Till salu
Östhammar - Rådmansgatan 5 - Östhammar

Pampig villa omgiven av en parkliknande fastighet med sjöutsikt!

Friliggande villa 320 kvm (+160kvm) 1511 kvm (tomtarea) 6 850 000 kr (högstbjudande)
Intresseanmälan
Rådmansgatan 5 6 850 000 kr
Intresseanmälan

Pampig villa omgiven av en parkliknande fastighet med sjöutsikt!

Imponerade fastighet med stort hus från 1905 med sjöutsikt! Huset erbjuder två bostäder och kontor eller butik o markplan. På fastigheten finns även ett garage med tillhörande förråd och en fin gammal byggnad med en gemytlig lägenhet för gästerna på övervåningen sommartid. I huset finns gott om förråd och från det gamla utedasset som finns på kortsidan har ni sjöutsikt!

Det är svårt att missa den imponerande byggnaden som står intill vägen på Rådmansgatan 5. Den vita fasaden lyser vit och det vackra plåttaket är ett imponerande hantverk. Inne på den parkliknande gården står en byggnad som nyttjas som gästhus och förråd i dagsläget. Garaget med tillhörande förråd och jordkällare finns även att finna på markerna bland buskage och planteringar.
Det stora bostadshuset är idag inrett till att erbjuda två imponerande lägenheter samt kontor i souterrängdelen med entréer ut mot gatuplanet. Sjöutsikt, vackra kakelugnar, öppen spis och entréerna till de olika rummen smyckas av vackra trädörrar, varav flertalet av dem är imponerade dubbeldörrar med väl tilltagen höjd. Även takhöjden i de båda lägenheterna ger extra känsla av rymd till de redan stora rummen.


Lägenhet 1 - Entréplan - 5 rok:

En rymlig bostad på entréplanet med ingång via hallen samt det rymliga köket. Våningen erbjuder tre rum i fil som idag nyttjas som matsal, vardagsrum med eldstad samt kontor. Utöver detta finns här två sovrum samt ett renoverad badrum med dusch och golvvärme.


Lägenhet 2 - Övre plan med sjöutikt - 6 rok:

Våningen som ligger på övre plan har en egen entré från den skyddade innergården. Den gedigna trätrappan leder upp till en bostad med hela 6 rok med tillhörande förvaringsutrymmen och en härlig sikt ut mot Östhammarsfjärden från balkongen. Här i bostaden finns kakelugnar och vackra trädetaljer så som spegeldörrar med imponerande höjd och en massa charm.Souterrängplan:

Souterrängvåningen som idag nyttjas som ett kontor nås inifrån huset så väl som via entréer i gatuplan. Stort fönster ut mot gatan erbjuder goda möjligheter till skyltning för den som önskar. Separat badrum finns.

Huset har tidigare nyttjas som ett pensionat och kanske därför finns här en egen entrédörr in till tvättstugan, i utrymmet finns även dusch och separat wc, enkelt att nå för övernattande gäster ute i byggnaderna på innergården.

Visa mer
Thomas Lüllmaa
Ansvarig mäklare
Thomas Lüllmaa thomas.lullmaa@riksmaklaren.se
070-591 65 36
Micaela McClafferty
Fastighetsmäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1909
Rum
11 rum och kök
Boarea/biarea
320 m² + 160 m²
Tomtarea
1511 m²
Pris
6 850 000 Kr (högstbjudande)

Planlösning

Bostad 1 - 5 rok - Entréplanet:
Stor hall med gott om plats för ytterkläder. På golvet ligger en tålig plastmatta och på väggarna sitter panel samt tapet. Från hallen går det att nå sovrum, vardagsrum samt kök. Stort kök med gott om plats för hela familjen, rummet har ett fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och utgång till gårdsplanen. Köket är ett genomgångsrum där både hall och matsalen intill nås. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis med häll och fläkt. Från köket nås matsalen som leder vidare till vardagsrum och sedan kontoret. Rummen ligger i fil och skapar en känsla av en paradvåning med ljusinsläpp från tre väderstreck. I matsalen ligger en plastmatta på golvet och tapeterna som sitter på väggarna är från en annan tidsepok. Vardagsrummet nås via vackra gamla pardörrar i trä med speglar och vid den ena väggen finns en vacker öppen spis. Vardagsrummet nås även från hallen. På golvet ligger ett parkettgolv och på väggarna sitter en tapet. Det rymliga kontoret som ligger intill vardagsrummet har en trappa som leder ner till kontorsutrymmet på Souterrängdelen. Även här ligger en plastmatta på golvet och väggarna är tapetserade. Helkaklat badrum med dusch och golvvärme, kommod med tillhörande skåp, wc samt paxfläkt. Från hallen nås även två av sovrummen, varav det ena är ett genomgångsrum. På golvet ligger plastmatta och väggarna är tapetserade. Det större rummet längst in har platsbyggda garderober.

Bostad 2 - Övervåning:
Lägenheten på övervåningen nås via egen entré från gårdsplanen. Väl uppe i våningen möts ni av en möblerbar hall som idag nyttjas som kontor, här finns en utgång till den stora balkongen med utsikt mot trädgården och gårdsplanen och längre bort, över taken glittrar det i vattnet i Östhammarsfjärden. Intill hallen ligger ett stort kök med sjöutsikt. På golvet ligger en linoleummatta och på väggarna sitter tapet. Här finns en fungerande vedspis samt modern utrustning så som kyl, diskmaskin, spis med häll och fläkt. Intill köket finns ytterligare ett rum där bland annat frysen står. Sovrum med laminatgolv samt målade väggar. Här finns en garderob och en liten arbetshörna. Via de vackra trädörrarna som är väl tilltagna i höjd, går ni in till det spatiösa allrummet med vardagsrum samt matplats. Tre stora fönster ger fint ljusinsläpp och en kakelugn pryder rummet, denna nyttjas ej idag. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är målade. Badrum med plastmatta på golvet och kakel på väggarna. Här finns dusch, wc, handfat, tvättmaskin samt ett fönster som ger ljusinsläpp. Stort sovrum med fint ljusinsläpp från två väderstreck. Plastmatta på golvet samt målade väggar. Stor klädkammare med garderober Sovrum med två fönster, plastmatta, målade väggar samt garderober. Genomgångsrum som leder vidare till ett sovrum. Här finns garderober och gott om plats för sovrumsdel samt tillhörande möblemang.

Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Östhammar 50:1

Tomt

1511 m²

Byggnad/Storlek

2 plan med souterrängvåning , 320 kvm + 160 kvm (biarea) , 11 rum och kök . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1909

Byggnadssätt

Grund: Betong/Sten. Stomme: Trä/sten. Bjälklag: Trä/sten. Fasad: Puts/Trä. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Ekonomi

Pris: 6 850 000 kr (högstbjudande). Taxeringsvärdet är 3 746 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 3 099 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1929. Fastighetsskatt-/avgift: 9287 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 963 000 kr.

Driftkostnad summa: 73 900 kr/år
El: 38 400 kr/år
Vatten-avlopp: 25 000 kr/år
Försäkring: 10 500 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Stadsplan Fornlämning (1 st).

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Östhammar - Rådmansgatan 5 - Östhammar

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus