Till salu
JÄRLÅSA - Gripensvärdsvägen 5 - JÄRLÅSA

Totalrenoverad, representativ 30-talsvilla som genomsyras av genuin charm och elegans.

Friliggande villa 130 kvm (+72kvm) 1795 kvm (tomtarea) 3 700 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Gripensvärdsvägen 5 3 700 000 kr
Intresseanmälan

Totalrenoverad, representativ 30-talsvilla som genomsyras av genuin charm och elegans.

Att komma till Gripensvärdsväg 5 är som att kliva in en annan epok. Här njuter man helt enkelt av sitt egna paradis med skog, skola, restaurang och buss en kort promenad bort i det gemytliga lilla samhället. Trädgården erbjuder gott om plats för lek, grillfester och fikapauser under det magnifika trädet som erbjuder skön skugga varma sommardagar. På framsidan av huset intill huvudentrén har en köksträdgård anlagts med stor omsorg.

När man står utanför de vackra pardörrarna råder det knappast tvivel om att huset har återfått sin forna glans genom en varsam men bestämd hand. Även då huset har några år på nacken är detta hus till stor del ett nytt hus. Denna 30-talspärla har en gång i tiden varit en av stamfastigheterna i samhället och även bostad till byns skomakare.

Planlösningen på bottenvåningen har ändrats under tidigare renovering för att ge huset en mer öppen känsla. Först välkomnas besökare av en rymlig, ljus och inbjudande entré med vackra trädetaljer så som trappan till övervåningen och de gamla dörrarna med järnbeslag. Den vackra kakelugnen ger god uppvärmning av hela den gamla delen av huset, även övervåning, tack vare grundlig renovering (tilläggsisolering). Köket som går i lantlig stil har fått sköna gråa toner mixat med vita köksluckor och skåp. I utbyggnaden som fått sin plats på gaveln finner ni tvättstugan och ytterligare ett sovrum eller som idag ett tv-rum. Här finns utgång till den härliga uteplatsen under tak som även har vindskydd byggt av gamla glas.

På övre plan ligger familjens arbetsrum med utsikt ut över trädgården, rummet har en hög mysfaktor och tidstypiska detaljer skapar en hög trivselkänsla. I anslutning till rummet finner ni två sovrum varav det ena är stort nog att delas upp till två bra sovrum. För att erbjuda extra komfort finns här ett fullt utrustat badrum med dusch.

Den välskötta tomten ligger i bästa söderläge och baksidan med dess stora, altanen i väst badar i eftermiddags och kvällssol och säkerställer sköna sommarkvällar. 4 fullvuxna äppelträd som ger riklig skörd och svalkande skugga Villan har totalt 6 rum och kök, varav 3 sovrum samt tvättstuga, badrum och duschrum. I källaren finns det gott om förvaring, platsbyggd snickarbänk och skafferi. Även ett nybyggt gästhus finns på tomten som ger goda förvaringsmöjligheter eller erbjuder extra plats för ungdomshäng eller övernattning.Järlåsa erbjuder både förskola och skola (F-6) och en aktiv idrottsförening med tillgång till en stor sporthall, fina el-ljusspår och fina stigar för långa skogspromenader. Goda bussförbindelser med Uppsala och Sala från samhället. Här finns även pizzeria, matbutik, café, brandstation och bensinmack. Området har mycket att erbjuda så som flertalet sjöar, där kan man svalka sig med ett dopp eller ta en tur ut på sjön och prova sin fiskelycka här finns även gott om bär- och svampplockningsställen.

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1932
Rum
6 rum och kök, varav 3 sovrum
Boarea/biarea
130 m² + 72 m²
Tomtarea
1795 m²
Pris
3 700 000 Kr (eller högstbjudande)

Planlösning


ENTRÉPLAN:

Välkomnande HALL med gott om utrymme och inbyggd förvaring. Här finner ni trappan upp till husets övervåning och entréplanets badrum med wc. Här ligger det vattenburen golvvärme under ytskiktet.

BADRUM med skön golvvärme och dusch, wc samt handfat. Våtrumsmatta på väggar och golv.

Ett härligt KÖK i lantlig stil med gott om utrymme för matlagning och umgänge, matsalen ligger alldeles intill och planlösningen ger extra mycket ljus åt de båda rummen. Köket är utrustat med häl, ugn, mikro, kyl/frys, diskmaskin samt fläkt. Vackra golv i linoleumplattor och golvvärme, målad pärlspont på väggarna samt skafferi. Diskhon i vitt porslin är placerad vid ett av rummets fönster och bänkskiva i trä ger utmärkta arbetsytor.

MATSAL med plats för matbord intill fönster. Tapetserade väggar och härligt trägolv. Här finns en fungerande kakelugn som sprider skön värme kyliga dagar.

Intill matsalen ligger SALONGEN som går i samma stil som matsalen.

GENOMGÅNGSRUM/TVÄTTSTUGA med dörr ut till altanen och vidare till tv-rummet alt ytterligare ett sovrum. Här finner ni tvättmaskin, tvättho samt förvaring.

TV-RUM / FÖRÄLDRARRUM med egen klädkammare och tillgång till dörr ut till altanen på husets baksida. Fönster ut mot trädgården, vitmålade trätak och målade väggar.


ÖVERVÅNING:

Vackert ALLRUM / ARBETSRUM med ljusinsläpp från två väderstreck. Fina trägolv, tapeter på väggarna och vitmålat trätak. Härifrån nås två av sovrummen samt badrummet.

Rymligt SOVRUM som ger möjlighet till ytterligare ett sovrum. Det vackra trägolvet i allrummet fortsätter in i sovrummen. Tapet på väggarna, vitmålade trätak och inbyggd förvaring.

SOVRUM med trägolv, tapeter och förvaring.

BADRUM med kaklade väggar och klinker på golv. Rummet är utrustat med dusch, wc, kommod samt spegelskåp som ger extra förvaring. Spottar i taket ger bra ljus i rummet. Även här blir man bortskämd med vattenburen golvvärme.

Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Lilla Slässbo 4:1

Tomt

Tomtarea 1 795 m² (friköpt).

Uteplats

Altan med skyddande glasvägg och tak.

Bilplats

Bra uppställningsplats för flertalet bilar.

Renovering

Huset har genomgått en omfattande totalrenovering från 2013
2015 yttertaket omlagt med nya takpannor
2014 huset är omisolerat till modern konstruktion med diffusionsspärr
2014 ventilationsaggregat FTX installerat
2015 renoverades våtrum på entréplan
2014 renoverades våtrum på övre plan
2015 byttes fasaden
2015 byttes fönster till energifönster
2016 byttes dräneringen och dagvatten
2015 byttes köket
2015 renoverade tvättstuga
2014 byttes vatten och avlopp
2015 lades vattenburen golvvärme på entréplan i hall, kök och badrum
2014 lades vattenburen golvvärme i badrum på övre plan
2018 installerades kakelugnen

Byggnad/Storlek

1 ½ plan med källare, 130 kvm + 72 kvm (biarea) , 6 rum och kök, varav 3 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1932

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä/sten. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor/plåt. Fönster: 2-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Pelletspanna, kamin, vattenburen golvvärme hall, kök o badrum

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber

Övrigt

Lagring av personuppgifter

Riksmäklaren ("Bolaget") behandlar kunduppgifter i enlighet med Personuppgiftslag (1998:204). Genom att ange ditt namn och telefonnummer i intresseanmälan och/eller teckna köpekontrakt samtycker du till att erhålla marknadsföring och information från Bolaget via post, telefon, eller e-post och sms samt andra digitala kanaler. Personuppgifter kan lämnas ut till annat bolag inom Bolagets koncern samt till andra samarbetspartners.

Riksmäklaren och dess samarbetspartners kan komma att databehandla dessa personuppgifter för att kunna administrera olika tjänster och erbjudanden på ett för mottagaren anpassat sätt i informationen om den egna verksamheten och utvalda samarbetspartners varor och tjänster. Uppgifterna används av Bolaget även som underlag för statistik och produktutveckling. Uppgifterna kan ligga till grund för att Bolaget, och i förekommande fall Bolagets samarbetspartners, ska kunna anpassa innehåll i annonser och erbjudanden. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med kunden/användaren. Till uppgifterna kopplas en eller flera markörer om vilken typ av anpassning av webbtjänster och marknadskommunikation som riktas mot användaren, så kallad profilering.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Bolagets kunder har rätt att skriftligen utan kostnad återkalla samtycke, begära ett registerutdrag eller rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter. Om du vill begära ett registerutdrag, återkalla ett samtycke eller rätta/radera en uppgift ber vi dig att vända dig till
Riksmäklaren, Vaksalagatan 5, 753 20 Uppsala

Ekonomi

Pris: 3 700 000 kr (eller högstbjudande). Taxeringsvärdet är 2 237 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 1 617 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1949. Fastighetsskatt-/avgift: 8874 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 2 932 500 kr.

Driftkostnad summa: 60 720 kr/år
Uppvärmning: 15 000 kr/år
El: 30 000 kr/år
Vatten-avlopp: 4 000 kr/år
Sotning: 1 000 kr/år
Samfällighet: 500 kr/år
Renhållning: 2 000 kr/år
Försäkring: 8 220 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2018-04-24. Förbrukning: 95 kWh/kvm år. Energiklass: D.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Byggnadsplan Byggnadsplan.

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Lilla Slässbo GA:1 ändamål: Vägar, Grönområden, Samfällighet: Uppsala Bredsjö S:1, Samfällighet: Uppsala Bredsjö S:2, Samfällighet: Uppsala Lilla Slässbo S:4

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

JÄRLÅSA - Gripensvärdsvägen 5 - JÄRLÅSA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus