pris: 1 475 000 kr . Taxeringsvärdet är 1 244 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 615 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1979. Fastighetsskatt-/avgift: 9287 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 600 000 kr.

Driftkostnad summa: 43 145 kr/år
El: 36 000 kr/år
Samfällighet: 1 400 kr/år
Renhållning: 2 000 kr/år
Försäkring: 3 000 kr/år
Vägavgift-snö: 745 kr/år
Kommentar: De har inte bott i huset på två år och därav är huset eftersatt och kostnadsuppgifterna är lite svåra att få helt relevanta. El och uppvärmning ligger i samma post.

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Byggnadsplan.

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Jumkils-Broby GA:2 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Jumkils-Broby GA:3 ändamål: Vägar


Förmån: Avtalsservitut: Avlopp, 03-IM1-84/34152.1

Allmänt om området

Jumkils skola med förskoleverksamhet samt skola upp till årskurs 5. Mer finns att läsa på: www.jumkilsskola.uppsala.se. Dessutom finns Jumkils historisk medeltidskyrka med församlingshem där det drivas vidare förskoleverksamhet samt olika kyrkliga evenemang. I Jumkils Sporthall hålls diverse tränings- samt sportaktiviteter för stora och små. Jumkils IF har fotbollsplan, elljusspår och ett nytt utegym. Mer information på Jumkils IFs hemsida, https://idrottonline.se/JumkilsIF/. Torsdagar-söndagar öppnas konst/inredningsbutiken Linnés Kammare med tillhörande café på Vallhovs säteri. Agerstas ridskola med Padelbanor finns i området.

Kommunikationer

Busshållplats till landsortsbuss nr 844 ca 1,7 km bort (Broholm). Det går även andra buss från Jumkils skola (nr 106).

Övrigt området

Jumkils skola finns i området och har förskoleklass, årskurserna 1-5 samt ett fritidshem. Skolan är belägen 17 km norr om Uppsalas stadskärna. På skolan går det drygt 95 elever. https://jumkilsskola.uppsala.se/

Visa mer

Visningar

18

Sön 18/6 kl 14:00-15:00

Anmäl mig
19

Mån 19/6 kl 16:00-17:00

Anmäl mig

Karta

Jumkil - Jumkils-Broby 52 - Bälinge

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus