Såld
GAMLA-SÖDRA GOTTSUNDA - Djurgårdsvägen 1 - Uppsala

Med närhet till Hågadalen ligger detta hus i fint skick som måste upplevas!

Friliggande villa 145 kvm (+84kvm) 993 kvm (tomtarea) Slutpris 7 525 000 Kr Budhistorik
Djurgårdsvägen 1

Med närhet till Hågadalen ligger detta hus i fint skick som måste upplevas!

Välkommen till Djurgårdsvägen 1 och detta fint renoverade och trivsamma hus i 1 1/2-plan med källare, belägen på en fantastiskt fin hörntomt med berg i dagen som ger tomten en unik karaktär. Huset som totalt är 229 kvm ger familjen gott om ytor och många rum. På entréplanet möts du av en rymlig hall med groventré intill där det finns gott om plats för familjens ytterkläder. Intill hallen finns också en mycket fint renoverat duschrum. Köket bjuder in till matlagning med ett trevligt fullt utrustat kök samt matplats som rymmer hela familjen. Extra trevliga detaljer är en platsbyggd bänk intill ett av köksfönstren som blir en mysig plats att slå sig ner på och de helglasade dubbeldörrarna som öppnar upp mot altan och trädgård. Vidare finns ett stort vardagsrum och matsal/biliotek i fil och även här finns helglasade dubbeldörrar ut till trädgård och altan. På entréplanet finns också ett arbetsrum/sovrum. En trappa upp möts du av ett mindre allrum, badrum och två rymliga sovrum med snedtak, det ena används som föräldrasovrum och det andra som ett barnrum med ett mysig platsbyggd säng med förvaring. Källarvåningen används som bostadsyta med en takhöjd på ca 2,4 m. Här finns ett stort allrum med mjuk och skön heltäckningsmatta samt braskamin som värmer om ruggiga höstkvällar. Här finns två sovrum med klädkammare, ett mycket fint renoverat duschrum, en praktisk tvättstuga med gott om förvaring samt förrådsutrymmen.

Huset är i mycket fint skick där nuvarande ägare har sett över stora delar av huset både in- och utvändigt. Taket har lagts om och solceller har installerats, ny fasadpanel och nya fönster, grunden har dränerats och altan har byggts runt om huset. Invändigt har duschrum renoverats på entréplan och källarplan samt hela källaren renoverats med nya ytskikt, kamin har installerats och tvättstugan renoverats med ny inredning. Vidare har köket renoverats, nya altandörrar har installerats och många av ytskikten har setts över. Se mer utförlig information om renoveringar under "Övrig information"

Trädgården är något alldeles extra med ett fint hörnläge där berget som ligger i tomtens ytterkant ger en fin inramning till den lummiga gräsytan. Solen går runt husets baksida från förmiddag till kväll och på altanen kan du därför njuta av både förmiddagskaffet i solen och en sommarmiddag i solnedgången. På tomten finns plats för odling i ett härligt växthus med en grusad odlingsyta för pallkragar intill och det finns både fruktträd och bärbuskar.

Här bor du några minuter från Hågadalen med skidspår som tar dig hela vägen till Hammarskog, tycker du om att ta en löptur finns fina el-ljusspår eller varför inte bara ta en lugn promenad med hunden. På sommaren cyklar du enkelt till Vårdsätraviken för ett härligt dopp. Du har all tänkbar service på bekvämt avstånd. Närmast vid Svamptorget i Norby med bland annat ICA. Inom bekvämt avstånd finns även Gottsunda centrum där du t ex kan handla på Kvantum och på en fredagskväll lyxa till med Fredagsmys från Feskarn. I området finns närhet till flera förskolor och i Valsätraskolan finns åk 1 till åk 9.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse redan nu!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1973
Rum
9 rum och kök, varav 5 - 6 sovrum
Boarea/biarea
145 m² + 84 m²
Tomtarea
993 m²

Planlösning

ENTRÉPLAN: HALL:
Välkomnande hall med gott om plats för förvaring av ytterkläder och som får fint ljusinsläpp från fönster bredvid entrédörren. Hallen har klinker på golv med golvvärme, mönstrade tapeter och vitmålad bröstpanel.

GROVENTRÉ:
Intill hallen finns en fint ordnad groventré som används av familjen som en extra hall. Här finns upphängning för barnens kläder, en praktisk dusch för hundens leriga tassar och torkskåp för blöta dagiskläder. Groventrén har klinker på golv med golvvärme, mönstrad tapet och vitmålad bröstpanel, i samma stil som hallen.

DUSCHRUM:
Helkaklat duschrum som är mycket fint och stilrent renoverat med vitt kakel som har fasade kanter på väggarna samt grått klinker på golv med golvvärme. Utrustat med dusch med duschvägg, tvättställ med kommod som har lådor, vägghängd toalett samt tvättställ med belysning.

KÖK:
Fint renoverat kök som bjuder in till matlagning och mysiga middagar med familj och vänner. Köket har inredning med luckor i en grå nyans, vitt kakel med fasade kanter över bänkskiva i marmorerad kompositsten. Maskinellt utrustat med induktionshäll, spisfläkt, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin, hel kyl och frys. I köket finns också ett praktiskt skafferi och en mysig detalj är den platsbyggda bänken intill ett av fönstren. Här finns helglasade pardörrar som öppnar upp mot altan och trädgård och som dessutom ger ett rikligt ljusinsläpp. Vitlaserat trägolv och ljusa väggar. I köket finns även vattenburen golvvärme.

VARDAGSRUM & BIBLOTEK/MATSAL:
Husets sociala delar består av vardagsrum och en matsal som ligger i en öppen planlösning. Här finns plats att möblera med soffgrupp och ett rejält matsalsbord för trevliga middagar. Rummen har vitlaserat trägolv och ljusa väggar. Även här finns pardörrar som öppnar upp mot altan och den lummiga trädgården.

SOVRUM 1/ARBETSRUM:
Intill hallen finns ett sovrum som idag användas som ett arbetsrum. Rummet har ljusa tapeter med en ljust gul, mönstrad fondtapet samt vitlaserat trägolv.

ÖVERVÅNING: ALLRUM:
En trappa upp möts du först av ett allrum som kan bli ett lekrum för barnen eller ett mysigt allrum. Rummet har ljusa väggar och trägolv.

SOVRUM 2:
Ett rum som idag används till föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och hel garderobsvägg. Rummet har trägolv och ljusa tapeter med en mönstrad fondtapet vid sänggaveln.

SOVRUM 3:
Övervåningens andra sovrum som får en mysig karaktär med en inbyggd säng som kombineras med garderob. Det här blir ett mysigt krypin för barn. Rummet har väggar i en grå nyans och vitlaserade trägolv.

BADRUM:
Badrum som är halvkaklat med plastmatta på golvet. Utrustat med badkar, tvättställ med kommod, spegel med belysning samt toalett.

KÄLLARVÅNING: ALLRUM:
En trappa ner kommer du till källarvåningen som genomgående ger ett ljust intryck och en takhöjd på 2,4 m. Du möts först av ett stort allrum med braskamin och här har barnen ett perfekt lekrum. Rummet har en mjuk och skön, ljusgrå heltäckningsmatta, ljusa väggar med en grå fondvägg.

TVÄTTSTUGA:
Välordnad tvättstuga som är fint renoverad med köksinredning som ger gott om förvaring och stora bänkytor. Maskinellt utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Ljust klinker på golvet och ljusa väggar samt vitt kakel med fasade kanter ovan bänkskivor. I tvättstugan finns även elektrisk golvvärme.

DUSCHRUM:
Fint renoverat duschrum med elektrisk golvvärme, vitt kakel som har fasade kanter på väggar samt grått klinker på golvet. Rummet har är helkaklat i duschyta och halvkaklat i övriga delar. Utrustat med dusch som har duschvägg, handdukstork, kommod med dubbla tvättställ och spegel med belysning.

SOVRUM 4 :
Trevligt sovrum som får ett fint ljusinsläpp från ett lite större källarfönster. Rummet har ekparkettgolv och vita målade väggar samt en målad fondvägg i en grå nyans. Ingång till klädkammare.

SOVRUM 5:
Likvärdigt rum som sovrum 4 med ekparkettgolv, vita målade väggar samt en fondtapet. Ingång till klädkammare.

Planlösning Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Gottsunda 32:8

Tomt

Grönskande uppvuxen tomt med berg i dagen som ger tomten en spännande karaktär.

Uteplats

Från vardagsrum och kök nås ett härligt trädäck som löper runt huset på lång-och kortsida. Här har du sol från tidig morgon till sen kväll. En del av uteplatsen är under tak.

Bilplats

Garage med plats för en bil samt plats för parkering på husets uppfart.

Renovering

2014: Ny dränering runt källaren. Alla golv oljade, byggnation av altan, nytt garagetak, installation av fiber.
2015: Ny ytterdörr till groventré och huvudentré, renovering av gästrum entréplan, matrum, de båda sovrummen i källaren, installation av kamin i källare. Installation av radonsug.
2016: Nytt yttertak, nya fönster (samtliga) ny fasad, ny fjärrvärmeväxlare. installation av mekanisk frånluft.
2017: Nytt kök samt badrum på entréplan.
2018: Solceller
2019: Altantak, cykelförråd, badrum källarplan, tvättstuga, gillestuga.
2020: Växthus

Byggnad/Storlek

1 ½ plan med källare, 145 kvm + 84 kvm (biarea) , 9 rum och kök, varav 5 - 6 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1973

Byggnadssätt

Stomme: Trä. Bjälklag: Övre bjälklag: Trä Nedre bjälklag: Betong. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 2-glasfönster med spröjs. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme och solceller

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till Uppsala Stadsnät

Övriga utrymmen

Garage med plats för en bil samt förråd.

Ekonomi

Taxeringsvärdet är 3 916 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 2 276 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1973. Fastighetsskatt-/avgift: 9287 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 4 063 000 kr.

Driftkostnad summa: 50 948 kr/år
Uppvärmning: 24 300 kr/år
El: 8 400 kr/år
Vatten-avlopp: 6 116 kr/år
Sotning: 489 kr/år
Renhållning: 2 514 kr/år
Försäkring: 9 129 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2023-11-17. Energiprestanda primärenergital: 65 kWh/kvm och år. Energiklass: B.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Stadsplan.

Samfälligheter

Last: Avtalsservitut: Fjärrvärme, 03-IM1-73/10464.1

Visa mer

Karta

GAMLA-SÖDRA GOTTSUNDA - Djurgårdsvägen 1 - Uppsala

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus